Кој и што знае да зготви?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Знам повеќе работи...но специјалис сум за тестенини со било каков сос !
 

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Грав, грашок, компир манџа, рестован компир, печено месо, италијански сос од домати, пилешко на разни начини итн, итн.
Од слатки имам правено медењаци, америкаска пита со јаболка и цела една торта имам направено.
 
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Само скара знам да правам :)
И тоа слабо ама у зорт заман ќе ме биде.
Под услов да има пиво или вино.
 

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Скара,тестенини,супа,пиле,риба,тост,омлет...
 

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
Правам премногу сендвичи.. шпагети макарони со 2 вида сосови, јајца, пуканки и други меса некои само не се осмелувам да правам да не ја запалам кујната:toe:
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.469
Научив еден мн добар рецепт за пилешко читајте:

Потребни состојки:
Путер
Стек
Сланина или пршут
Свежи шампињони
кашкавал
павлака
зачини по желба

Начин на подготовка:

Се зема тава или плех зависи што ви е позгодно, се премачкува со путерот се реди стекот(не треба да е чукан) се премачкува со малку сенфче и вегета, се реди сланината или пршутот, одозгора се редат печурките кои претходно сме ги пропржиле со низа зачини по желба, се полива павлаката и се пика во рерна на 200 со фолија озгора.
После половина час или 45 мин се вади се додаваат ленти кашкавал и се враќа назад да се потпече, потоа го вадите не оставајте многу да се олади за да не се здрви кашкавалот!
Бон апетит!

Многу добар шмек има што би рекол шмекерот :)
 
H

HITCH

Гостин
Јас пилешко си правам на друг начин. Го сечам месото на потенки и помали парчиња како за пилешки прсти. Го оставам да отстои некое време во сенф, сок од портокал и куп зачини (нане, босилек, рузмарин, сол, бибер, значи кој што си сака). Ги пржам во зејтин, па ги вадам на страна. Во зејтинот прво ги пржам исечената сланина и печурки. Откако убаво ќе се испржат додавам сенф и павлака го пропржувам и тоа малку и го враќам местото назад да се пропржи уште малку, колку да го впие побрзо сосот.
Ова јадење се сервира со бело суво вино :pos: Мераци е!
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.469
Јас пилешко си правам на друг начин. Го сечам месото на потенки и помали парчиња како за пилешки прсти. Го оставам да отстои некое време во сенф, сок од портокал и куп зачини (нане, босилек, рузмарин, сол, бибер, значи кој што си сака). Ги пржам во зејтин, па ги вадам на страна. Во зејтинот прво ги пржам исечената сланина и печурки. Откако убаво ќе се испржат додавам сенф и павлака го пропржувам и тоа малку и го враќам местото назад да се пропржи уште малку, колку да го впие побрзо сосот.
Ова јадење се сервира со бело суво вино :pos: Мераци е!

Хич сеа зашо ми го зашеботуваш рецептот види го ти него, ова е и за око и за уста и за в стомак убаво, он набрзинка ми ги изврте тавчињата цццц бре што чуден човек :)
 
H

HITCH

Гостин
Хич сеа зашо ми го зашеботуваш рецептот види го ти него, ова е и за око и за уста и за в стомак убаво, он набрзинка ми ги изврте тавчињата цццц бре што чуден човек :)
Неа, види ја ти неа :smir: двата се добри, јас утре ќ го пробам твојот рецепт :vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom