Колку години е СДСМ на власт? 18?

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Она што беа 1000 денари денес се навистина 667 денари еве ви официјална информација, иначе нормално е да има простаци и во едната и во другата партија, но не се сомневам дека најглупите се во ДПМНЕ, премногу неинтелегенти суштества кои имаат слава користејќи го својот проститилак
О Ти Раскошен комуњарски ум, како ќе докажеш дека Рада баш на резултатите од таа анализа мислела кога блебеташе на митингот?
Дај, немој со вакви очајни обиди да и испрваш лапсузи.
Мислам, бидете малце по креативни мајку му.
Или за промена, понесете барем еднаш одговорност за грешките и глупостите кои ги праите.

Некогаш и не е битно кој колку е на власт, туку кој колку упропасти у Македонија.
Ова веќе личи на дискусија... А не Трн во око и ada да ги гледаме кај што се лигават овде и кај што им продаваат ум на другите!
Инаку, се согласувам дека СДСМ лошо ја водеше државата... Во однос на надворешната политика и во однос на одбраната би им дал можеби позитивна оценка, меѓутоа со приватизацијата онака како што ја спроведоа граѓаните уште долго ќе чувствуваат последици... Бедно беше и тоа што воспоставија (речиси) целосна контрола врз судството, медиумите, невладините организации итн., но сега сме сведоци дека и актуелната власт го прави истото!
Така да уште на старт некој ја укења работата и сеа триста паметни неможат да исправат тоа што плејадата усра.
Тој што СДСМ ја 'укења' работата си доби по грбот за тоа... Народот ги казни... А овие што се сега на власт од граѓаните добија мандат да ја оправат работата... Тие тоа и го ветуваа пред избори... Никој од нив не рече: Дајте ни ја власта, меѓутоа уште веднаш ви кажуваме дека не можеме да го исправиме тоа што претходните го 'усраа'... Така да, претходното лошо владеење на СДСМ никако не множе да биде оправдување за оваа власт сега!

I kolku godina saa se na vlast?

Сите тие се на власт откако е создадена Македонија,власта само си ја префрлаат но не ја даваат на друг.

jas edno ke vi recam za taa vasa SDSM 1997g najuspesen menager na godinata Sonja Nikolovska clen na SDSM pronevera od 60 milioni germanski marki so propaganjeto ma TAT osteteni 50 iljadi ziteli na Bitola, 2003g najuspesen minister na godinata Vlado Buckovski pronevera od 5milioni evra, i 2008 gradonacalnik na godinata Zoran Zaev pronevera od 12milioni evra e ova e SDSM.
да точно само што главен актер во аферата ТАТ беше ЗЕТОТ НА ПРВИОТ ПРЕМИЕР НИКОЛА КЉУСЕВ ,а другото што си го напишал се само шпекулации од портокаловата работилниЦа,12 МИЛИОНИ евра е Голобал ,,,, ЗА вОЈВОДАТА ЉУБЧО не читам ништо,

хехехе по нова година ке нема двојно државјанство со Бугарија хехех конечно ке се преброиме :pos2::pos2::pos2:

Ес Де Ес Ем е на власт од 1945 година до 1998.Па пола 2001 повторно беа на власт.Па од 2002 до 2006.

Значи од 1945 год. до 2008 само 5 години и кусур месеци не биле на власт.

Испаѓа повеќе од 18 години, не?
Sto vi e na vas koi mislete deka do 90 ta godina bilo loso vreme za Makedonija,a od 90 pa navamu, SDSM bese na vlast samo 8 godini.Nekoj ne znae da broe ili se prave nedoveten.SDSM bea na vlast od 1994 - 1998 i od 2002- 2006 godina,pa ne izmisluvajte i ne se branite koga sekogas vi odi loso. Ja zaboravate prvata Vlada na Klusev,pa vladata na Georgievski vo dva navrati.
A da kazam uste ednas,"komunjarite" koi 1945 ja oslobodija Makedonija od Bugarskiot okupator,koj kako osloboditeli bea precekani vo nekoi gradovi 1941 godina ubija mnogu makedonski sinovi,so cel da ja prispojat Makedonija kon Bugarija.Za sreka toa ne im uspea,a seuste go sonuvaat toj son.E tie ,koi gi precekaa kako osloboditeli,za sto svedocat seuste zivi svideteli na tie nastani,bea osnovacite na prvoto VMRO DPMNE vo 1990 godina.

па и изминатата година дпмне не ја брои ,оти им е пробна ,тоа не се важи:tapp::tapp::tapp: ајде сите на поправен по математика

Sto vi e na vas koi mislete deka do 90 ta godina bilo loso vreme za Makedonija,a od 90 pa navamu, SDSM bese na vlast samo 8 godini.Nekoj ne znae da broe ili se prave nedoveten.SDSM bea na vlast od 1994 - 1998 i od 2002- 2006 godina,pa ne izmisluvajte i ne se branite koga sekogas vi odi loso. Ja zaboravate prvata Vlada na Klusev,pa vladata na Georgievski vo dva navrati.
A da kazam uste ednas,"komunjarite" koi 1945 ja oslobodija Makedonija od Bugarskiot okupator,koj kako osloboditeli bea precekani vo nekoi gradovi 1941 godina ubija mnogu makedonski sinovi,so cel da ja prispojat Makedonija kon Bugarija.Za sreka toa ne im uspea,a seuste go sonuvaat toj son.E tie ,koi gi precekaa kako osloboditeli,za sto svedocat seuste zivi svideteli na tie nastani,bea osnovacite na prvoto VMRO DPMNE vo 1990 godina.

During his studies in the University of Sofia in 1941, and when applying for a position as a lawyer in 1942, Kiro Gligorov declared Bulgarian ethnicity.

205-2.jpg

205-4.jpg

Од биографијата на Киро Глигоров. :kesa:

During his studies in the University of Sofia in 1941, and when applying for a position as a lawyer in 1942, Kiro Gligorov declared Bulgarian ethnicity.

205-2.jpg

205-4.jpg

Од биографијата на Киро Глигоров. :kesa:
:tapp::tapp::tapp: е најди ми документ од 1941 до 1945 што не е напишан на бугарски . патака им пишува сега на сите што имааат бугарски пасоши ,само што сега тоа е доброволно напишано и потпишано ,во мирнодобско време ...

:tapp::tapp::tapp: е најди ми документ од 1941 до 1945 што не е напишан на бугарски . патака им пишува сега на сите што имааат бугарски пасоши ,само што сега тоа е доброволно напишано и потпишано ,во мирнодобско време ...

Prijatel na tatko mi beshe Pavel Shatev i toj me preporaca kaj Chento da mu bidam sekretarka, bidejki po osloboduvaweto na Shtip, jas trebashe da pominam na strumickiot front kon krajot na 1944 godina. Jas seuste gi pametam negovite zborovi na razdelbata: "Odi Kjerko, nie sme dvajcata gluvci koi posledni kje go napushtime brodot".
Taka jas na moite dvaeset i dve godini bev ucitelka kako i cicko mi Goce. Potoa lezev vo Shtipskiot zatvor so mladite shtipjani i eden pravnik koj potoa stana pretsedatel na Republickiot sud, Dimo Kantardziev, vo vremeto koga Kiro Gligorov barashe od Bugarite da otvori kancelarija za advokat. Vo 1944 godina pominav poveke od dva meseca vo shtipskiot zatvor. Togash beshe ubiena i Vera Ciriviri - Trena i bidejkji vo mladosta mnogu si licevme, okupatorot se cudeshe i se rasprashuvashe koja sum jas i dali sum jas taa ucitelka Vera.

Katerina Trajkova - внуката на Гоце Делчев

Додека некои лежеле по затвори..Глигоров си правел кариера, што впрочем е карактеристично за комунистичките функционери, само за себе.

Prijatel na tatko mi beshe Pavel Shatev i toj me preporaca kaj Chento da mu bidam sekretarka, bidejki po osloboduvaweto na Shtip, jas trebashe da pominam na strumickiot front kon krajot na 1944 godina. Jas seuste gi pametam negovite zborovi na razdelbata: "Odi Kjerko, nie sme dvajcata gluvci koi posledni kje go napushtime brodot".
Taka jas na moite dvaeset i dve godini bev ucitelka kako i cicko mi Goce. Potoa lezev vo Shtipskiot zatvor so mladite shtipjani i eden pravnik koj potoa stana pretsedatel na Republickiot sud, Dimo Kantardziev, vo vremeto koga Kiro Gligorov barashe od Bugarite da otvori kancelarija za advokat. Vo 1944 godina pominav poveke od dva meseca vo shtipskiot zatvor. Togash beshe ubiena i Vera Ciriviri - Trena i bidejkji vo mladosta mnogu si licevme, okupatorot se cudeshe i se rasprashuvashe koja sum jas i dali sum jas taa ucitelka Vera.

Katerina Trajkova - внуката на Гоце Делчев

Додека некои лежеле по затвори..Глигоров си правел кариера, што впрочем е карактеристично за комунистичките функционери, само за себе.
колку можев да прочитам и разберам молбата е за СТАЖИСТ , за другото не спорам

Ова беше само колку одредени членови на форумов да се симнат на земја..оти ако се “вивнат“ премногу високо во облаци после повеќе ќе ги боли падот.

При очи, слепи. Јаз`к.

Ова со комунистиве и нивната „храброст“ му доаѓа како Хилоари Клинтон кога лажеше дека била на нишан на снајпери во Тузла...

е многу јак документ молба за стажирање во адвокатска канцеларија.....
по твое да не испадант нашиве од егејот грци или турци оти тапиите им се на тој јазик...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom