Креми за лузни

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Па нема креми кои помагаат за лекување на лузни од искуство. :toe: И да е отворена раната и да се мачка со крема лузна повторно ќе има.

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Vaka majka mi koristese krem lala za fleki ama po odredeno vreme pocnaa vlaknenca da i se pojavuvaat sega sakam i jas da go iskoristam za dve tri pegi ama mi e strav od iskustvoto na majka mi.dali na nekoj mu se desilo slicen problem?

H

HITCH

Гостин
Јас сум била многу палава како дете. Три пати сум шиена на главата на исто место. Пробав да ставам една крема, не ми текнува како се викаше, арно ама не ми помогна ич и повеќе не се замарам. Требаше да ја користам 6 месеци, а јас ја користев мислам дека 2 месеци, повеќе не ми е важно дали лузната ми се познава или не :toe:

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Priroden lek za luzna mozam da go preporacam aloe rastenieto!

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Лек за белези

Најпрво дали знаете некој природен лек за белези или пак некои креми? Дали се имате справено со ваков проблем?
Јас имам користено едно 3-4 креми и раствори препорачани од стручни лица, но не ми помогнаа.

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Најпрво дали знаете некој природен лек за белези или пак некои креми? Дали се имате справено со ваков проблем?
Јас имам користено едно 3-4 креми и раствори препорачани од стручни лица, но не ми помогнаа.
Какви белези?
Мислиш на лузни или вродени белези?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Кремите и не се баш ефикасни. Не дека нема да се намали белегот, ама минимално, речиси незабележливо.

Мармеладова

Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Кремите и не се баш ефикасни. Не дека нема да се намали белегот, ама минимално, речиси незабележливо.
Од каде ваков заклучок? зборуваш за конкретна крема или за конкретен белег?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Од каде ваков заклучок? зборуваш за конкретна крема или за конкретен белег?
Од лично искуство, за конкретен белег (на раката), мачкан со неколку врсти креми (некои ефтинки, некои баја солени)

А и со другарки шо сум праел муабет, кремите не се баш ефикасни. Од твое искуство мислиш ли дека се ефикасни?

Мармеладова

Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Од лично искуство, за конкретен белег (на раката), мачкан со неколку врсти креми (некои ефтинки, некои баја солени)

А и со другарки шо сум праел муабет, кремите не се баш ефикасни. Од твое искуство мислиш ли дека се ефикасни?
Кај рани што не се длабоки може да се избегне лузната со редовен пилинг, креми со благо кератолитичко дејство и накнадна хидратантна крема, евентуално маст на база на рибино масло
од мое искуство на тој начин лесно сум се справувала со површинските лузни
но исто зависи и од генетската активност на лојните жлезди, и нормалното исфрлање на мртвото ткиво.

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Кај рани што не се длабоки може да се избегне лузната со редовен пилинг, креми со благо кератолитичко дејство и накнадна хидратантна крема, евентуално маст на база на рибино масло
од мое искуство на тој начин лесно сум се справувала со површинските лузни
но исто зависи и од генетската активност на лојните жлезди, и нормалното исфрлање на мртвото ткиво.
а конкретно име на некоја крема ако може

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Од "Законот за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала"
хахахаха само за оваа група или... во други групи има многу конкретни иминја спомнато. не е важно. Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom