Што мислите за новиот закон за алкохол

Што мислите за новиот закон за алкохол

• Против: Идиотски е, треба веднаш да се укине

Гласови: 62 59,6%
  • За: Одличен е, треба целосно да се забрани продажбата на алкохол

Гласови: 16 15,4%
  • Воздржани: Па добро, ем ќе се намали пиењето, ама сепак ќе може да се пие

Гласови: 22 21,2%
  • Неопределени: Не знам, не пијам алкохол

Гласови: 4 3,8%

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
ГРУЕВСКИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ!!!!

Напред ВМРО-ДПМНЕ :vozbud::vozbud::vozbud:!!!!!

toj problem na zapad se resava so paricni kazni i sproveduvanje na zakonot koj treba da vazi za site.

Taka e potpolno si vo pravo! Kaj nas ima be brat korupcija kaj inspekciskite organi. sum gi gledal kako idat na krkanje po kafeani i prodavnici si zemaat sto im treba i te ostavaat raat. Tie treba da se gonat....apsaana, zandana, prangi za takvi ligusi! Za takvi paricna kazna malce e! Jas kompiri vo Idrizovo bi gi nateral da sadat, da se druzat so olos pa i gazot da im znae!

vidi be dete koga imas 75% od glasa4i koi glasale deka e idiotski zakon sto pa ti imas neso pametno da kazes...kako mozis da branis tolku glup zakon ne mi e jasno i sekoja ponatamosna diskusija so tebe e bez nikakov efekt koga ne mozis da gi sogledas faktite..jas ne znam kako treba da ti objasnime da crtami venovi dijagrami ili sto da svatis:tapp:

Toa e zatoa sto vo makedonija ima mnogu ovci, kako tebe!

Sto e delumno ok? Nisto ne e ok...kapis? Ni za ednite ni za drugite. Znaes samo sto e ok..? Ok za vlasta ke se napuni pari!

I uste nesto...sum bil golem pijanica i znam edno...ako sakam da pijam nema sila sto ke me spreci!
Законот не е пијаниците да не пијат туку на малолетниците да им се оневозможи пристап до алкохол.Белки не мислиш дека малолетниците што се собираат навечер и пијат се пијаници.

maloletnicite se sobraat i pijancat zasto nekoj go prekrsuva zakonot i im prodava alkohol za da se pijancat.vo ovoj slucaj ne se krivi maldite zasto nekoj im dozvoluva da kupuvaat alkohol i im ovozmozuva da se pijancat.

законот си е на место. а на кој му смета може слободно да си пече домашна ракија се додека не го донесеме следниот закон.....
т.е. да забраниме печење на ракија по домааааааааааа.....

Законот не е пијаниците да не пијат туку на малолетниците да им се оневозможи пристап до алкохол.Белки не мислиш дека малолетниците што се собираат навечер и пијат се пијаници.

Ok taka li e? Ima li inspekcija...ne 20 000 tuku 2000 000 denari kazna za onoj sto ke im prodade alkohol na maloletnici.
Uste ednas ke ti kazam, znam kako e i od ednata i od drugata strana. Sum bil i vo pekolot i vo rajot. Pijanica si e pijanica be brat, nema razlika vo godinite ima samo vo navikata. Ajde neka im bide dobro na site velam jas. Neka se osmeli nekoj dukjandzija da prodade alkohol na maloletnik ako znae deka treba da plati 2000 000 denara kazna kolkava ke bide zarabotkata na vlasta ako kaznat barem desetina takvi, i kolkumina ke se osmelat posle toa da rizikuvaat takvo nesto. A ova so licencive sega e mizi asan da ti bajam. Imase i zakon za cigari pa jas pak pusam kako turcin kaj ke stignam i dosega nikoj me nema sopreno da mi rece decko te kaznuvam zaradi pusenje vo javna ustanova. Toa ti se nasite inspekciski organi! Te cekam bas da vidam kako ke mi repliciras?

Кога го носел законот Грујо изгледа сакал да му го ограничи пристапот на БЦ до алкохол.
Инаку сериозно, законов е очигледно донесен за полнење на буџет.

законот си е на место. а на кој му смета може слободно да си пече домашна ракија се додека не го донесеме следниот закон.....
т.е. да забраниме печење на ракија по домааааааааааа.....

Vie nema da zabranite pecenje rakija po doma, toa ke go napravi DUI zosto uste nekoja godina taa ke vi ja zeme vlasta!

Ok taka li e? Ima li inspekcija...ne 20 000 tuku 2000 000 denari kazna za onoj sto ke im prodade alkohol na maloletnici.
Uste ednas ke ti kazam, znam kako e i od ednata i od drugata strana. Sum bil i vo pekolot i vo rajot. Pijanica si e pijanica be brat, nema razlika vo godinite ima samo vo navikata. Ajde neka im bide dobro na site velam jas. Neka se osmeli nekoj dukjandzija da prodade alkohol na maloletnik ako znae deka treba da plati 2000 000 denara kazna kolkava ke bide zarabotkata na vlasta ako kaznat barem desetina takvi, i kolkumina ke se osmelat posle toa da rizikuvaat takvo nesto. A ova so licencive sega e mizi asan da ti bajam. Imase i zakon za cigari pa jas pak pusam kako turcin kaj ke stignam i dosega nikoj me nema sopreno da mi rece decko te kaznuvam zaradi pusenje vo javna ustanova. Toa ti se nasite inspekciski organi! Te cekam bas da vidam kako ke mi repliciras?
Aбе ја не викам дека се е розово си ебале мајката и тие од инспекцијата.Сепак законот за забрана за точење алкохол никој не го почитуваше и во пракса не се спроведуаше.Но сега ако нема алкохол во продавницата нема да може да продава на малолетници.Башка малолетниците се собираат доцна во ноќите и нема да имаат од каде да купат алкохолче.Јас искрено мислам дека ќе се смали бројот на малолетници кои пијани лутат низ улиците.Времето ќе покаже може и овој закон да помине као предходниот и никој да не го ферма.

Zakonot e tezok promasaj na aktuelnata vlast!!!

Kako prvo ovoj zakon ne e donosen zaradi toa da se zastitat maloletnicite od alkohol i negovoto stetno dejstvo tuku samo zaradi iskamcuvanje na paricni sredstva za popolnuvanje na prazniot budzet koj go ispraznia za svoite predizborni i izborni zaebancii pa ete moraat da popolnuvaat dupki.

Kako vtoro so vakov zakon se dobiva samo sprotiven efekt kaj mladite lugje odnosno mladinata na koja duri sega pienjeto ke i stane opsesia bidejki znaete kako velat zabranetoto ovosje e najslatko taka da vladata ako mislela na maloletnicite vo donesuvanjeto na ovoj zakon e skroz na skroz greska.

Ako vekje sakale da go namalat stetniot efekt koj poslednivegodini se javuva kaj mladinata trebaa da povedat nacionalni kampanji za stetnosta na alkoholot, da vovedat razgovori so strucni lica no najmnogu od se trebas eda postoi pozitivna atmosfera vo opstestvoto sto ja nema.

Kako sakate mladite lugje da steknat nekoi zdravi naviki koga osnovniot aspekt na zdrav covek vo drzavata e apsolutno srusen odnosno familiata kako osnovna kelija na sekoj covek taka da onie koi prvi treba da razgovaraat so svoite deca i da im nametnat zdravi naviki i zdrav nacin na razmisluvanje RODITELITE se po 10 ili 12 saata na rabota kaj "GAZDI" i koga ke dojadat doma nemaat vreme ama apsolutno za nisto osven za jadenje i spienje.

Znaci osnovniot faktor koj garantira zdrava mladez e srusen od strana na samata drzava koja apsolutno vo ovie 18 godini go zapostavi socialniot sektor kako i osnovnite covekovi i rabotni prava a so toa avtomatski gledame kakvi drugi negativni posledice toj cekor vlece.

Poglednete samo kolkav broj na deca i mladez voopsto se zanimava aktivno so nekoj sport.Poglednete gi igralistata po ucilistata stojat prazni ne sto ne se zanimavaat aktivno so nekoj sport tuku mladinata ne pomisluva ni rekreativno da se bavi so sport za razlika od porano koga nemase mesto kade da se igra pa morase da se naogjaat alternativni resenia za da igras fudbal.

ZNaci site faktori koi garantiraat zdrava mladina i zdravi generacii se tesko zgreseni i donesuvanjeto na vakvi zakoni nema nisto posebno da smeni i da se molime da ne se vlosi situacijata bidejki kako e trgnalo so totalna negriza na drzavata za svoite gragjani koj znae do kade voopsto ke stigneme i alkoholizmot kje ni bide veruvajte najmaliot problem koj ke ne maci.

што разбирате вие од политика? исто ко и ја... ништо!!!

Zarem prohibicijata vo Amerika ne bese dovolen primer za da sfatat deka "porocite" vo edno opstestvo ne se sprecuvaat i ne se "lecat" so zabrana?!

Da be pameten treba moze i vojskata da ja aktiviraat da pretresuva kafici?So mislis ti policijata postoi samo za da proveruva kafici?

Tesko covek da ve demantira koa ste vo volkav broj so kolegite.Znam deka ste isfrustrirani ama u opozicija nema popametna rabota toa e.ama aj ke probam.SO stariot zakon za maloletnici sekoj imase pravo da prodava alkohol.I benzinski i trafiki i spazar i ti ako ti prdne.E sea samo tie so imaat licenci ke mozat da prodavaat.A oti nema sekoj tolku promet za da plati licenca ke se namali brojot na prodavnici so ke se kontroliraat.E sea kako ke prodava alkohol na crno nekoj so ke ne moe da go nabavi?OD prosta pricina so ako nemas licenca i ne mozes da nabavis alkohol pa sledstveno i ne mozes da go distribuiras.Prosto i ednostavno e da se razbere ama ne problemot za tebe vo zakonot.Nego koj go donel.Kako i da glasese tebe ti e toa potsvesno ne ti cini.
Dobro be ti se citas li so pisuvas?
Znaci ke se kontroliraat samo tie prodavnici koi sto imaat licenci. A drugite? Koj gi vrti, nemaat licenci, ne se podlezni na kontrola.... neka si napravat milioni barem....
Daj boze samo da se pojavi nekoj makedonski Al Capone pa da gi otera u p.m. site politicari.

Toa deka nekoj sto nema licenca ne ke moze da nabavi alkohol na nekoj drug da mu raskazuvas...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom