Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
1.Јас не сум веќе капитен. :wink:
2.Пред Букурешт... беше пред Букурешт.
И мораше и требаше да има притисок.Кој што го направивме сите заедно.
Резултатот?
Кој е резултатот?
Резултатот во тоа време се постигна. Имаше голем притисок. Ти, како еден од организаторите на протестите за неменување на името беше среќен што целта беше постигната во предвечерието на самитот во Букурешт. "Македонија, Македонец, Македонско..." Нели сите бевме среќни, што целта се постигна?

Па нели тогаш не беше битен ни Букурешт, ни мукурешт, туку единствено нешто што беше битно беше да не се потклекне пред Букурешт и да не се смени името, дури и по цена да не се влезе во НАТО? Нели името и идентитетот беше најважниот момент?

Ако во тоа време не сум разбрал нешто и сум мислел дека дремевме на плоштад и пред собрание (и овде дигавме галама) за нешто друго, а не за името и идентитетот, океј, се извинувам што во претходниот мој пост се чудев дека си сменил став за 180 степени.

Вака...пишман аџија испаѓа работава. Кај сум се бунел, кај се заебав, што не го сменивме...

Ништо не преостанува тогаш.

Освен да продолжите да “навивате“ за промена на името, за да не испадне поинаку од ова што го пропагирате, НЕ ДАЈ БОЖЕ да успееме да излеземе од сето ова и да се покаже спротивното.

Ако во тоа време не сум разбрал нешто и сум мислел дека дремевме на плоштад и пред собрание (и овде дигавме галама) за нешто друго, а не за името и идентитетот, океј, се извинувам што во претходниот мој пост се чудев дека си сменил став за 180 степени.

Вака...пишман аџија испаѓа работава. Кај сум се бунел, што не го сменивме...

У п.м. од што е СМЕШНО...ми се плаче, ама баш убаво го долови!

Ништо не преостанува тогаш.

Освен да продолжите да “навивате“ за промена на името, за да не испадне поинаку од ова што го пропагирате, НЕ ДАЈ БОЖЕ да успееме да излеземе од сето ова и да се покаже спротивното.
А бе дај една...
само една опција (ама аргументирано) за таква можност
и барај што сакаш од мене.

Ама пошто е неможно,јас барам да се намали штетата која што до сега во сите овие години изнесува над 20 милијарди долари (директно и индиректно-ембарга,блокади...)и да се одигра паметно зграпчувајќи го моменталниот максимум.
После тоа,кога еднашка ќе се влезе во НАТО и ЕУ,ќе се расправаме со грчиштата и ќе бараме курчеви карики.

Инаку...вака јас стварно не гледам среќен крај.
Овај... гледам јас крај,ама за нас.
Затоа:
I come in peace.
What is done is done.
Позициите се отворени.И јасни.
Немаме проблем со Грција.
Имаме проблем со Англија,Франција и Германија.

А бе дај една...

Ама пошто е неможно,јас барам да се намали штетата која што до сега во сите овие години изнесува над 20 милијарди долари (директно и индиректно-ембарга,блокади...)и да се одигра паметно зграпчувајќи го моменталниот максимум.
После тоа,кога еднашка ќе се влезе во НАТО и ЕУ,ќе се расправаме со грчиштата и ќе бараме курчеви карики.

Затоа:
I come in peace.
What is done is done.

Еве што барам од тебе, ТИ лично заземај каков став сакаш, ама немој да пропагираш јавно прифаќање друго име освен Македонија!

После сето позади нас, не ти доликува, зачувај си ја честа и почитта.

Разбери дека сега ТИ стануваш ПОЛТРОН на тие што се залагаат за промена на името, или можеби сега се сложуваш со истите, незнам.

Ако немаш сила да се бориш или не гледаш повеќе смисла во тоа, тогаш препушти на други, повлечи се наместо да заземаш спротивна страна.

Си БИЛ на оваа страна и знаеш кој удар се ваквите ставови од “своите“.

Твој си е изборот , јас нема да поштедам нит простам некого, нека биде јасно.

А бе дај една...

Затоа:
I come in peace.
What is done is done.

Што е неможно?

Да се опстане надвор од НАТО и ЕУ? Можно е како не ама треба да се сака и на тоа да се работи.

Во овие црни години кога повеќе се работеше на непризнавање на државата 120 земји се заебаа и не признаа под уставно име. Не знаеле дека ни прават штета, така излегува.

Памтам на фацата на спикерката 91 (мислам) кога на МТВ мораше да каже дека Бугарија не признала како независна држава. Да не знаев ќе помислев дека некој умрел. Како не „заебаа„ Бугарите со тоа признавање ми се чини некои уште не можат да им простат.

Ене го Драч и ене ја Варна. Што се чека да се прави пруга, писмена покана?

Некој не сака работите да тргнат на добро инаку немаше да биде можно после признавањето од Канада наместо понатамошни дипломатски успеси да попиеме порази.

Кај нас е топката.

Пс. Некој да тврди дека прцул територија со жители колку предградие на еден поголем европски град не можат економски да опстанат е смешно. Мора нешто со тие луѓе да не е во ред.

Ако немаш сила да се бориш или не гледаш повеќе смисла во тоа, тогаш препушти на други, повлечи се наместо да заземаш спротивна страна.

Твој си е изборот , јас нема да поштедам никого, нека биде јасно.
Всушност... точно тоа и правам.
Само да подзачистам малку.
(ако ми збориш за МЦИ)
Овај... малку повеќе.
Али да знаете... грешите и тоа многу.
Со Грција можда и можевме да се справиме.
Али кој се зафатил со тоа енглезите...
завршил како жутите мрави.
Илузорно е...
сега мора да се заврши едно несреќно поглавје,да се положи рачун и да се преиспитаат можностите.
РЕАЛНО.

Вака...пишман аџија испаѓа работава. Кај сум се бунел, кај се заебав, што не го сменивме...
Траги-комично, но вистинито.

Инаку...
Да се ослободме од сите непотребни филозофирања и замајувања и да ја сведеме работава на 2 суштински основи.

1.Промената на името е недозволива.
Кога би опстоиле во позициите и би си го зачувале идентитетот, би имале и шанси за економско и секакво друго унапредување.
Но, без нација, без обележје, ќе не снема. И тогаш нема да има што да градиме.
Ниту со што да влеземе во нато и еу.

2. Секој кој пропагира промена на името, и сее страв дека светот се залага за истото е:
а) Заблуден од туѓа пропаганда. Уплашен самиот од лажни сценарија, го шири тоа и меѓу своите.
б) Предавник, грчки платеник, и сл.
в) И двете, а најмногу кукавица без принцип и свесност за земја и народ.

Зевсус, дали си ти истиот ТОЈ Зевсус што јас го запознав... :nenene:

Утре можеби и реално ќе разговараме.

Единствено реално во целата приказна е хонорарот на Фрчковски и останатата експертска багра која е професионално ангажирана на “задачата“.

Одговор на аргументите што ги посочуваш не е потребно да се дава, зашто како и секое друго “психичко бомбардирање“ чија намена е да делува разорно на менталниот склоп на слушателот, содржат вешто прикриена искривена логика.

Пример:
Соберете ги СИТЕ можности кои денес ги имаме на располагање.
А како би било ти да ги собереш сите можности за кои тврдиш дека ги Не, туку ти кажи ги кои се. Гарантирано ќе ги прескокнеш вистинските и дури и ако ти бидат посочени, ќе се правиш дека не си ги чул ни видел и дека не постојат.
Ставете ја тука и изолацијата од останатиот свет + економијата која е неизбежна во пресметката.
Повели, па дај гаранција дека штом ќе го смениме името во ГорноДупенска Република корупцијата и сиромаштијата ќе исчезнат, економијата ќе ни биде како на Израел, Грција и ЕУ ќе ни пијат вода од рака. Која од “чудовишните сили на злото“ за кои тврдиш дека владеат со светот има потпишано документ дека ќе ни го даде тоа што го ветуваш?
каде ја гледате Македонија во следниве 5, 10 и 15 години.
Прво ти кажи каде ја гледаш Република Тунгуздонија во наредните 5,10 и 15 години, па потоа да измериме кој подобро знае да црта слики со футуристичка тематика.

А бе се кажавте...само главното не.
Понудете ОПЦИЈА.

Или ќе скокаме од мост сите ама како македонци?
Самоубиството,не е решение.
И тоа сакате да осудите два милиони луѓе на продолжителна агонија од повеќе од дваесет години,после која што повторно ќе треба да се сведат рачуните и пак нема да бидеме Р.Македонија.
А влогот ќе биде и те како поголем.
We are out...
No more game.
Today.

Зевсус, дали си ти истиот ТОЈ Зевсус што јас го запознав... :nenene:
Друже...
со цел респект...ама понуди опција.
Дај ми бе само една за да ми го грее срцето.
Јас не гледам таква.

Јас си го сакам мојот народ и нема никогаш да дозволам или да бидам дел од тим кој што го води во амбис,во самоубиство.

каква опција сакаш да слушнеш бе зевсус... ОПЦИЈА е да се сотре мафијата кај нас, а другото само по себе ќе си дојде... ТРЕБА ОВДЕ, во нашиот двор да си расчистиме...
Херонеја, повторно сме помалубројни и повторно за инат ќе победиме. НИКОЈ не можее да се спротистави на еуфорични МАКЕДОНЦИ, посебно не кога се ОБЕДИНЕТИ...

@ Zevsus

Те прашав нешто конкретно ама не одговори.

Пак ќе те прашам, ќе симнеш тоа ракавиците и ќе напишеш објаснување зашто така драстично си го сменил ставот и сега самиот кажуваш да се смени името или треба да ти веруваме на збор?

Не мораш да спомнуваш имиња ама јб можеш да си поконкретен во објаснувањата!

Да не е поврзано со тврдењто на Крвавиот дека следните два месеца ќе се случи нешто? Вака да збориш едино некој да планира војна.

брат, јас во тебе се надевав... а башка ми вети и членска карта:salut:

Северниот Македонец.

Од прееска седам и гледам во терминов...и не бе...ова не е национален идентитет...ова е географска одредба за човек...Човек од Северна Македонија.

И што е тој човек по националност?

Што се однесува до гркот, ќе рече или словен, или бугар.

Што се однесува до бугарот, ќе рече: Блгарин.

Шта се тиче србима, они су Словени из Македоније јер етнички Македонци, не постоје.

Кога ќе го прашаш Северниот Македонец што е...ќе ти рече: :toe:

СО ОВА ДА СЕ СОГЛАСАМ - НЕМА ТЕОРИЈА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom