Подземни објекти, аеродроми, лаборатории...

Подземни објекти

Сигурно секој од нас слушнал за вакви објекти кои се наоѓаат околу нас, или во наша непосредна близина,во нашиот град или населба. На пр., многумина тврдат дека позади крстот на Водно, во шумата има подземен аеродром и луѓе гледале како авион излегува од подземја, или во Кичево, пред 15тина години цел конвој од премногу воени возила го напушта градот. Или јас знам за скривница кај Шампионче во К.Вода која води до другиот крај на Водно. Ајде и вие со ваши откирени или наслушнати места надополнете ја темава, а може и со слики нормално.

Оди горе во нерези во скривниците.. на ридот кај црквата.. тие 2 тунела се спојуваат со матка.. само што одамна се блокирани тунелите на средина за да не може глупи копиљаци да влегуваат

Сигурно секој од нас слушнал за вакви објекти кои се наоѓаат околу нас, или во наша непосредна близина,во нашиот град или населба. На пр., многумина тврдат дека позади крстот на Водно, во шумата има подземен аеродром и луѓе гледале како авион излегува од подземја, или во Кичево, пред 15тина години цел конвој од премногу воени возила го напушта градот. Или јас знам за скривница кај Шампионче во К.Вода која води до другиот крај на Водно. Ајде и вие со ваши откирени или наслушнати места надополнете ја темава, а може и со слики нормално.
i ja imam slusnato za podzemniot aerodrom na vodno,ali neznam :vozbud:a bas sakam da doznaam

вакви информации тешко да ги знае секој човек, ако има такви подземни објекти тие сигурно се под надлежност на владата, така да не може секој да знае за нив
( мое мислење )

Оди горе во нерези во скривниците.. на ридот кај црквата.. тие 2 тунела се спојуваат со матка.. само што одамна се блокирани тунелите на средина за да не може глупи копиљаци да влегуваат
Као деца кои филмови праевме таму...
Јас уште мислам дека патовите од двата влеза водат еден кон друг, но тогаш не би било логично да се заградени, нема зошто...има нешто таму...

Послем селото Нова Брезница (скпскаоколија) има слушнато за аеродром подземен

ја сум слушнал дека у виница има такво нешто под виничко кале..колку е вистина никој не знае да каже

Под виничкото кале нема ништо што би го криела владата..или било кој.......

тоа е археолошки локалитет....

За она болдираното како речи го Амди Бајрам ти тврдам дека 105,2% нема никаква писта па дури и на друго место во МК може да се каже за тоа. Како прво не сме САД, Русија или некоја држава со воена моќ и пари да одржува такви објекти. Како второ аеродромите и авионите што летаат некој ќе ги видеше на радар и слично. Плус за она на водно позади таму јас имам виќендица и порано ме носеа секој ден и веруј ми нема ништо таму освен шума и куќи плус и теренот не е за тоа добар таму. За скривници да има такви дури и таму позади водно јас лично сум видел на војската што ги користат скривници за складирање муниција и слично па и како гаражи за џипови. Ама тајни писти и слично кај нас тешко.

ја сум слушнал дека у виница има такво нешто под виничко кале..колку е вистина никој не знае да каже

тоа е тунел кој е затворен со железна врата, а на средината е срушен и никој не смее да влезе внатре. Излезот е блиско до река и сигуро служел за вода во воени времиња:toe:

За она болдираното како речи го Амди Бајрам ти тврдам дека 105,2% нема никаква писта па дури и на друго место во МК може да се каже за тоа. Како прво не сме САД, Русија или некоја држава со воена моќ и пари да одржува такви објекти. Како второ аеродромите и авионите што летаат некој ќе ги видеше на радар и слично. Плус за она на водно позади таму јас имам виќендица и порано ме носеа секој ден и веруј ми нема ништо таму освен шума и куќи плус и теренот не е за тоа добар таму. За скривници да има такви дури и таму позади водно јас лично сум видел на војската што ги користат скривници за складирање муниција и слично па и како гаражи за џипови. Ама тајни писти и слично кај нас тешко.

Не сме САД или Русија и сме неспоредливи со нив точно, исто така до пред 20ина години ја имавме една од најмоќните армии во светот 4 во европа 7 во светот и тоа е многу точно, во ЈНА се вложени многу ама стварно многу пари и затоа била гордост на секој што живеел во тоа време во таа држава... имале квалитетно оружје и кадар, кога се повлекуваше ЈНА (читај србите) ни собраа се (па дури и штекрите од ѕидовите) и тоа е точно.Ама точно е дека што и да ни собрале инфраструктурата не можат, ке ги однесат тенковите и авионите ама не можат да си ја земат касарната... така да ете го сомнежот, никој не вика дека сеуште се користат се одржуваат и се функционални.. а башка и не можеш да знаеш (има структури во Македонија кои работат совршено добро во најголема тајност како на филм) и тоа е нормално топ сикрет што кај нас останува во домен на шпекулации... Имајте на ум дека Македонија во СФРЈ имала прилично стратешко место кое во случај на војна треба да биде одбрането...

И јас имам слушнато за подземен аеродром под Водо. Инаку тие подземни аеродроми(доколку постојат) не се од нашата војска туку се уште од времето на ЈНА.

Јас знам само за скривницата позади Водно. Огромна е и има место да се смести врвот на државата во случај на војна или слично. Сеа за писта може да има ако има рамен терен зашто може лесно да се скрие пистата.

Скривниците кај шампионче не ти водат до Водно во тоа биди сигурен тамо живеам и цело детство го поминав тамо:smir:

Да не знае некој какви се тие тунелите кај Тасино Чешмиче?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom