Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе каков бојкот бе... До среда, четврток ке престане бојкот... Ке фрли Хари некој денар, ке дојде некој од УЕФА со закана за суспензија и готово.
И јас ги поддржувам екипите што протестираат.
Тие не бараат да се смени Хари, туку да се одржи подобро организирано собрание.
Сите знаеме дека кај нас судството е најслаба страна па затоа Хари се пика во тие матни води. Хари закажа собрание дури откако му престана мандатот. УО со истечен мандат ја одбива кандидатурата на Омерагиќ (дали смее така?), носат решенија без потпис, ОФС кои не се валидни според Централен регистар испраќаат делегати итн. и сите овие работи иако се јасни како бел ден може да се решат само на суд. А додека помине целата процедура ... Хари ќе си истера уште еден мандат.
Зарем има некој што мисли дека ова собрание беше законски организирано?
Никој не бара да си оди Хари. Тие бараат добро организирано собрание.
Дали ќе издржат овие 4 клуба со бојкот до крај, ќе видиме. Кај нас ништо не се знае. Ме изненади Силекс. :pos2: Секоја недела плачат на телевизија, оној Добре Иванов маскота стана на првенството со приказните како некој ги мести, како на некој му пречи тоа што Силекс е јак!? и сега каде се? Ме интересира колку време ќе помине додека пак почнат да плачат. Најверојатно до наредниот пораз.
Читам дека и Металург би се приклучил кон бојкотот. Јас мислам дека нема да се приклучат. Премногу мирен клуб е за да се приклучи на ваква иницијатива.
Ѕинго почесен претседател на ФФМ на предлог на Хаџи-Ристески!
Иако до пред неколку години важеа за лути непријатели и во јавноста често се критикуваа, дури и си подметнуваа разни сплетки, Харалампие Хаџи-Ристески и Љубисав Иванов - Ѕинго од саботата се „најдобри“ пријатели. Ова се случи откако на предлог на Хаџи-Ристески Ѕинго стана почесен претседател на Федерацијата оти во негово време ФФМ била примена во ФИФА и во УЕФА.
Ѕинго беше претседател од 1993 до 1999 година, а во неговото владеење од фудбалската карта беа избришани неколку фудбалски центри што јавно му откажаа послушност. Исто така, на Иванов му забележуваа за тоталитаристичко владеење, неговиот Силекс трипати беше шампион на Македонија, а во работењето со Федерацијата тесно ги вклучи и сите негови компании - РИК Силекс, Силекс банка...
Пред три години луѓето од Силекс беа на чело на иницијативата за промени кога Хаџи-Ристески беше нестатурарно соборен од власт, а во Управниот одбор на Емил Божиновски членуваше Горан Ивановски, син на Ѕинго. Исто така, пред три години Добре Иванов, генералниот секретар на Силекс, беше главниот бројач на гласови на паралелното Собрание на ФФМ што го одржа Иницијативниот одбор на ФФМ, но тој човек имаше слична задача и завчера.
Во фудбалските кулоари веднаш проструи веста дека Хаџи-Ристески се зближил со Ѕинго како одговор на коалицијата Благоја Николовски - Велија Рамковски. Токму Љубисав Иванов, кој е сопственик на Сител телевизија, е голем бизнис-опонент на Рамковски, чија А1 постојано го поддржуваше Николовски во борбата да се урне Хаџи-Ристески.
Автор: Златко Крстевски
http://www.fifa.com/associations/association=mkd/nationalleague/standings.html
Според официјалната страна на Фифа Македонија ГП и Слога се последните на табелава. Дали тоа значи дека од останатите клувоби никој не испаѓа годинава?
:pos2::pos2::pos2::pos2:Милано и уште еден ќе играат бараж. Ни крив ни должен Милано ќе игра бараж :pos2: Ако случајно се падне со екипа како ФК Скопје, ќе се тепаат кој да изгуби.
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Исто беше и во ланскиот бараж за влез во втора лига, кога ниту Лепенец ниту Илинден несакаа да влезат во втора лига, па Илинден им нудеа на Лепенец да им пустат а истото го правеа и другиве
Дојде денот кога требаше да играат и изиграа тапа меч без голови кој на пенали го доби Лепенец, за во панатамосниот тек на баражот своето место во втора лига да им го препушти на Влазними![]()
Не се согласувам со тебеСтаврев и суди на „римската волчица“. Во Софија, последно коло од Европа Лига.
Крстевски и Кировски се помошници, а Мечакаровски и Спирковски се позади гол.
Тоа што не им успева на фудбалериве наши ќе им успее на судиите. Фудбалериве наши само на Телма може да ја гледаат Рома.
Уште еден доказ дека судиите наши се далеку над нивото на нашиот фудбал. Браво.
Утре пак во Кратово или Турново или Кичево некој ќе плука по нашите судии. Треба да се запрашаме во што е проблемот? Во судиите или во менталитетот наш?
п.с. Не дека не грешат судиите, ама ние сме најпаметните и знаеме се.
Не се согласувам со тебе
Можеби они се одлични на европските мечеви, но добро знаеме дека на некои домашни мечеви им е наредено како да судат па можеби затоа ни изгледа дека немаат врска од судење
Јас на пример сум видел милион пати низ нашиве лиги да кренат офсајд при изведување аут![]()
Не бе не овие судии. Општо зборев и се дешавало на мечеви од втора и трета лига (поточно на утакмиците на Цементарница и Славија Пржино), и сум се газел од смеење. А се случувало и на утакмици на младите категории кај што судат судии кои судат и по првите лиги како помошници. Јас не реков дека сите судии се камењарија, али многу често се случува или под нечии инструкции или под закани (се знае на чии терени Слога, Шкендија, Дрита, и порано кај Башкими) да судат очајно лошо.Овие судии кренале офсајд од аут? Нема шанси. Можеби некои почетници, во Прва лига тешко тоа да се случи.
Јас па имам друго нешто видено на домашни мечеви. Ќе крене судијата офсајд и одма цела клупа со резервни играчи скока да се буни, а истите се на другата страна од игралиштето? Од таму најдобро се гледа нели?
Таков ни е менталитетот. Само да се буниме и некој друг сакаме да ни биде крив за неуспехот.
Секој вторник во ФФМ има термин за гледање касета во присувство на судија, претставник на клуб и некој од судиска организација. Ако клубот се пожали на судењето во записник, може да го искористи ова право. Ако тоа ретко се случува, сите сакаат да лаат и да се бунат по весници, никој не се одлучува да ја погледне вистината.
Точно дека има и судиски грешки. Последен случај Силекс - Победа. Единица доби главниот судија, откако ја прегледаа снимката.
Кај нас многу екипи особено второлигашки мислат дека ако не им помогне судијата, тогаш тој суди против нив.:nenene: И одма следуваат коментари од типот „тука ли најде да се правиш судија“ „ оди на Дрита да и судиш вака“ итн.
Лошо е кога мислиме дека судиите намерно грешат. Во лигава има еден спонзор на три екипи. Има братски клубови. Зошто би се користеле судиите за местење?![]()