Фан Клуб: Хофенхајм

• Креатор на темата Креатор на темата Феномен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ja gi nemam gledano

Moze nekoj da mi kaze dali imaat dobar tim ili se u jaka forma?
Имаат одличен пред се млад тим
Главни играчи му се Демба Ба,Карлос Едуардо,Салихович,Ибсевич и Еду а може да има и некој играч од одбрана ама тие не ги знам:):)
Овие играчи што ги набројав сите се под 24 години и за нив се заинтересирани многу клубови....
Ибсевич е убедливо најдобар стрелец во Германија со 10 гола на 9 средби,Ба 5 гола,Салихович 4 гола,Карлос 1 гол,Еду 3 гола
Ибсевич стана главен играч на Босна и Херцеговина и за него се интересира Тотенхем:zver:
А за Еду е заинтересиран Зенит:zver:
Поздрав:smir:

Амбициозниот тим на Хофенхаим потврдува дека се интересира за фудбалерот на Рома, Алберто Аквилани.
иноќа Хофенхаим убедливо го порази Хамбургер со 3-0 и се искачи на врвот на табелата. "Мојот Хофенхаим нема граници, нашата цел е квалификации во Лигата на Шампионите" - вели газдата на клубот.
"Сакам да го купам Аквилани и да го победам Јувентус во Европа. Ние ќе испратиме понуда за фудбалерот од средниот ред на Рома".
"Јас не сум германскиот Абрамовиќ, тој и јас сме различни" - изјави Дитмар Хоп.

Амбициозниот тим на Хофенхаим потврдува дека се интересира за фудбалерот на Рома, Алберто Аквилани.
иноќа Хофенхаим убедливо го порази Хамбургер со 3-0 и се искачи на врвот на табелата. "Мојот Хофенхаим нема граници, нашата цел е квалификации во Лигата на Шампионите" - вели газдата на клубот.
"Сакам да го купам Аквилани и да го победам Јувентус во Европа. Ние ќе испратиме понуда за фудбалерот од средниот ред на Рома".

Богами, све е можно. Проблемот не се парите туку дали Аквилани сака да игра за Хофенхајм. Иначе Аквилани е млад играч и би пасувал во младата екипа на Хофенхајм. Во последно време доста италиански репрезентативци дојдоа во Германија - Тони, Оддо, Барзагли, Цакардо.

Ako го задржи овој состав , плус да ангажира некое појачување за во одбрана ќе бидаат топ. Не треба ниеден играч да продаваат .Само им треба некое засилување и поголем избор од на клупата.

Респект за тимов!!! Инаку не би очекувал да продаваат некој зашто претседателот има пари колку сака па сигурно ке троши пари како луд за засилувања. Инаку историјава на клубов е луда. За 7 години мислам дека поминаат 7 лиги и сега се на прво место во Бундес.

Респект за тимов!!! Инаку не би очекувал да продаваат некој зашто претседателот има пари колку сака па сигурно ке троши пари како луд за засилувања. Инаку историјава на клубов е луда. За 7 години мислам дека поминаат 7 лиги и сега се на прво место во Бундес.
И сторијата не ти е баш точна комплетно.
Клубот е формиран за гимнастика Turnverein Hoffenheim (основан 1899), додека фудбалскиот тим Fußballverein Hoffenheim (формиран е во 1921). Додека во 1945 година станува современ клуб.
На почетокот од 1990 година бил еден чуден аматерски клуб кој играл во 8(осма ) девизија во Baden-Württemberg A-liga, После тоа цело време се подобрувале и во 1996 година влегле во Verbandsliga Nordbaden (V).
Во 1990 година во клубот се враќа Dietmar Hopp, но не како играч туку како финансиер( инаку во младоста Дитмар Хоп бил играч на Хофенхајм) банкар кој давал финансиск подршка на клубот. Па така со својот допринос финансиски почнале да доаѓаат и резултатите.
Па така во 2000 година успеале да стигнаат во Verbandsliga, во која го освоиле првото место, со што се унапредени во четвртата-група на Oberliga Baden-Württemberg , уште со едно прво место клубот се пласирал во Regionalliga Süd (III) во сезоната 2001/02 година. Во првата сезона во оваа лига го освоиле 13-то место, . Во ова лига се задржале уште две сезони во кој го освоиле 5-тото и 7-мото место. Во сезоната 2005/06 го постигнале најдобриот пласман 4-то место.
Следната сезона ангажирани се искусен тренер Ralfa Rangnicka кој потпишал 5 годишен договор (поранешен тренер на Штудгарт, Хановер и Шалке) и фудбалскиот ветеран Томислав Мариќ (поранешен репрезентативец на Хрватска) кој во моментов е помошен тренер.
Во 2006/07 година се промовирале во второлигаши при што во нивната прва сезона го освојуваат второто место и еден селски клуб со околу 3000 жители се пласира во Бундес лигата.
Но тоа изгледа небило се има уште пријатни изненадувања од овој клуб, ете требаше во нивната прва сезона да бидат лидери па да се дознаат нивните претходни подвизи кој ги направиле во периодот од 1990 година до денес.
Нивниот подем започнал од 1990 година.

Само на сон!!!
Дефинитивно тој нема акл :tapp:

Само на сон!!!
Дефинитивно тој нема акл :tapp:

Не верувам. Види сеа за сеа што направи со овој тим. Плус со засилување каде ке им биде крајот.

Хофенхајм ќе и понуди на Рома 18 милиони евра за Аквилани, во зимскиот преоден рок, а газдата најголема желба е да го победат на Јувентус во Лигата на Шампиони.
За тоа треба да причека малку, затоа што неговиот Хофенхајм може лесно да се случи да освои едно од првите три места во Бундес лигата и да се пласира во Лигата на Шампиони, но Јубе многу е тешко за верување дека оваа сезона во Сериа А ќе успее да се пласира меѓу првите четири екипи што носаат пласман во Лигата на Шампионите.

Хофенхајм ќе и понуди на Рома 18 милиони евра за Аквилани, во зимскиот преоден рок, а газдата најголема желба е да го победат на Јувентус во Лигата на Шампиони.
За тоа треба да причека малку, затоа што неговиот Хофенхајм може лесно да се случи да освои едно од првите три места во Бундес лигата и да се пласира во Лигата на Шампиони, но Јубе многу е тешко за верување дека оваа сезона во Сериа А ќе успее да се пласира меѓу првите четири екипи што носаат пласман во Лигата на Шампионите.
:pos::pos::pos::pos::pos:
Леле Думане ме пресмеа а и до кај негде у право си:zver:
А вака ако продолжат да играат Хофенхајм ништо чудно да земат уште 2-3 јаки играчи и да прераснат во супер клуб кој редовно ќе игра во евро куповите:toe:

Затоа што како прв тренсферот Аквилани нема да успее.
Како втор тимот ке падни надолу во средината на сезоната.
Како трето може само да се бори за куп уефа.

Овие запамтете ги кога ке дојде сред сезона ке зборуваме.

И опстанокот на Хофенхајм во Бундес лигата за оваа сезона е сензација, а пак пласман во средината на табелата тоа може да се смести во рубриката верувале или не.
Доколку пак успее да излезе на европска сцена тоа може слободно да се прогласи за светско чудо.

на било коо место да бидат важно ке ги тепат на јуве ... :vozbud::vozbud::vozbud: јуве чаргарииии :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom