Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Јајца знам да си направам(пржени-варени).Кобасички......компири имам пржено неколку пати и еднаш ги погодив...имам пица правено со тесто од продавница,кришки леб со јајца..(има ли има за тоа или само кришки со јајца се викаат?), имам палачинки правено,пудинг знам да си направам....добар сум...

Ја ги знам како пржени лепчиња. :)

Скоро се...обожавам да сум во кујна и да готвам но да сум сама дома..:)

Во принцип не љувам да готвам малку покомплексни јадења, затоа што одземаат време, и не се ефикасни, плус ...а кого лажам секогаш ќе наоѓам оправдања. Ама па знам нешто нешто да зготвам.
Мусака, сарма со лозов лост, тавче гравче, кофтиња, два вида на торти, и неколку јадења што во суптина се едноставни и не вреди да се споменуваат.

Од сите 3 рецепти што ги знам, од кои едниот варени јајца, а другиот варени шпагети :), минатиот викенд се нафатив на зготвам beef stroganoff. И за дивно чудо испадна супер фантастично. Изгледа ќе да влијаеше фактот што го спремав за гости, па така притисокот беше "посуптилен" :)

Во секој случај, со чорбаџијата се согласивме во едно.
Знам да готвам само за гости. :):):)

Знам да Пржам Јајца, Да направам Тост, И да намачкам леб со нешто.

Друго во врска со готвење немам поим.

А шо не.. шала на страна ме бива на тоа поле. И што е најважно обожавам да експериментирам со храна.

Па знам доста работи..Знам да испржам нешто,знам да направам добра супа,шпагети,тост и мн други работи кои не ми текнуваат сега..Само треба желба да се има и да си гладен :)

Кајгана, макарони, шпагети, сендвичи... доволно? :toe: :icon_razz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom