Дали се потребни визи за Русија и Белорусија?

• Креатор на темата Креатор на темата joninice
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Poterbna posos za informacija dali se potrebni vizi za ovie zemji i ako da koja e procedurata

За Россија требит, иако потпишаа некакво „олеснување“, а за Белорусија не знају :toe:

:salut:

doznav nekoj informacii pa za ostantite:potrebni se vizi -i Rusija i Belorusija-Ukraina i.t.n,no ako imate "zaverena pokana" i odite na gosti kaj rodnini i prijateli nema da treba.Samo da doznaam uste kakva e taa "zaverena pokana"-se razbira dokolku nekoj znae neka pise
:wink:

За русија со сигурност треба виза ама имам чуено дека даваат во МВР прашај таму. А белорусија појма неам.

doznav nekoj informacii pa za ostantite:potrebni se vizi -i Rusija i Belorusija-Ukraina i.t.n,no ako imate "zaverena pokana" i odite na gosti kaj rodnini i prijateli nema da treba.Samo da doznaam uste kakva e taa "zaverena pokana"-se razbira dokolku nekoj znae neka pise
:wink:

Изгледа е некој вид на гаранција од роднините кај шо ќе одиш

Изгледа е некој вид на гаранција од роднините кај шо ќе одиш

Kaj мене тоа го пишуваше на визата (местото каде ќе престојувам) - ама тоа беше пред 2 години. Сега може е сменето нешто.

Kaj мене тоа го пишуваше на визата (местото каде ќе престојувам) - ама тоа беше пред 2 години. Сега може е сменето нешто.

Не ми се верва, ама пак провери си ти :smir:

Pa mislam ulsovite se isti,a vizata ti bese za rusija ili belorusija,i dali ja vadese od ambasada,ili ti pratija pismo od tamu i nemase potreba da odis vo ambasada ili ?:toe:?Belorusija ima ambasada vo belgrad

Ме интересира дали е некој запознаен со постапката? Го најдов бројот од амбасада, ќе се јавам утре, ама ме интересираше дали некој во пракса знае како оди процедурата?

Иначе Балкан Експрес агенцијава посредува за вадење визи.
У кратки црти, наплаќаат 50$ (за визата) + 1000 денари (агенциска провизија) ако се резервира хотел преку нив. Ако у сопствена режија резервирате хотел, зимаат +80еу за „визна поддршка“. Дрн дрн работава.

Ако некој знае, би бил благодарен да сподели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom