Фан Клуб: Хофенхајм

• Креатор на темата Креатор на темата Феномен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И покрај големата загуба со отсуството на Ведат Ибишевиќ, Хофенхајм и понатака ќе преставува пријатно изненадување во Бундес Лигата, оваа селска екипа има повеќе квалитетни играчи.

И покрај големата загуба со отсуството на Ведат Ибишевиќ, Хофенхајм и понатака ќе преставува пријатно изненадување во Бундес Лигата, оваа селска екипа има повеќе квалитетни играчи.

Секако. Сега Верлингтон ќе добие шанса да се покаже ама и не морат д играат со 3 напаѓачи значи сепак Хофенхајм има доста квалитет, и без Ибишевиќ.

Абе џабе им ке им беше и Ибишевич, и така ке паднеа.
Инаку, арсенал ја одби понудата за Бентнер :):)
Ќе мора да бараат некој друг.

Noviot stadion na Hoffenheim e gotov

090103_RheinNeckarArena.JPG

Rhein-Neckar Arena
60 milioni €vra
30 000 gledaci

Абе џабе им ке им беше и Ибишевич, и така ке паднеа.
Инаку, арсенал ја одби понудата за Бентнер :):)
Ќе мора да бараат некој друг.
Не би рекол така.Ти не ги гледај Хал, кај Хал прашање на време беше кога ќе му престане среќата и кога Џовани ќе престане да дава голови од огромна далечина, додека кај Хофенхајм е сосема друго!Тие имаат квалитет, ги имаат играчите како:
-Салихович, баран од големите клубови...
-Демба Ба, еден од најголемите Сенегалски таленти!
-Обаси, најголем Нигериски талент!
-Хилдербан, еден од најдобрите Германски голмани.
-Ибшевич, се е кажано за него...
-Карслос Едуардо, баран од најголемите клубови...
Но не се само тие играчи, туку има и други, не толку познати:
-Андреас Бек, Германски репрезентативец до 21 година.
-Велингтон, одличен млад напаѓач.
-Луиз Густаво, со 21 година има 41 настап за Хофенхајм.
-Марвин Компер, 23 годишник, веќе има настап за Германија.
.....

Така да, тимов има иднина, а не како Хал, кој ако не му се погоде шутот од далеку на Џовани, нема да тепа.:wink:

Не би рекол така.Ти не ги гледај Хал, кај Хал прашање на време беше кога ќе му престане среќата и кога Џовани ќе престане да дава голови од огромна далечина, додека кај Хофенхајм е сосема друго!Тие имаат квалитет, ги имаат играчите како:
.....

Така да, тимов има иднина, а не како Хал, кој ако не му се погоде шутот од далеку на Џовани, нема да тепа.:wink:

Абе врти како сакаш, во прва сезона нема да имаат огромен успех. Во првата половина ќе се секако на табелата, ја би типувал 5-10 место. До година, со споменатите, но и други засилувања, атак на место во ЛШ/УЕФА.

.....

Абе не мешај Хал, за нив истото мислење го имав пошто во Англија неможеш да му конкурираш од втора лига да дојдеш па да изненадуваш и да стигнеш више од 6 место.
Во Германиа е помала конкуренцијата, има многу послаби тимови така да се знае кој е кој, тоа ке го видиш и сезонава.
За Хофенхејм типувам 5/6 место
:helou:

Моја прогноза е дека ќе почнат солидно во вториов дел од сезоната ама ќе имаат страшен пад понатака. За на крај прогнозирам 7-8 место на табела.
И немој такви глупи споредби со Хал, зошто Хофенхајм е екипа која оваа полусезона е на ниво на Милан, Арсенал, и некој сличен голем клуб.

Абе не мешај Хал, за нив истото мислење го имав пошто во Англија неможеш да му конкурираш од втора лига да дојдеш па да изненадуваш и да стигнеш више од 6 место.
Во Германиа е помала конкуренцијата, има многу послаби тимови така да се знае кој е кој, тоа ке го видиш и сезонава.
За Хофенхејм типувам 5/6 место
:helou:

Mnogu gresis. Bas ovaa godina konkurencijata e golema vo Germanija i ima realno 10 klubovi koj igraat za 5 mesta za Evropa: Bayern, Werder, Schalke, Hoffenheim, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart, Leverkusen, Dortmund i Berlin. Ovie klubovi, osven Bayern koj e dosta pokvaliteten od drugite, site se blisku i zaradi toa i konkurencijata vo Germanija e golema.

A inace uspehot na Hoffenheim ne e cuden tuku realen, barem za site koj go sledeja klubot poslednite 2-3 godini. Osven za Ibisevic, koj ovaa godina navistina eksplodira, ne e nisto cudno sto drugite igraci stanaa tolku jaki posto bea dobri talenti i ete imaa uslovi i vistinski luge koj im ovozmozija da napreduvaat.

Ja licno sum sreken sto vo Germanija ima tolkava konkurencija i sto ligata e mnogu dobra za gledanje. A Hoffenheim vo slednite godini ke stane mnogu dobar evropski klub koj redovno ke igra vo Kup Uefa i vo Liga Sampioni. Pored mene Hoffenheim na krajot ke bide vtor ili tret.

Mnogu gresis. Bas ovaa godina konkurencijata e golema vo Germanija i ima realno 10 klubovi koj igraat za 5 mesta za Evropa: Bayern, Werder, Schalke, Hoffenheim, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart, Leverkusen, Dortmund i Berlin. Ovie klubovi, osven Bayern koj e dosta pokvaliteten od drugite, site se blisku i zaradi toa i konkurencijata vo Germanija e golema.

A inace uspehot na Hoffenheim ne e cuden tuku realen, barem za site koj go sledeja klubot poslednite 2-3 godini. Osven za Ibisevic, koj ovaa godina navistina eksplodira, ne e nisto cudno sto drugite igraci stanaa tolku jaki posto bea dobri talenti i ete imaa uslovi i vistinski luge koj im ovozmozija da napreduvaat.

Ja licno sum sreken sto vo Germanija ima tolkava konkurencija i sto ligata e mnogu dobra za gledanje. A Hoffenheim vo slednite godini ke stane mnogu dobar evropski klub koj redovno ke igra vo Kup Uefa i vo Liga Sampioni. Pored mene Hoffenheim na krajot ke bide vtor ili tret.
Не грешам. Во Англија и мн по друга ситуацијата, и клубовите се каде каде појаки од германската реални да бидеме.
Во Англија се знае има многу јаки тимови се до 10/11 место а оваа година и најслабиот може гадно да те заебе, а Германиа секоја година се мењаат, еден ке падне, еден ке се дигне повеќе како клуб.
Беарн, Вердер, Шалке, Леверкузен, Штутгард. Тие се екипите кој ке бидат во топ 5 според мене.
Хофенхејм ке падне, сигурен сум во тоа. Сега им се повреди најдобриот нивен стрелец Ибишевиќ и незнам колку му беше 3 месеци отсуство.

Не грешам. Во Англија и мн по друга ситуацијата, и клубовите се каде каде појаки од германската реални да бидеме.
Во Англија се знае има многу јаки тимови се до 10/11 место а оваа година и најслабиот може гадно да те заебе, а Германиа секоја година се мењаат, еден ке падне, еден ке се дигне повеќе како клуб.
Беарн, Вердер, Шалке, Леверкузен, Штутгард. Тие се екипите кој ке бидат во топ 5 според мене.
Хофенхејм ке падне, сигурен сум во тоа. Сега им се повреди најдобриот нивен стрелец Ибишевиќ и незнам колку му беше 3 месеци отсуство.

Појаки се првите четири во Англија но не би рекол дека средните екипи се појаки од Германските средни, тука се негде. Ќе видиме англиските клубови како ќе ја издржат економската криза, за некој клуб тешко ќе биде...

Појаки се првите четири во Англија но не би рекол дека средните екипи се појаки од Германските средни, тука се негде. Ќе видиме англиските клубови како ќе ја издржат економската криза, за некој клуб тешко ќе биде...
Хехе, чим Сити отиде таму и го тепаше на Шалке ..... али океј, така нека биде.

Јас типувам за Хофенхајм од 2-4 место минимум уефа идат годинава не преценувајте никого во германија самото име германци ви кажува за каков народ се и сите имаат падови па и баерн ако ви текнува додека рибери не играше беа камења па за тоа не се знае кога стига повреда на некој клучен играч за жал тоа му се случи на Ибишевич ама тоа е. Јас од германија симпатизер сум на баерн и знам дека во втората половина од шампионатот секогаш ги фаќа криза па за тоа уште ништо не е средено таму и годинава ПОЗИТИВНО сум изненаден од Хофенхајм!

Хехе, чим Сити отиде таму и го тепаше на Шалке ..... али океј, така нека биде.

А Хамбург го тепа тогашниот 3. Астон Вилла и тоа убедливо... ама ај :wink:

А Хамбург го тепа тогашниот 3. Астон Вилла и тоа убедливо... ама ај :wink:
Абе ако се инатиме сега вака, ке праиме муабет до утре.
Јас нема што на тебе да те убедувам, кога ти си го знаеш тоа подсвесно.
Само неутралните навивачи знаат која е најдобра лига и ке ти кажат, сигурно нема да му биде поинтересно да гледам Шалке - Бохум од колку Астон Вила(кој ти ја спомнуваш) - Хал затоа е и најдобра лига англиската.
Ај поздрав, и немораш да ме реплицираш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom