Кој и што знае да зготви?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Musaka, sarma, oriz, graf i recisi se so ke mi tekne samo za blago ne me biva a ova seto go nauciv bidejki od 14 god. ne sum doma

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
јајца .. скоро сите меса знам да ги пржам... помфрит добар праам.. салати таму таратур шопска мопска.. тестенини скоро сите.. (лазањи незнам)... супи знам да праам.. уау.. тури вода сипи кесица и терај :).. прееска учев мусака да праам па загорев малку тоа компирите:)... по нешо од благово според рецепти праам :) јак сум бе :)

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Правам лудница кајгана со зденка и сланина... со потпечено р`жано лепче.

...калори-фест! :nesvest:

Sophelia

дежурен лејбек
Член од
3 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
4
Кхм...Па вака... Праам шпагети со најубав сос, макарони работа, јајца, ПАЛАЧИНКИИИИИ! Леле најубаи палачинки знам да напраам, се думав дури и со една другарка да отварам паланчинкарница :pos2:...
Шознам бе...Остави ме цел ден во кујна ќе си се снајдам :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
знам да готвам основи работи
-јајца на око , матени со кашкавал шунка
-шпагети со школки и пармезан, макарони со мелено месо, макарони со гулаш
-ориз варен (пилав), ориз у тавче со батаци, гравче, леќа, кремадли динстани со сос од павлака и печурки, свинско печено со фолија копмпири печени со сланина, лазањи
-пица со готово тесто, гибаница, баничка, зелник , палачинки, пирошки
доста не ми текнува друго што знам

D

dh00|

Гостин
па да се рече дека знам да готвам, сеа се почесто правам ручек дома (тоа шо ќе ми каже мајка ми xD ) а најмногу сакам да правам шпагети со сос од печурки....ммммммммм...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Ne sum mnogu po gotvenjeto, mnogu malku raboti znam da zgotvam, od ona sto go znam palacikite mi se omileni za prevenje

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Не знам нишо,а и не ни ми треба сеа за сеа,си ја имам мама:back:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Знаеме да пржиме месо, компири и јајца; знаеме да вариме шпагети, макарони и њоки (исто ти се фаќа), се научивме и лазањи да праиме, знаеме да печеме пица (само ако е готово тестото, инаку да месиме не знаеме, ама имаме голема желба да научиме зошто ептен сакаме пици и све остало итаљанско). Е сега уште палачинки да научиме да праиме ќе бидеме свои на своето, ама сами не смееме да пробаме зошто ќе ги залепиме од прва.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
polneti piperki ,palacinki, oriz , testenini so domasen sos ,tikvicki , domasni koftina, dinstvovano telesko svinsko jagnesko pilesko zajacko:pipi:,boranija so morkovi , site vidovi na mandzi,pica , kompiri vo relna przeni peceni vareni.

domasen sladoled, torta so biskviti i puding,znam da bijam slag:pipi:,
cokoladen preliv:pipi:

O

Out Boy

Гостин
Нема шо не знам да зготвам :vozbud: Скоро секакво македонско специјалитетче, башка троа странтцки :pos: Е сега, егзотични јадења и такви глупости, или пак морска храна, е тоа, јок.

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Секој ден си готвам, „најмало“ ме најдоа тука па ме пикосаа у кујна и не ми даваат да мрднам од таму до 21 часот..ма не доручеци, ручеци, вечери, салати малати, сосови, слатко, солено, торти, колачи, месени ствари :)) ако неам работа по струка барем ќе отворам слаткара една и нарачки ке примам барем за тоа ме бива ако не за ништо друго :) :pipi:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Болна тема... Не знам ама апсолутно ништо да готвам, ни најосновите работи. Единствено што знам е да отворам фрижидер :nesum:
Страв ми е да уклучам шпорет, да запалам упаљач.. Еднаш ќе направев пожар дома јајца кога варев.. почна пламен да излага и среќа татко ми се најде дома па брзо го изгаси...
Един спас за мене е кога ќе пораснам да имам слугинка дома или па маж ми е да е готвач :pos2: Иначе моето семејство ќе испоцрка од глад или ќе јаде нездрава храна цело време.. :uvo:
:salut:

Член од
30 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
па сендви4 не е нешто сложено али....ама најсложено јадење онаа тортана со пудинк и бисквити таа, а и кајгана (јајца,сирење,колбасици,и мн мн мн за4ини......)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Знам да си направам тост,да сварам шпагети,да испржам компири и тоа:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom