Графити ...

• Креатор на темата Креатор на темата DDvl
  • Време на започнување Време на започнување

Денеска и да кажеш здраво на друг човек, ти треба талент.
Графитите се уметност... али вие што не ги сваќате како уметност, тоа е друга работа.

Графитите не се само буквите. Графитот ти е целата слика на некој празен простор како ѕид. Секој си има свој начин да црта. Човекот црта со шаблони, затоа што е многу спор во боење. На 16-ти овој месец, ќе излага филм од него, па види кој е графити артист.

;).
Ова ти е графит
patrickmoberg_blog_160_418px.jpg

;)

Графитите се уметност... али вие што не ги сваќате како уметност, тоа е друга работа.

Графитите не се само буквите. Графитот ти е целата слика на некој празен простор како ѕид. Секој си има свој начин да црта. Човекот црта со шаблони, затоа што е многу спор во боење. На 16-ти овој месец, ќе излага филм од него, па види кој е графити артист.

;).

што има везе шаблон со боење.цццц

Не ти треба талент...ако си озбилен во тоа што го правиш,ќе успееш...талентот не е премногу битен,посебно во графити...

Нееееееее ич не треба таман работа

;).

Тоа шо треба талент и што графитите се уметност се сложувам со тебе. Ама не ти требаше ова користи шаблони зошто е спор во боење.

Талентот е 10 посто, останати 90 е само потењето на гзот!
Ти ако не вежбаш, вежбаш и вежбаш нема шанси да направиш нешто убаво, па ти имај и 100 посто талент!

;).

Во "вие" ме ставаш и мене?

До ДонРистовски...Цртај 5 години...си почнал од ништо,срање скици,без талент како што би кажале вие...спореди ги првичните скици со тие по 5 години...ќе има промена?...или фураш со тоа "немам талент" и тапкаш во место?...со вежбање се се постигнува...ако збориме за професионално цртање како што е пр. природа...или ликови,за тоа веќе ти треба талент...но што има комплицирано во графити?...незнаеш да дадеш форма на буква?...првите месеци ќе имаш потешкотии,разбирливо,но со континуирано цртање за година,две ќе си оформиш стил,ќе го подобруваш стилот и нема што тука...

Инаку се сложувам со аква

Поздрав.

Сепак треба да имаш талент. Да имаш "око/рака на уметник". Не буквално уметник (:
Но исто и вежбите се поголемиот дел (:

Јас пример, имам талент за цртање.. доста голем. Ама графити до пред година дена бев ДРВО!... па почнав да вежбам линии со молив.. па со маркер.. па троу апс.. па прецртував од нет.. па прецртував и ДОДАВАВ некои мои ствари.. и откако све тоа извежбав..почнав со покомплицирани стилови, и креирање на мои :)

ART IS NOT A CRIME! keepin it real :D

hrnedk.jpg

ова ми е мегју првите граффити на лист 2008.

23t02tu.jpg

прв граффит на зид:)

Во "вие" ме ставаш и мене?

До ДонРистовски...Цртај 5 години...си почнал од ништо,срање скици,без талент како што би кажале вие...спореди ги првичните скици со тие по 5 години...ќе има промена?...или фураш со тоа "немам талент" и тапкаш во место?...со вежбање се се постигнува...ако збориме за професионално цртање како што е пр. природа...или ликови,за тоа веќе ти треба талент...но што има комплицирано во графити?...незнаеш да дадеш форма на буква?...првите месеци ќе имаш потешкотии,разбирливо,но со континуирано цртање за година,две ќе си оформиш стил,ќе го подобруваш стилот и нема што тука...

Инаку се сложувам со аква

Поздрав.
Добро бате дај графити да видиме од тебе еве моите ги видовме и срање се.

Имам и други графити и скечови ама не ги постирам оти се срање :)

П.С.
Ѕирни малце

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=292566613271

Поздрав.

Добро бате дај графити да видиме од тебе еве моите ги видовме и срање се.

Имам и други графити и скечови ама не ги постирам оти се срање :)

П.С.
Ѕирни малце

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=292566613271

Поздрав.
освен тој на RENJI или шо го знам.. другото....... :/
Кога има следен батл? да се стаам и ја :D

Признавам ФЕЈК сум за оној АРЕ!:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

И шо ако не те откриеше, зеленки на форум, респект меѓу кајганџии, појше пички? Што?
Дај бе порасни, ако заради тоа се зебаваш со графитите, ако може така да се каже , тогаш боље батали си, најди друга занимација за пополнување на време.
Касни па порасни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom