Струмички речник!

• Креатор на темата Креатор на темата SrRulz
  • Време на започнување Време на започнување
некој ојдел у екстрим и кажал дај ми едно експресо, и келнеро питал го какво се мисле на (големо или маленко) , и тај кажал било какво само да е благо :toe:

2-ца баничане биле у градо и ја шо се дешава:
Сине цицни една струмка, абе нејќам тате.
Абе цицни оти у Баница ку*о ке ми цицаш

Подруга е верзијата, со мои очи сум видел со мои уши сум слушнал:)

Татко и син седат у којнска кола, и чекат мајката да доо со кесиинта пазарлк (обично се збираа пред зграата кај Бурчо, ,там кај дуќано) и таткото му вика на сино:

Ааабе ал'к целио сок си го испиал, саа до Баница ку*о ќе ми цицаш:)

(со ѓупски акценат, нормално) :) :)

Абре струмиџаане... шо не им кажуавте на љуаѓто оти мааааалце тка издлжвте коа лафте... :D
затоа они мислат шо пишуавте не звуче тка... пишајте мааалце су повиќе букви оти думан веј работта. :D

Абре струмиџаане... шо не им кажуавте на љуаѓто оти мааааалце тка издлжвте коа лафте... :D
затоа они мислат шо пишуавте не звуче тка... пишајте мааалце су повиќе букви оти думан веј работта. :D
Братче мешаш малко ти, нии не лафаме, нии гувораме, Гевгеличане лафат

A znaate li ga taa:

Ojdele decko i devojka u kafi4 i ide kelnero i pite so ke piite
i maskoto vika za mene ladno makijato,a zenskata vika za mene moze i od gajbata :vozbud:

Ili taa za mene toplo cokolado,za mene ne treba nisto ke si skrsam 2 3 kocki od nego :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Taка си БУУУУУШШШШ :vozbud::pos2::pos2::vozbud:

Как говорат двујца струмичане ка ке се виит на центаро :toe:

1: шо прааш бе ?
2: арно ја , ти ?
1: шеткарам

:pos2::pos2::pos2:

ја га бе цел ден не се преберала дома

некој ојдел у екстрим и кажал дај ми едно експресо, и келнеро питал го какво се мисле на (големо или маленко) , и тај кажал било какво само да е благо :toe:

Двујца ојделе у заир и дојдел келнеро, питал ги шо ке се напијат.Првио кажал топло чоколадо и питале го вторио шо ке се напие, а тај кажал:
-Нека е јас ке сркшам една коцка од чоколаато.
:pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom