Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Владо Поповски и Љубомир Фрчковски се само две од позвучните имињана на “експерти“ кој мислат дека предлогот Северна Македонија би бил шанса која никако не треба да ја пропуштиме во следниве месец-два.Што мислите вие за овој “непристоен предлог“?

Да се носат у ...

Немој да ме сватиш злонамерно!, али самото отварање на тема околу името, е дел од ,,психичкото бомбардирање,,. Самото говорење за промена на името на нашата земја е дел од тоа сценарио. На таквите спин доктори им е битно само да се говри за тоа, па макар и сите биле против...но некој ќе се излаже.

Во која друга земја се говорат вакви нешта?

А,зошто не распишат референдум и да видиме дали македонскиот народ е за или против промената на името?Мислам оти тоа ќе биде веќе фер-плеј.

Да се носат у ...

Немој да ме сватиш злонамерно!, али самото отварање на тема околу името, е дел од ,,психичкото бомбардирање,,. Самото говорење за промена на името на нашата земја е дел од тоа сценарио. На таквите спин доктори им е битно само да се говри за тоа, па макар и сите биле против...но некој ќе се излаже.

Само во тие кои ја имаат таа несрќа сосед да им биде Грација.

Да се носат у ...

Неотворање на тема по тоа прашање е уште поголем грев,зошто така овој предлог ќе се сфати како “преќутна согласност“ на јавноста.Вака барем имаме реакции,се надевам негативни кон ваквиот предлог кој подолго време се “крчка“ во лонецот.:toe:

Не треба воопшто да размислуваме за името(мислам на народот),а политичарите играат многу опасна игра со овој спор,само колку за потсетување верувам дека секој знае што му се случи на романскиот лидер не ми текнува како се викаше

Не треба воопшто да размислуваме за името(мислам на народот),а политичарите играат многу опасна игра со овој спор,само колку за потсетување верувам дека секој знае што му се случи на романскиот лидер не ми текнува како се викаше

Тој беше “Чауш“ и по презиме.:smir:

Само во тие кои ја имаат таа несрќа сосед да им биде Грација.

...и да се викаат Македонија.

Албанија, Бугарија, Турција, Египет и Либија воопшто не размислуваат за тоа како да си ги прекрстат државите.

...и да се викаат Македонија.

Албанија, Бугарија, Турција, Египет и Либија воопшто не размислуваат за тоа како да си ги прекрстат државите.

А дали воопшто некој и има тоа да го размислува,особено со ултиматуми и под присила?:toe:

Ќе го правиме тоа што го правевме и пред Букурешт, мора да се задржи здравиот разум и критичко делување, убаво вика АБЦ, ако не реагираме за ова ќе биде како да сме дале преќутна согласност.

Ајде да ги погледнеме последиците ако се случи промена,првин ке се појават стотици невладини организации за да се врати името,ке стане масовни протести во градовите,ке настане општ хаос,ке има пљачки по продавниците и маркетите,ке стане кршење на автомобили со странски таблици особено оние од ЕУ.Во најголем подем може да се случи и еден вид на револуција,може на политичарите да им се случи нешто како во Романија(бидејќи таму видовме што значи бесна толпа),плус на ВМРО ке и падне рејтингот а и на Груевски(што не му оди во прилог)Така да верувам дека некако не е најдобра ситуација за мењање име

Ако се смени името Груевски ќе падне ко презреана круша, а останативе има да ни изгнијат под нозе заради досегашниве “заложби“.

А,зошто не распишат референдум и да видиме дали македонскиот народ е за или против промената на името?Мислам оти тоа ќе биде веќе фер-плеј.

Па на референдум ќе го изгубиме името!! Имаме 25% Албанци(кои ќе гласаат против) нека има и 5% други припадници на заедници кои ќе гласаат против,нив ги заболе ние како ќе се викаме.Од нашиве сигурно ќе има некој добар процент кои ќе гласаат за промена на името.Така да јас мислам дека на референдум Македонија ќе изгуби.Е ако изгубиме име на референдум што повеќе сакаме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom