Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Прв пат слушам за тој резултат на ЈСП.:toe:

А за Тиверија , знам имаше еден таков случај се смеевме ногу дека овие коа почнале да даваат голови, гостите испокарале се на терено за малку и до инцидент!

Ова од муабети не мора да е точно!

Прв пат слушам за тој резултат на ЈСП.:toe:

А за Тиверија , знам имаше еден таков случај се смеевме ногу дека овие коа почнале да даваат голови, гостите испокарале се на терено за малку и до инцидент!

Ова од муабети не мора да е точно!
Епа ретко се дознаваа резултатите од другите региони во тоа време. Отприлика тоа беше сезоната кога во втора лига влезе скопје. Од албанскиве екипи кај нас во лига беа Шкумбини, Фљамуртари, Градец, Дрита, Фортуна и Лирија. Е од Лирија изгубивме на нивни терен и при тоа на наш играч му ја скршија ногата. Тоа ни беше најдобриот играч се презиваше Шукурица. И нашиве напалени, кога дојдоа овие во Пржино, дојдоа со 8 души со цел еден играч да се повреди и да изгубат службено. Али ги замававме и им "наредивме" да играат до крај. Па така ги полневме за последниот гол да го даде Илија Мандаровски од пола терен и тепавме со 24:0. Инаку Гостивар го имаме тепано со 11:1, за кај нив да изгубиме 2:1:tapp:
Ми текна и интересна случка со Мандаровски Илија. Значи он ни играше бек и беше капитен. И често се случуваше на мечеви судијата да досуди корнер за противникот а овој да не ги ебе судиите три посто и да изведува гол аут:pos2::pos2::pos2:
И судиите "немоќни" мораа да ги менуваат одлуките во наша полза :)

i ja se sekavam na nekoi od rezultative sto gi spomnavte, sepak prv pat slusam za slavija - lirija 24-0. inaku rekordot u 1liga mislim deka e sileks - rudar 17-1 (ili sl.). inaku pred 3-4 sezoni u 3liga istok osogovo - mladost murtino 18-0 prekinata vo 55min, mozem da zamislim kolku ke zavrsela ako se doigrala do kraj.
Паднаа 23 гола на фудбалски меч во Прилеп

Никој не се сеќава дека паднале 23 гола на фудбалски натпревар. Тоа се случи завчера во Прилеп, на стадионот „Гоце Делчев“. На првенствен меч женската екипа на Победа ја совлада гостинската на Пролетер од Македонски Брод со 23-0!

- Очекувавме десетина гола. Ова е над планот - сметаат во домашниот тим.

Најмногу голови даде Катерина Милевска - девет, нешто понепрецизни беа Младена Петрова и Драгана Костова со по четири, Ивана Јолеска постигна три, Марија Нешкоска, Христина Стојческа и Христина Аџулеска по еден. Гостинките не го поминаа центарот, а тоа не е изненадување бидејќи се работи за почетнички, сега вклучени во лигата.

Ова е рекорден триумф на женскиот состав. Машкиот тим на Победа има рекорд, исто така против Пролетер од Македонски Брод. На пријателски меч 1993 година го победи со 18:0.

Првенството во женската лига, која брои осум тима, продолжува додека е времето убаво. Води велешки Борец со шест бода предност пред Победа.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=113091056415&id=19&prilog=0&setIzdanie=21850

Епа ретко се дознаваа резултатите од другите региони во тоа време. Отприлика тоа беше сезоната кога во втора лига влезе скопје. Од албанскиве екипи кај нас во лига беа Шкумбини, Фљамуртари, Градец, Дрита, Фортуна и Лирија. Е од Лирија изгубивме на нивни терен и при тоа на наш играч му ја скршија ногата. Тоа ни беше најдобриот играч се презиваше Шукурица. И нашиве напалени, кога дојдоа овие во Пржино, дојдоа со 8 души со цел еден играч да се повреди и да изгубат службено. Али ги замававме и им "наредивме" да играат до крај. Па така ги полневме за последниот гол да го даде Илија Мандаровски од пола терен и тепавме со 24:0. Инаку Гостивар го имаме тепано со 11:1, за кај нив да изгубиме 2:1:tapp:
Ми текна и интересна случка со Мандаровски Илија. Значи он ни играше бек и беше капитен. И често се случуваше на мечеви судијата да досуди корнер за противникот а овој да не ги ебе судиите три посто и да изведува гол аут:pos2::pos2::pos2:
И судиите "немоќни" мораа да ги менуваат одлуките во наша полза :)
skumbini e denesna renova, za tie sto ne znaat.

Епа ако гледаме и женските лиги ако не се лажамн уште во првата сезона Единствои совлада некоја екипа со над 30 гола разлика:smir:

Епа ако гледаме и женските лиги ако не се лажамн уште во првата сезона Единствои совлада некоја екипа со над 30 гола разлика:smir:
mozno e, ama od zenskite ligi ne mozes da najdes rez od sezonava, a ne pak od pred nekolku godini. inaku toj tekst go izdvoiv bidejki e sega taze.

Моќници на ФФМ местеле натпревари

Колку фудбалската мафија го уништува рејтингот на македонскиот фудбал? На што се се имуни местачите на натпревари?
Спровеле ли Хаџиристески и ФФМ за наместени натпревари дисциплински мерки поради вмешаност во аферите, или наместо тоа, истите актери кои учествувале во лажирањата се уште се на видни функции во Фудбалската федерација.
Уште пред две години фудбалскиот судија Илир Сеља ја отвори својата душа во јавноста.
„Судам Победа - Вардар. Господинот Беким Баута од Струга до 4 ипол сабајле ме држеше во кафена „Св. Ѓорѓија“ во Струга. Ми вели дека Победа мора да тепа со Вардар. Јас прашувам како да го изведам тоа, ми наведе некои работи дека мора да тепа Победа - ти ќе станеш голем човек, голем судија. Со тешко срце ги сфатив тие работи од г. Баута, и ден денес душа ме боли за таа утакмица, јавно сум се извинувал на Вардар, тепаше Победа 3-2“, изјави за „Сител“ Илир Сеља, фудбалски судија.
Ова местење на Сеља не му се случило прв пат, раскажува, претходно според него поранешниот потпретседател на ФФМ Реџеп Беџети, му порачал дека дека натпреварот Цементарница - Силекс мора да заврши со победа на Цементарница. Така и било.
И покрај ваквата судиска кариера, Сеља сега е голем човек во македонскиот фудбал. Судиската организација го назначи за контролор на судење, тој ги оценува судиите како судат. А Беким Баута кој според Сеља ги дал инструкциите за местење на натпреварот Победа - Вардар, сега е член на УО во највисоката фудбалска институција во државата.
И додека ФФМ молчи, УЕФА му објави војна на организираниот криминал во фудбалот и огромниот број лажирани натпревари во Германија, Шпанија, Италија, речиси во цела Европа.
Во истрагата на УЕФА и Интерпол не е поштедена ниту Македонија.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=117120

mozno e, ama od zenskite ligi ne mozes da najdes rez od sezonava, a ne pak od pred nekolku godini. inaku toj tekst go izdvoiv bidejki e sega taze.
Пред 7 години отприлика кога се оформи првенството за жени екипата на Единство која беше тогашен првак во футсал лигата за жени тренираше во Пржино но понатака натпреварите ги играа на стадионот на Локомотива. Ако не се лажам во почетните кола ја совладаа екипата на Штипјанка (и за ова не сум сигурен најверојатно беа они :)) со отприлика 31:0 или пак 32:1. Единствено што сум сигурен е дека ова се случи во првата сезона, и дека победник во овој меч беше Единство со разлика над 30 гола. Не сум сигурен за противникот и точниот краен разултат:smir: Сепак на крај мислам дека ја загубија титулата во борбата со Ломбардини:smir:

Ренова го пречекува изненадувањето Пелистер

Останати вести
За Бразил најтешката, за Италија најлесната група
Херенвен во 93. минута прими гол и остана само на теоретски шанси
transparent.gif
Печати | Прати ја страницата | Врати се назад Двата македонски шампиони Македонија ЃП и Слога Југомагнат, кои заедно тежат четири титули и четири национални купа, утре третпат ќе играат меѓусебе, ќе ја тркалаат топката, на пријателска база. Двата исклучени тима, утре требаше да играат меѓусебна пресметка во 16. првенствено коло, но за нив, судии и делегат не се делегирани

mk1%5B12%5D.jpg
transparent.gif
Во сенка на бојкотот и исклучувањето во најнизок ранг, македонската фудбалска елита продолжува со десет екипи, без битка за испаѓање, со само една непознаница за баражот за опстанок и со многу повозбудлива трка за титулата, отколку што тоа беше во минатата недела до донесувањето на одлуката за суспензија на бојкотирачите.

Колото го отвора Работнички, кој наместо негатива од шест бода, по новата табела сега е на минус два во однос на лидерот Ренова.

Дебармаалци денеска во арената „Филип Втори“ ќе бараат излез од резултатската криза и врзаните два пораза во првенството.

Ренова, утре против изненадувањето на есенскиот дел Пелистер ќе брка задржување на првото место, затоа што есенската титула е близу до тетовци и им преостануваат уште два меча до крајот на овој дел (в среда и идната недела). Металург, кој беше еден од тие што профитираа исклучително многу од исклучувањата на двата шампиони, го брани третото место и брка нови бодови против Тетекс на Автокоманда.

Силекс не би требало да има проблем со Милано во Куманово, па кратовци атакуваат на први бодови по 25 октомври и триумфот на свој терен против Тетекс пред пет кола. Дербито на колото се игра во Прилеп, каде што играат некогашните великани Победа и Вардар, сега клубови на раб на егзистенција.

ДВОЈКИ: Работнички - Турново (денеска, 13 часот), Милано - Силекс, Металург - Тетекс, Победа - Вардар и Ренова - Пелистер (сите утре од 13 ч.)
ТАБЕЛА

1. Ренова 14 10 3 1 31-11 33
2. Работнички 15 9 4 2 30-12 31
3. Металург 15 5 7 3 18-14 22
4. Пелистер 14 6 4 4 15-13 22
5. Турново 14 6 3 5 19-16 21
6. Победа (-3) 14 5 4 5 18-19 16
7. Силекс 14 4 4 6 15-21 16
8. Тетекс 13 4 2 7 14-16 14
9. Вардар 14 3 4 7 16-20 13
10. Милано 15 1 0 14 8-53 3

Моќници на ФФМ местеле натпревари

Колку фудбалската мафија го уништува рејтингот на македонскиот фудбал? На што се се имуни местачите на натпревари?
Спровеле ли Хаџиристески и ФФМ за наместени натпревари дисциплински мерки поради вмешаност во аферите, или наместо тоа, истите актери кои учествувале во лажирањата се уште се на видни функции во Фудбалската федерација.
Уште пред две години фудбалскиот судија Илир Сеља ја отвори својата душа во јавноста.
„Судам Победа - Вардар. Господинот Беким Баута од Струга до 4 ипол сабајле ме држеше во кафена „Св. Ѓорѓија“ во Струга. Ми вели дека Победа мора да тепа со Вардар. Јас прашувам како да го изведам тоа, ми наведе некои работи дека мора да тепа Победа - ти ќе станеш голем човек, голем судија. Со тешко срце ги сфатив тие работи од г. Баута, и ден денес душа ме боли за таа утакмица, јавно сум се извинувал на Вардар, тепаше Победа 3-2“, изјави за „Сител“ Илир Сеља, фудбалски судија.
Ова местење на Сеља не му се случило прв пат, раскажува, претходно според него поранешниот потпретседател на ФФМ Реџеп Беџети, му порачал дека дека натпреварот Цементарница - Силекс мора да заврши со победа на Цементарница. Така и било.
И покрај ваквата судиска кариера, Сеља сега е голем човек во македонскиот фудбал. Судиската организација го назначи за контролор на судење, тој ги оценува судиите како судат. А Беким Баута кој според Сеља ги дал инструкциите за местење на натпреварот Победа - Вардар, сега е член на УО во највисоката фудбалска институција во државата.
И додека ФФМ молчи, УЕФА му објави војна на организираниот криминал во фудбалот и огромниот број лажирани натпревари во Германија, Шпанија, Италија, речиси во цела Европа.
Во истрагата на УЕФА и Интерпол не е поштедена ниту Македонија.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=117120

Bekim Bauta bese smrt za Pobeda!!! Ne znam od kade sega spasitel na Pobeda???:toe:

Милано-Силекс 1:3
Металург-Тетекс 4:0
Победа-Вардар 2:1
Ренова-Пелистер 1:0

Очекувани и реални резултати.

Одлична серија на Победа, работите си ида на свое место!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom