Иииииииииииии...вампир!da da ziv e stamboliev uste kaj umira takov covek be
Ај ко ја зетеравме темата на таа страна......жив е, кај мене во комшии живее, му има предавано на татко ми (домазет е татко ми, па не е мислењето по комшиска линија ), татко ми не бил некој бубатор, па има добри спомени за стамболиев и стално се поздравуваат и прават муабет кога ќе се видат. али добро, секој си има индивидуална перцепција на работите.
и, ЖЕНСКО СУМ! :smir:
иначе мицковски сега е далеку од бубаче. Бог да чува и да брани е поточно кажано
а стамболиев дава бесплатни книги машински елементи за студентите што положиле статика со добра оцена (9 и 10) и мислам дава некои стипендии за студентите што положиле ваљда машински елементи 1 и 2 со добра оцена.
тогаш немој да викаш дека е самоумислена величина, од ова што го кажа може слободно да се заклучи дека е вистинска величина :smir: а со бубатор мислев дека не се претргнувал многу од учењеАј ко ја зетеравме темата на таа страна......
..кога пишав „не си го сретнал’’,,мислев на како професор и испитувач.....
...второ......кај неговите предмети.....бубалиците најтешко проаѓаа, зашто после формалните прашања почнуваше „слободен разговор’’....во кој се бараше размислување и решение за практични проблеми кои често беа и надвор од предметите....и во најголем број случаи ако не и во сите тој разговор одлучуваше дали си положил или не ..т.е. како да писмениот и усмениот испит беа само квалификација за тој разговор.....(камо денес да има повеќе такви професори кои проверуваат зошто у ствари си учел некој предмет).....
.... вакво и слично испитување спороведуваше и Славе Арменски....
...само јбг.....отиде таа гарда на професори.....
....чим Л.Димов догурал до професор се е јасно....
шо гнаса ќе беше, ама не само он, и асистентите истата болест ѓи прифаќа..Методија Мирчевски..... име кое ќе го памтим дур сум жив
море омекна последниве неколку години Мирчевски! моја генерација од сите предмети кај него имаше едвај 15-тина што положија од прва!Методија Мирчевски..... име кое ќе го памтим дур сум жив
од 10 предмети што ги предава и од над 1000 студенти што слушаат кај него па и не е баш дека омекнал :jaj: ама нека му биде , ај наредна сесија нека пушти поише ( и ја да бидам меѓу тие)море омекна последниве неколку години Мирчевски! моја генерација од сите предмети кај него имаше едвај 15-тина што положија од прва!
а годинава случајно се најдов пред канцеларија кога чекаа за оценки и искача овој и вика ауу па ја 150 души сум пуштил нешто не е у ред хахахах
а кој бизнис го направи со книгите кој ги шиткаше праку Алма тоа да не збориме! и симптоматично беше дека од тие 15 души што положија од прва сите имаа земено книги од кај него! па сеа ти види! и идеа на дополнителни „вежби“ кај Алма која уствари им ги кажуваше задачите!
легален рекет јбг хахахах
Кој син Иле?!?!?!Омекнал ама за една отцена чекав 2 саата пред кабинет. Тамам си ја најдов пријавата и влезе еден професор и ме избрка надвор да сум почекал да попраеле муабет. Прво даваше отцени и потписи на регуларно положените, па утредента само потписи и на крај после поправниот отценка зедов и јас со другите шестмина кои положивме на поправен. Едвај дочекав. На вториот колоквиум му рече на асистентот: Како се распишале мислат дека ќе положат хахаха. Ако Виктор Илиев го наследи добро ќе биде, ама изгледа син му Иле ќе го замени.
Асистент по Машински Елементи 2 ми беше лани и супер си поминавме кај Петар Симоновски..
Мислам дека има дипломирано на ЕЕ, синот на Мирчевски МетодијаИма двајца синови од кој едниот е на правен а другиот е дипломиран на АФИ првата генерација по ЕКТС! Е сега ако продолжи можно е!
Тој беше причина што по трет пат ќе го слушам Механика на Флуиди оваа година...А за Виктор Илиев па и не би рекол дека е добро да го наследи пошто многу се курчи уште сеа којзнае каков ќе биде ко професор!