Преминал во христијанство

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Синот на лидерот на радикалниот Хамас преминал во христијанство

Мосаб Хассан Јусев (30), син на лидерот на радикалната исламистичка организација Хамас, основана 1987 година од милитарното крило на Муслиманското братство чии цели се бескомпромисно уништување на Израел.
Мосаб пред месец дека побегнал од палестинската Рамалаха ви Сан Диего во Калифорнија и побарал од американските власти политички азил. Се тврди дека преминал во христијанството, пренесува “Слободна Далмација“.
Неговото минато е многу бурно. Како 18-годишен паднал во рацете на израелските војници бил шест месеци во затвор каде бил сведок на измачувањето на припадниците на Хамас. Интересно е тоа што тие измачувања ги одобриле самите челници на Хамас поради претпоставката дека не ги исполниле заповедите.

Лесна му земја...

Нема да истера овој уште многу :S

prvo moze e dezinformacija, a vtoro ako e taka steta za nego, se rodil ko musliman a da menja vera, nema logika.Koga Islamot e posledna objava.

prvo moze e dezinformacija, a vtoro ako e taka steta za nego, se rodil ko musliman a da menja vera, nema logika.Koga Islamot e posledna objava.

Секој сам бира што и во што сака да верува. Утре може некоја нова вера да се јави која исто ќе биде последна.

Слободен избор.

Секој сам бира што и во што сака да верува. Утре може некој нова вера да се јави која исто ќе биде последна.

Слободен избор.
Убаво ќе беше ако ова го сфаќа верско насилните организации.

Вистина е, спремивме прилог за кајгана насловна страна на 21ви август, но не беше објавено.

Од Хамас на Христијанство

Синот на еден од основачите на исламистичката организација Хамас, Мусаб Хасан Јусеф, кој неодамна беше уапсен на Западниот Брег, станал Христијанин.

Ако прифаќањето на Христијанската религја за припадник на една од најрадикалните исламистички орханизации е настан, уште поголем настан е јавната критика која Јусеф ја упати кон водачите на Хамас.

Имено, арапската телевизија Ал-Хајат пренесува дека Јусеф дури почнал отворено да ги напаѓа водачите на Хамас, и тврдел дека тие ја злоупотребуваат власта, ги мачат луѓето коишто се во притвор, и ги убиваат своите опоненти.

Засега нема официјален одговор од Хамас ниту чинот на преоѓање во Христианство од страна на Јусеф, ниту пак за нападите врз таа исламистичка организација.

супер си направил човекот...
видел колку е сатот

e stvarno si tikvicka, videl kolku e saatot????pa muslimani vrie vo Londonistan, vo Francija kolku gi ima preku 8 miliona...ke ve sotrat so natalitet!!!

e stvarno si tikvicka, videl kolku e saatot????pa muslimani vrie vo Londonistan, vo Francija kolku gi ima preku 8 miliona...ke ve sotrat so natalitet!!!
па види.. коа некој цел живот те тупи... гледаш дека во името на исламот се праат триста глупости као убивање и сл (зборам во поглед на типов) се замислуваш дали тоа е ок... коа ќе видиш дека не е тоа ок...
еве немора да е исламот само.. и во христијанството коа ке видиш некоја секта еве пример родител ти е дел од секта и прави глупости како Хамас ќе се замислиш дали ти сакаш да бидеш дел од христијанството

Синот на лидерот на радикалниот Хамас преминал во христијанство
Taka ami kako, the best decision this guy has ever made, woohoo praise God.

Od Luka 9
Да се биде христијанин има своја цена:
23Потоа Исус им се обрати на сите: „Тој што сака да биде Мој следбеник, треба да се откаже од своите себични амбиции, секојдневно да го носи својот крст и да тргне по Моите стапки. 24Секој што сака да си го чува животот само за себе - ќе го загуби; а тој што ќе го загуби животот заради Мене - ќе го спаси.

25Дали е добивка за човекот ако го добие и целиот свет, а себеси се изгуби и упропасти? 26Ако некој се срами од Мене и Моето учење, и Јас, Синот Човечки, ќе се срамам од него кога ќе дојдам во Својата слава и во славата на небесниот Татко и на светите ангели. 27Ве уверувам дека меѓу вас што стоите овде, има некои што нема да умрат додека не Го видат Божјото царство.“

Откажувањето од исламот се казнува со смрт, или грешам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom