Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Нема што да одговорам на вакви или слични прашања (провокации), одговорот за себе јас си го знам и токму затоа имам таков став и нема што да наметнувам мислење на други. Јас си се придржав до тоа што го бара темата, да кажам зошто не сум религиозен, и така и ќе си остане...

Ne se provokacii,zosto taka gledas?Ti postaviv prasanje,na koe nemas odgovor ili pak ne ti se dopaga odgovorot,pa ne go ni spomnuvas.No dobro,sekoj za sebe....ne ni moras da mi doobjasnuvas slicni nesta,ali na tvoe mesto barem licno bi si go postavil prasanjeto i bi pobaral odgovor sam na sebe,razumen,a ne besmislen....

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ne se provokacii,zosto taka gledas?Ti postaviv prasanje,na koe nemas odgovor ili pak ne ti se dopaga odgovorot,pa ne go ni spomnuvas.No dobro,sekoj za sebe....ne ni moras da mi doobjasnuvas slicni nesta,ali na tvoe mesto barem licno bi si go postavil prasanjeto i bi pobaral odgovor sam na sebe,razumen,a ne besmislen....
Мислам дека кадешто цитирав бев јасен каде се провокациите. И убаво си кажа, јас за себе одгворот си го имам и најдено, и разјаснето, и ако таков го дадов на оваа тема... Дали ќе го прифатите вие или не, е ваше...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
koj go sretnal boga znaci go videl akoj go videl toj umrel
ti ne si mrtva znaci ne si go videla bog
a ako pod sredba podrazbiras cuvstvuvanje na prisustvoto na bog
togas se raboti za tvoja voobrazija
ako ti imas bog ne znaci deka ima bog
nego ti si umisljas deka imas bog.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пих... после зошто бил противник на веронаука, па јасно.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Неповторливиот,незаменливиот Vincent Price.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Мислам дека кадешто цитирав бев јасен каде се провокациите. И убаво си кажа, јас за себе одгворот си го имам и најдено, и разјаснето, и ако таков го дадов на оваа тема... Дали ќе го прифатите вие или не, е ваше...
-Zosto prasanjeto za toa dali ti mozes da si ja iskreiras smrtta e provokacija za tebe?
-Se razjasni za toa dali ti mislis deka Bog postoi ili ne,a toa ne e odgovor na moeto prasanje
-Sekoj si ima pravo na svoe mislenje

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
sekoj ima pravo na svoe mislenje
duri i koga e u zabluda
no posteno e

koga neso se tvrdi
da se dokaze
no na silnite ne im trebaat
opravduvanja za svoite postapki
zatoa imaat slabi argumenti
a slabite imaat jaki argumenti
ama jabe poso se slabi
ko so rece branko srvenkoski ednas
mkd nema ekonomia
mkd nema ova nema ona
no ima ARGUMENTI
slaba uteha e da imas argumenti
nasproti jakite i moknite.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
site bogovi i site religii
se izmislica na lugeto
inaku ne bi imalo tolku mnogu veruvanja
aa ako velite deka samo starite religii
se covekovi izmislici
znajte toa vazi
i za vasata religia.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Сите религии се измислени од луѓе.
Почнувајки од египјаните, римјаните итн, имале повеке богови за да си ги објаснат работите што им биле необјасниви. Како се развивала интелигенцијата тие богови биле одвишок. Да го земеме христијанството за пример. Пред 2000 години лугето биле во една голема shitty ситуација, кај што имале многу сиромашни, и генерално гледано беден живот. И на некој му текнало како да им го дигнат моралот на лугето им да им дадат надеж. И тука доага батката Исус. И им викал дека ако живеат добар и чесен живот ке им се исплати на крајот, ке одат у рајот (муслиманите имаат 70 девици горе). Ама после црквата почна да си тера своои политики и углавном собираат пари од сиромашните и им наметнуваат правила што ним им одговараат. Религијата како морален компас до негде е ОК, ама има доста луге што свакаат се буквално од библијата и се тотално без свое мислење.

Јас лично не сакам никој да ми кажува што да правам, и секад правам по мое, така да нема шанси да дозволам некој митска татковска личност од пред 2000 години да ми кажува што да правам и како да го живеам мојот живот.

TheRocky

Mite a.k.a nG.NoobsGonnaDie
Член од
15 септември 2008
Мислења
157
Поени од реакции
5
Верувам во „Господ“ форевер !!:smir::helou:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
verata ke ti trae dur ne umres, posle se ke zaboravis i deka si postoel i sto si veruval...

Kajgana Shop

На врв Bottom