Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Ако некој од нас допушти со психички "бомбардирања" да си го смени името и идентитетот, без борба како што вика Братот, па тој не е Македонец тој е обична кукавица.

Мене никој не може да ме убеди да бидам тоа што не сум,а за другите незнам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ј

Значи,непристојниот предлог би изгледал отприлике вака:
-Или држава Северна Македонија,населена од луѓе кои што се нарекуваат македонци но без право на историјата.
-или нема таква држава.
:toe:

Значи...
или ќе се откажеме (делумно) од историјата...
или ние ќе станеме дел од историјата.
Чајре?
Молам? Без право на историја?
Кој може на еден вековен народ да му ја одземе историјата? НИКОЈ не може да ти ја одземе историјата, ако ти не го дозволиш тоа!
Македонија со Македонци и македонски народ со богата ИСТОРИЈА.

Ќе станеме дел од историјата? Глупости .Ова е само едно обично залажување и плашење на народот. Не се дели и уништува така лесно една држава.

И за крај, мислам дека низ текот на историјата е покажано дека многумина пробале да ја уништат Македонија и да ја направат да биде минато, ама не им успеало.

Заклучок: Не можат да не е*бат толку долго колку што ние може да издржиме!!!!!

НИКАКВА ПРОМЕНА НА ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ, особено НЕ НА БРИШЕЊЕ НА СОПСТВЕНАТА ИСТОРИЈА!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Па во темата која ја отвори, тврдеше спротивно, дека ништо не е можно да се направи. Затоа и беше избришана.
Јас не знам зашто ја избриша темата, рече: Сега одам да пушам цигара и кога се враќам ја бришам темата. Не даде никакво образложение.

Никаде не кажав дека ништо не може да се направи туку моето тврдење беше дека со добра владина кампања (под услов на владата да и одговара) народот може да се убеди да прифати промена на име.

Од може до сигурно ќе биде има разлика.

Ако ти тоа си го сфатил како неможност нешто да се направи погрешно си ме разбрал, не ми беше тоа намерата.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
kako sto ima napisano ada vo potpisot

podobro uzasen kraj otkolku uzas bez kraj-gruev

taka da povelete izolirajte ne, me zabole patkava.... cest mi e da sum izoliran MAKEDONEC

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Секој Македонец треба да е свесен дека името ако го изгуби, губи се`.

Ако цената за тоа е, јас да не постојам повеќе, елате пробајте...затоа што не мислам да умрам за мојата земја...мислам да убивам!

А ако на некој му се менува нешто, нека дојде, ќе му го сменам личниот опис. :smir:

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Значи...
или ќе се откажеме (делумно) од историјата...
или ние ќе станеме дел од историјата.
Чајре?
Дали си ти истиот зевсус од порано... кажи го јасно и гласно твојот став, не вака да си играш со зборови, како некој дипломат... пари ли се во прашање???

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ПОДОБРО УЖАСЕН КРАЈ, ОТКОЛКУ УЖАС БЕЗ КРАЈ!

trn ti ova ozbilno...????:) , aj ona... ada i drugi klinci , pa salonski "opstojuvaci" i da razberam.., ama zagovaranje uzasni kraevi....??,a ste prasale narod dali saka UZASEN KRAJ...??? :)
I sto mislite?? drugoto sabajle nema da izgree sonceto....ili nekoj ke zabelezi deka Makedoncite...ISCEZNALE???
Pa i do sega ne ne zabelezuval nikoj,nitu pomisluval da ne zabelezi...SVETOT NE E ONA GETO SO POTEMKINOVI SELA VO KOE ZIVEETE....vo svetot NEMA MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE odamna veke.....skoro 2000 godini...
Se podotvori vratata na adot 1945 , ama nemasa asolni MAKEDONCI togas zada ja OTVORAT..., se nekoi fantazeri ,glupanderi...i preveani bitangi.....

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Пу бе, ама се накотиле лигави изроди, предавници и плачипички...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
ПОДОБРО УЖАСЕН КРАЈ, ОТКОЛКУ УЖАС БЕЗ КРАЈ!

trn ti ova ozbilno...????:) , aj ona... ada i drugi klinci , pa salonski "opstojuvaci" i da razberam.., ama zagovaranje uzasni kraevi....??,a ste prasale narod dali saka UZASEN KRAJ...??? :)
Ха, ха, ова би било јако референдумско прашање:

1) Дали сте за ужасен крај

2) Дали сте за ужас без крај

Малку хумор :wink:, знам дека е гадно, судбина да се замајуваме со вакви работи ама тоа е животот.

Пу бе, ама се накотиле лигави изроди, предавници и плачипички...
Е па такви беа стимулирани од 45 наваму што се чудиш, селекцијата дала резултат :wink:.

Плачипички, многу јак збор :wink::wink:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
a ste prasale narod dali saka UZASEN KRAJ...??? :)
I sto mislite?? drugoto sabajle nema da izgree sonceto....ili nekoj ke zabelezi deka Makedoncite...ISCEZNALE???
...
А ти си прашал народ дали сака обезличен да остане?

Зарем и ти сине Бруте, и ти ли заговараш прифаќање промена на име, виткање опаш, наследливо велат било тоа од истите fantazeri ,glupanderi...i preveani bitangi..... '45.

Освен дефетизам имаш ли нешто друго да понудиш?

Дефетизмот, тоталната разочараност, чувството на безизлезност и беспрекорност кај граѓаните, особено меѓу младите, еве продуцираат рамнодушност и апатија кон татковината.

Време е да престанете со ширење само депресија ,фрустрации и комплекси.

ИЗРОДИ ЕДНИ, што ја турнавте Македонија во пропаст да понира со пристанот ваш името свето да и го поганат, што се главивте туѓи вазали да бидете ја оставивте државата на милост и немилост без круна без престол и без крал проклетство нека ве прати за целиот живот, сите небесни мољни врз главите ваши празни нека се струполат, до што постои зло, на веков и на светов во вас да се вклешти,красти и улери струпести душите продадени да ви ги вадат, крокодили острозаби утробата да ви ја раскинат, орли крстапни на карпа вжештена труповите да ви ги черечат, боговите севишни паднат на колена од гробот ги молам, сета колнатија небесна и земна и на овој и на тој век таму врз вас да ја истурат јас Филип 2, крал на Македонија, денеска на 24 цутник 7551 година, во гробот во Кутлеш се превртувам, и заради срамот со името нагрдено на државата, ги проколнувам предавниците од родот мој, со клетва голема и еднаква на срамот, ИЗРОДИ ЕДНИ

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Брзо ќе дојде времето кога брат на брат ќе удри... ќе фрламе камења по предавниците... повторно сме помалубројни и повторно за инат ќе победиме. НИКОЈ не може да се спротиставува на еуфорични МАКЕДОНЦИ, посебно не кога се ОБЕДИНЕТИ...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А освен ужасен крај, има нешто друго на менито да се понуди ????

Доколку нема, молам доколку е во можност некој да објасни, како би изгледал тој ужасен крај ????

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Доколку нема, молам доколку е во можност некој да објасни, како би изгледал тој ужасен крај ????
paaaaaaaa kako mi se gleda, onie "malubrojnite" makedonci ,koi ke frlaat kamenja na toa ostatokot makedonski goveda......posle kamenjuvanjeto....KE SKOKNAT NA KAMENJATA ..na glava, edno 7-8 pati...e toa ti e nivniot UZASEN KRAJ....jas otidov na pijacka ....vie kako sakate....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Да! Има! Враќање на Македонија на пиедесталот, онаму каде што и е местото! Македонија додуша, го создаде тој пиедестал, па редно е и да се качи на истиот!

Кој не сака да работи за да стаса до пиедесталот, сеуште живее од паразитизмот кој го создаде прво Отоманската па потоа југословенската хегемонија.

concrete, а што да праам? Да им потклекнам ли на она циганите? Па тоа само мртов, па ни тогаш...

Kajgana Shop

На врв Bottom