Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bog go izmislil covekot, lugeto i posle na edni im rekol vie ke se krstite i ke me vikate isus, na drugi im rekol vie ke me vikate allah i ke mi se klanjate na treti nesto drugo i taka e ako gospod go izmislil covekot, no spored logikava ispaga deka covekot go izmislil gospod.
Би надополнил: потребата за верување (не знаење) во подобро утре со текот на времето била заокружена во логички и јазичен термин - „бог“. Верувале или не, апсолутно сите нации и сите луѓе знаат „што“ е тоа бог, во смисла дека „знаат“ дека „постои“.
Имаше една поговорка во еден филм: Faith is the antithesis of proof - Верата е антитеза на доказот.
Со други зборови: ако веруваш, не знаеш. И обратно - ако знаеш, не веруваш (во смисла да се надеваш на виша сила).
Веројатно поентата во денешно време е да се балансира меѓу верувањето и знаењето. Доста тешко оди, но се постигнува со труд.
Bog e mnogu poveke od se sto e napisano i kazano za Nego.Така викаат дека почнало. А следното прашање е зошто човекот го одбрал таквиот начин на објаснување?
Дали Бог е измислен?
НЕ.
Дали Бог е тоа што го пишува во Библијата, Талмудот, Куранот, Унипашадите, Господар на прстените итн.?
НЕ.
Време како димензија не постои. Човекот ја смислил за да се договори со друг човек да се сретне. ништо повеќе.
-----------
Господ според мене би бил оној способен човек сам за зебе кој може да си ја модифицира својата реалност во форма која му одговара на него и на блиските до него..:baeh: