Паркур

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Не знам колку души чуле за овој спорт ама е многу интересен а богами и ризичен сличен на каскадерството. Кај нас тука има еден клуб кој не е официјализиран. Вежбаат у парк и кај машински. Да дојде другаров што вежба ке постирам и слики. Ако го глеал некој Б13 би требало да знае за што се работи.

Првпат слушам за ова.Ај дообјасни ако сакаш:)

Епа ти викам да дое другаров ке стаам и слики па тогаш најубаво ке видите за што се работи.

Викаш интересно било а?
Па ај кажи нешто како се одвиваат тренинзите ова она....?

Незнам се како иде што. Ама знам дека праат некој ептен ненормални работи. Скокаат ѕидови од од големи височини (4-5 метри) па продолжуваат со колут напред па трчање. И уште многу слични акробации. Кој сака да тренира нека каже па ја ке го прашам другаров коа имаат тренинзи и ке ви кажам.

Друже ја отворив тема во хоби за овој да речеме спорт и види таму има некои заинтересирани и дадов јавен повик за тие што се заинтересирани.:helou:

Друже ја отворив тема во хоби за овој да речеме спорт и види таму има некои заинтересирани и дадов јавен повик за тие што се заинтересирани.:helou:

извини не сум видел.Иначе ова и не е некое хоби поише на спорт ми заличува,а за остало нека одлучат модератори и администратори
btw коа ја отварав темава не даде ни една слична тема

Стварно не ми е битно само да се собереме тие што сме заинтересирани ми е битно зашто на крај ова не за пишување на форум туку за надвор и трчање.:helou:

Стварно не ми е битно само да се собереме тие што сме заинтересирани ми е битно зашто на крај ова не за пишување на форум туку за надвор и трчање.:helou:

Ви викам баш вчера бев у парк со неколку души шо вежбаат паркур. И као шо кажав ако сака некој да тренира а глеам има заинтересирани ке го прашам другаров коа тренираат и ке ви кажам.
НАПОМЕНА:За вакво нешо треба да има му*а!!!

Ви викам баш вчера бев у парк со неколку души шо вежбаат паркур. И као шо кажав ако сака некој да тренира а глеам има заинтересирани ке го прашам другаров коа тренираат и ке ви кажам.
НАПОМЕНА:За вакво нешо треба да има му*а!!!

Обавезно да ме известиш на ПП .

сеа се најдов со другаров и вика имаат тренинг коа ке се договорат.
еве едно клипче од нив

inace jas sum toj drugarot na Filipronaldo...za treninzite koga se odruzuvaat nikogas ne se znae poso nie se dogovarame denes za utre.... taka da nikogas ne se znae....a inace parkour ti e vid na sport sto ti pomaga so svojata telesna sila da stignes od tocka A do tocka B.... i za ova da go vezbas bogami treba da imas dosta M*DA! budejki jas sega letvo pravev salto od 3-4 metri visocina i ja skrsiv nogata i imam strafovi i sipki ...ali bidejki od sekogas sum sakal Extremni sportovi i sega pak vezbam samo sto gi ostaviv stakite pocnav pak da vezbam....a i da pocnete so sportov na pocetok ke vi bide malce dosadno poso ke ucite samo skokovite preku zid t.e. najosnovnite skokovi, i padot ...za da ne se povredite...taka da bi mi bilo drago ako nekoj saka da vezba ova...poso nie sme edinstvenite sto go vezbame ovoj vid na sport...
Ako sakate da dojdete da vezbate...ke se dogovime...podocna ke ostavam i MSN moe

Брат убаво некој да се занимава со овој спорт,ама грешка сте не сте први,ја со ова се занимавам уште од пред 2 години...а од клиповите што ги снимив до сега сум усовршен до немај каде....сега ќе снимам еден да кажам асален клип,со европски стандарди....каде тренирате обично...?

Брат убаво некој да се занимава со овој спорт,ама грешка сте не сте први,ја со ова се занимавам уште од пред 2 години...а од клиповите што ги снимив до сега сум усовршен до немај каде....сега ќе снимам еден да кажам асален клип,со европски стандарди....каде тренирате обично...?

pa da ti kazam pravo....za klipovi ne se zanimavame tolku da snimame po evropski standardi...inace nie se zanimavame so ova veke 3 navleguvame i vo 4 godina...inace nie vezbame kaj ke stigneme obicno sme na masinski fakultet u dvorot poso ima dobri zidcinja i karsi leptokarija pozadi niz kukite..poso ne ti vika nikoj :D a inace ti od kaj si ? i kaj vezbas ti? kolku luge ste vie i tako dalje...ali samo nasiot tim profesionalno se zanimava so ovoj sport... i sme prijaveni kako tim vo edna strana kade sto se site timovi od svetot za ovoj sport...ne mi teknuva stranata kako bese treba drugarot da go prasam poso on poveke se zanimava za na internet da stava i takvi raboti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom