На која песна најмногу пати сте се опиле?

• Креатор на темата Креатор на темата Stradlin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
Насловот кажува се.
Јас најмногу на Џурџевдан од Дугме. Исто фаворити во друштвото се Криво је море, Боље бити пијан, Јесен у мени итн.
Баш ме интересира плејлистата на другите друштва

Никогаш ми се нема ова случено, ама ако не заврши темава во канта, овие под мене гарант ќе постираат турбофолк плејлисти.

Не! Ама кога се пие се пие без разлика која песна ја слушаш.

Он топик-На народно највеќе ми се има случувано ова-песна Послушајте патриоти :)

Не! Ама кога се пие се пие без разлика која песна ја слушаш.

Он топик-На народно највеќе ми се има случувано ова-песна Послушајте патриоти :)
Поентата ми беше која песна најмногу може да те поттикне да пиеш. Инаку за пиење пропратено со стари македнонски песни сум расположен секогаш:)

Поентата ми беше која песна најмногу може да те поттикне да пиеш. Инаку за пиење пропратено со стари македнонски песни сум расположен секогаш:)

Црвена Јабука - Туга ти и ја
Плави Оркестар - Боље бити пијан него стар
Рибља Чорба - Погледај дом свој анџеле (и уште 10тина други)
а од странски многу ги има, премногу, fade to black - metallica, dance of death - iron maiden i uste milion drugi...

не се опиваш на песна, туку на пригода....А кога ќе потпивнам, ако не ми ја свират музичарите „Филизо малој моме“.....давам пари за да ми ја свират. :)

Ако успееш да се опиеш за време на една песна, секоја чест.

Од збор до збор сакав истото да го напишам. Е сега, на “Рани Мраз“ од Балашевиќ... посебно коа ќе стигне “Малиганска“ имам фолкерски момент на пијам на екс и чаше ломим... ама прибрано дете сум јас... само уживам комплетно...

Да де стај ја на repeat песната и локај :)

Мене ич не ми е гајле која песна е ако пијам

Јас пијам на песни коишто моментално ми се во телефон или по телефоните на оние со кои пијам затоа што увек на отворено пијам (во природа де)...

Зависи од расположение иначем...Некад се метал балади, некад треш,зависи...

Инаку конкретно на песна, јас најмногу сакам да пијам на:
Paradise Lost-Symphony x

Пеки, нека не е една песна - него нека е иницијална каписла. Или па која песна е ајншприц или анласер на радилицата? :)

На пример Викса, јас неможам да останам рамнодушен на Чалетова или Не волим јануар... ко пример од Балашевски. А после него и солидна доза, некогаш и Сањам на Брена и Подарок на Марјан Стојановски можат да поминат...

А најмерачки ми е на стари македонски песни. Блага Петреска, Росана, Гоцевците и екипа, па Не виткај се Софче да улета од некаде.... и ред други кои лежат одлично во февруарски ноќи со вранец и добри момци - ноќи кои се завршуваат без маици на тераса (без оглед на временски услови) со будење на цел капиштец и веење знамиња...

На буквално сите од Аца Лукас а најмногу на оваа

На сите од Тома Здравкович а особено на оваа

После тоа на оваа од Џеј

па иде ова

па ова

пар корака

за другог су дуње жуте

што волим ону коју не смијем

од средно

пак средно

ај доста беше.

z

Кафана је моја судбина!!! незнам кој ја пее , али песната е отровна за мене!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom