За мажите: Какви девојки ве привлекуваат

Какви девојки?

• Вкупно гласачи
    269

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
- da ne grchi, da ne grchi i da ne grchi! Dakle:
- da ne se plashi da ne i pukne tikvata/shminkata posle 00,00, znachi da ne se shminka mnogu
- da igra dota!
- da jade kromid i da ne me zamara oti jas sum jadel
- da pie rakija
- da znaj da napraj ubava salata so podtochka shopska
- da bide arogantna so okolinata
- da ne e pichka vo dusha!
- da ne e feministka.
- da ima muabet vo nea
- da ne cheka se od mene, da moze i sama da reshi nekoj problem
- i ako me vara da si ima na mukaet da ne razberam!
Ako ima vakva neka se javi imam eden prsten doma, mi faka prashina!
Lele sum zaboravil!
i NIKAKO NIKAKO ne smee da bide plava, niti da ima zelba da se isfarba plavo.

едитирано од модератор - Во ред,само немој да се силиш.
Pa sho me diskriminirash/brishish togash?

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
- да биде убава/слатка/симпатична (2 минимун :) ) а не ќе е лошо и да е згодна
- да биде паметна, да размислува, да сфаќа шо сака да кажам (последново знам дека не може секогаш :wink: )
- да има добра смисла за хумор
- да знае да возврати на љубоФта и вниманието кое би и го пружил
- да биде јасна, отворена и да не мења расположение на петнаес минути
- да забораи на цигари !
- пожелно е да има готвачки скилс (немора манџи да праи, али да може нешо да замеси :wink: )

сигурно има уште работи кои би ја напраиле 'вистинската' ама за сега од мене толку

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
49.998
убавацицкигзови тоа се подразбира...
да не бара отчет за мои работи
да не бара проблеми каде што нема,за да си има муабет после
да готви/пере/чисти и да не ме тера мене да го правам све ова..
да разбира хумор и заебанција
да биде пријатна за околината и да не аздисува
да е за секс во секое време ( и ако има темепература чак)sd

толку сеа за сеа

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
убавацицкигзови тоа се подразбира...
да не бара отчет за мои работи
да не бара проблеми каде што нема,за да си има муабет после
да готви/пере/чисти и да не ме тера мене да го правам све ова..
да разбира хумор и заебанција
да биде пријатна за околината и да не аздисува
да е за секс во секое време ( и ако има темепература чак)sd

толку сеа за сеа
За мене вистинско женско е да не се понаша ко да е виртуелна :pos:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Да почитува традиционални вредности.
Да е православна христијанка.
Да е од Охрид.
Да е девојка од фамилија.

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
- Барем малку да ми ја фати око
- Да има расчистено дека љубов е ДЕЛАТНОСТ, а не емоција. Емоцијата се вика ЗАТРЕСКАНОСТ ;)
- Да е верна и лојална
- Да е ДРУГАРКА, да можам со неа да разговарма како другар со другарка
- Да можам да се потпрам на неа.
- Да ги почитува моите другарки :) и другари (но, со последниве да не се дружи многу... во мое отсуство)
- Да биде искрена
- Да биде дружељубив тип на личност
- Да има доволно време за мене
- Да го почитува моето време

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Еј забраев нешто... и да има убав голем ГАЗ! Ама не преголем сега ама не ни мал :D

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Аааам...
Да имаааа...не бе,не треба да има нешто.
Еве вакво нешто би било совршено:):):)
Сакам да е попаметна од мене,во секој случај.
Тоа би било доволно.
И да не личи на зомби.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
1. Да дава редовно.
2. Да не ме нервира.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
1. Зрела емоционално, да знае што сака
2. Забавна,отворена...да умее да ме насмее
3. Женствена во секој поглед во изгледот,носењето и однесувањето, природно привлечна.
4. Никако манипулативна во намерите, значи искрена.
5. Без хистерични реакции и преувеличување на ситници.
6. Амбициозна
7. Да знае добро да готви
8. Да не биде пребирлива до замор
9. Секогаш да биде подготвена на секс до истоштување
10. И да ја сака Македонија пред се!

:smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
- da ne grchi, da ne grchi i da ne grchi! Dakle:
- da ne se plashi da ne i pukne tikvata/shminkata posle 00,00, znachi da ne se shminka mnogu
- da igra dota!
- da jade kromid i da ne me zamara oti jas sum jadel
- da pie rakija
- da znaj da napraj ubava salata so podtochka shopska
- da bide arogantna so okolinata
- da ne e pichka vo dusha!
- da ne e feministka.
- da ima muabet vo nea
- da ne cheka se od mene, da moze i sama da reshi nekoj problem
- i ako me vara da si ima na mukaet da ne razberam!
И да не ми јаде гомна кога излегувам негде....

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Испровоциран од долниов пост
Како прво и основно - да не е мамино синче. Значи, ако не е мамино синче, лигаво, кое ништо не знае да реши само, туку секогаш се крие зад кецелата на мајка му - тогаш е вистински маж.
Е сега, тоа беше најосновното, ама се разбира дека тоа не е единствената работа која го прави мажот маж, има и други работи со кои може да испадне дека не е прав маж.
Исто така, една од најважните работи ми е да се чувствувам сигурно кога сум покрај дечко ми, ако ја немам таа сигурност, тогаш не би ни требало да бидам со него. Сакам да знам дека сум покрај вистински маж кој може во секоја ситуација да ме заштити, а не покрај мамино синче кое при екстремна ситуација попрво би го спасило своето газенце.
Трета основна работа - ако на 25-6 години живее уште со мајка му (а нормално, до тогаш би требало да има завршено факултет), тоа би ми сметало, поготово ако веќе има работа, што значи дека може да си купи/изнајми стан, а тој сеуште живее со родителите.
Исто така би сакала и да е искусен, а не невино и збунето детенце.
Мислам дека доста кажав, тоа беа трите најважни и најосновни работи за мене, но секако дека секогаш има и некои исклучоци за било што, т.е. ситници, моменти кога би направила исклучок.
Само мислам дека не можеме да бираме во кого ќе се заљубиме, може да ги има сите маани како маж, а ниедна доблест, но ние сепак да го сакаме. :toe:

П.С. Заборавив да спомнам дека иако сакам да биде јак и мажевен, сакам да се знае кој е главен во врската - жената. :icon_lol:
Да не биде татина маза, или било каква воопшто. Да биде жена во вистинска смисла на зборот:шармантна, паметна, итра, слатка, симпатична, да знае точно што да каже а што да скрие. Решителна, успешна и умерена.
Ако е лигавка тогаш заслужува на улица да биде.

Многу важно е да биде биде максимално женствена, а тоа значи. Да знае да готви гурмански јадења, да ги пере и пегла алиштата беспрекорно и секогаш да бидат свежи-а и никогаш да нема валкан веш. Садовите во секој момент да бидат измиени, јас како вистински маж сакам секогаш да бидам нахранет, домот да биде како од рекламите за сјај и мистер мускуло-значи буквално да сија во секој ден од неделата а не само за велигден.
Се разбир јас како вистински маж а не како мамина маза имам огромен сексуален апетит што една жена не може а го задоволи. Поради тие практични мажествени причини таа ќе мора да ми дава секога и кога сакам и кога не сакам. Покрај тоа ќе мора да вика свој пријателки за во секој момент од денот да се чуствувам задоволен, додека гледам фудбал и пијам пиво обавезително е блоуџаб на полувреме за да се опуштам од напнатоста.
Децата треба да бидат: мирни, чисти максимално пристојни и воспитани и таа како мајка треба да им биде на располагање 24/7 (без разлиак што има и други домашни обврски со исто работно време).
Децата не смеат мене да ми досаѓаат на никаков начин затоа што јас ја штитам фамилијата и го носеам лебот дома.
Покрај се ова би требало да знае да се грижи за сите фамилијарно пријателски односи(односи со јавноста) како роденден, свадби, крштевки, и други куротресачки активности каде јас како вистински маж и не мамина маза само ќе треба да го потврдам моето присуство.

Таа како вистинска жена ќе мора до 50 години од својот живот да изгледа и да дејствува беспрекорно. Значи мора да има сини очи и жолта коса што свети, убави големо раскошни гради(достапни во секој момент) убаво оликуван задник и витка става. Не смее да прди, ждрига да се поти или воопшто било каков маженствен манир.Мора секогаш да е сексипилна без разлика што прави или како е облечено.
А јас како вистински алфа мажјак ќе имам пивски стомак во комбинација со прекрасен љубовен тепих, ќе смрдам на цигари и пот и ќе се шетам по долна облека и неа тоа мора да и биде секси во спротивно следува малтење...како вистински маж.

Више ме мрзи да пишувам.
Мислам дека не барам многу нели...:pipi:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Па прво. Малце глуп ми е насловот. Вистинско женско. Ако не се укапа у ова што ќе го наведам доле е лажно женско? Или пак мислеше на тоа идеална партнерка? За првово таа што се родила како женско - женско и си останува (освен ако не си го промени полот). За другово има ваква тема мислам. Ама ај да не ја трујам темава со негативна енергија ќе си одговорам како за второто.
- пред се, да знае што сака.
- да е уметник во душа
- да размислува рационално - (не секогаш правиот одговор е тој што води до успехот)
- да има свое јас, не секогаш да се согласува со мене. (се уклапа со првото)
- да биде искрена секогаш
За наворешен изглед стварно не знам - ако ми упадне во очи од прв пат таква нека биде.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Иако не постои категорија вистинска и права или совршена сепак треба да задоволува барем минимум од овие критериуми:

1. Да е симпатична
2. Да можам ко ќе седнам да праам маубет да ми напраи муабет, а не да ми трае ко теле
3. Да не ме брука пред другари и пријатели
4. Секогаш да има во предвид дека некогаш молчењето е злато
5. Да знае да се забавува
6. Да не ми се качува на глава со непотребни работи
7. Да знае да зготви нешто
8. Да обрнува многу внимание на хигиената
9. Да не е опсесивно љубоморна
10. Да ми возвраќа на љубовта што и ја давам и да знае да го цени тоа што го правам за нејзе.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Темава е за мажите, знам. Не планирав да пишувам, ама burn84 заборави уште нешто да нагласи.
Таа како вистинска жена ќе мора до 50 години од својот живот да изгледа и да дејствува беспрекорно. Значи мора да има сини очи и жолта коса што свети, убави големо раскошни гради(достапни во секој момент) убаво оликуван задник и витка става. Не смее да прди, ждрига да се поти или воопшто било каков маженствен манир.Мора секогаш да е сексипилна без разлика што прави или како е облечено.
Ги заборави влакната кои никако не смее да ги има.

Kajgana Shop

На врв Bottom