Техника на која слушате музика

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Имам 5+1 surround систем од Gembird приклучен со компјутерот и доволно е гласно за кај мене во соба.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
На мојот мил компјутер, таман звук ми вадат звучките :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Имам вакво

плус два пара мнооогу скапи панасоник слушалки со одличен квалитет(што ме мрзи да барам слики од нив)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.492
Кога станува збор за вакви работи, пари не жалам, сакам тотална уживанција!

За Аудио Цедејки - Сонка MHCGN880

За музиче од писи или филмче (Кјубејз исклучок) Филипз Spa 1300

За главниот момент и уживанција, Сонка MDRV150

Е не, ќе се заебаам :)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Fisher појачало и Magnat звучници, се оригинал ѓерманско :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ко спомна Фишер, тие имаа одлични лампаши)
Е тоа само сакам да напоменам ми е гооолема желба и веќе почнав да работам на таа проблематика, то ест набавка или градба на лампа појачало.

Кога на вакво ќе пуштам класика.... блуз (од 20сетите или 30 сетите) џез....

S

StormRage

Гостин
Ко спомна Фишер, тие имаа одлични лампаши)
Е тоа само сакам да напоменам ми е гооолема желба и веќе почнав да работам на таа проблематика, то ест набавка или градба на лампа појачало.

Кога на вакво ќе пуштам класика.... блуз (од 20сетите или 30 сетите) џез....
е ова ти е хардкор :vozbud:... ај ќе набавам некплку слики шо имам од др работи за музика по куќава и ќе прам уплоад

D

Daftie

Гостин
Кога сум на компјутер а не сум сама дома слушам на слушалици или компјутерски мали звучки.
А, иначе (и сеа у моментов)слушам на сараунд со дебееел вуфер:je:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
е ова ти е хардкор :vozbud:... ај ќе набавам некплку слики шо имам од др работи за музика по куќава и ќе прам уплоад

Еве една моја слика, за жал не го поседувам ова, али чинам напори....

S

StormRage

Гостин
јас имам грамафон ама ќе почекаш малку за сликата ок? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
јас имам грамафон ама ќе почекаш малку за сликата ок? :)
Јас сум во години кога чекањето и трпението ми се врлина а не мана... само не заборавај да фрлиш една слика а до тогаш ќе те почастам со еден грамофон кој исто така не е мој а изгледа дека сопственикот не сака да се одели од него (иако му нудев колку што можев средства):

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Денес станав сопственик (КОНЕЧНО) на грамофон DECCA 44 произведен во Англија во 1924 година Портабл се склопува во куферче.
Моето срце е среќно

ПС
Се извинувам за слабиот квалитет на клипот, направен е во миг на еуфорија и веднаш од кога дојдов дома

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Сум аудофил донекаде ама со ограничени средства, засилувачот (појачалото) е рачна изработка од мене, 45 W RMS со трипојасен еквалајзер, драјвер (звучник) TSS 8" 150 W и високотонец made in china 80 W кои ги склопив во кутија со соодветни димензии (исто така моја изработка), и е нон стоп оптеретено на својот максимум, без никакви последици по неговото здравје заради доброто ладење, на неговиот влез е уклучено РС-то и еден постар midi систем со два дека, радио и најбитниот дел “ГРАМОФОНОТ“ кој е вграден, бидејќи имам некои плочи кои многу си ги сакам, имам и едно микро системче со CD-a ама ретко го користам, а во дневна слушам од DVD-то кое е некои 200 W, сосема доволно, несакам да вознемирувам никого, си слушам музика чисто за моја душа, тоа не значи дека треба и цело маало да слуша тоа што јас слушам..а само за себе имам слушалици Philips SBC HP 195...тоа е тоа, за мали пари си слушам музиче нон стоп со доволно голема јачина..:wink:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Нормални звучки на РС... усвари не се нормални зашо 5 пара сменив до сеа цркнуваа а и до даска не беа волку гласни ко овие на 8мина од максимум... сеа се рокнати до пола и пред 2 минути си отиде комшијата му спиело внучето мало... му викам за 15 минути идам на школо издржи :)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
слушам на компјутер на 2.1 сараунд, а понекогаш слушам на систем "Риз Загреб" со техникс цд-плеер (системов колку мене е стар :helou:) со 4 звучници со вкупно 340 вати

Kajgana Shop

На врв Bottom