Партизација на судството - инсталации на високи функционери на ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата test
  • Време на започнување Време на започнување
Fuere ja pozdravuva inicijativata na Branko Crvenkovski.
OBSE zadovolen od odlukite na Branko Crvenkovski.
Aktivnostite na Branko Crvenkovski dogovoreni so pretstavnicite na SAD i Evropskata komisija.

Od druga strana, Gruevski dobi podrshka od opshtinskiot komitet na dpBne od Strumica i od Strastniot zaedno so Svetovid.

No comment.:uvo:

Владата директно влијаат врз одлуките на судот. Тоа го потврдија со завчерашниот пример, кога Елена Гашева, мајка на советничка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во советот на Град Скопје, е избрана за претседател на Советот на јавни обвинители на Македонија. Претходно, кумот на собранискиот спикер Вељановски, како што тврдат до СДСМ експресно бил избран за претседател на Врховниот суд. - Во Македонија не постојат услови за фер судење на Зоран Заев и за неговите соработници. Целиот случај е политички монтиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ, за да се уништи личниот углед на градоначалникот. Нервозните реакции на премиерот и целата ВМРО-ДПМНЕ само го докажуваат тоа - рече Борче Демитриев, член на СДСМ од Струмица. Локалните социјалдемократи побараа одговор од ВМРО-ДПМНЕ, кој бил поводот на пратеничката Силвана Бонева за честите посети на Основниот суд Скопје 1, додека траел притворот на Заев и на неговите соработници. Покрај тоа, во текот на вчерашниот ден, пред струмичката јавност се огласи и здружението „Правда на праведните“, со демант на тврдењата на претседателот на месниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Струмица, Никола Бабамов, дека бил нападнат од активисти и членови на СДСМ во дворот од семејната куќа. - Во 6.30 часот, колона од шест возила движејќи се по улицата Младинска беше нападната од таткото на Бабамов, кој врз возилата фрли лименка. Ниеден член од здружението не се расправаше со него, ниту, пак, некој влезе во неговиот двор. Целиот случај е внесен во записникот на струмичката полиција, каде беше веднаш пријавен - рече Ристо Секулов, член на здружението. Јавното претпријатие „Комуналец“ги отфрли обвинувањата дека сведокот во случајот „Глобал“, струмичанецот Ванчо Трендов, насилно бил исклучен од водоводната мрежа. - Трендов му должи 145.818 денари на Јавното претпријатие „Комуналец“ за потрошена вода, што значи нема платено ниту денар од 1997 година.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=1469&ArticleID=95916

Jasno mi e, a jasno mu e i na makedonskiot narod, no i na vrapcive vo drzavava deka na VMRO DPMNE I na negoviot lider mu preci uspesen gradonacalnik na SDSM, covek koj nema opaski i kriminal zad sebe, covek vo koj strumicani bezrezervno veruvaat tokmu zatoa sto na delo ja videle negovata rabota vo Strumica. Gruevski znae deka i na slednite lokalni izbori, dokolku ne se posluzi so valkani igri od tipot na ovaa so apsenjeto na Zaev nema nikavi shansi da ja osvoi Strumica. Ako dosega makedonskiot narod ne znael, zapocnuva da doznava kakov covek za premier ima. Kampanjite na Vladata neka prodolzat i ponatamu zosto veke se antipropaganda za samata Vlada, tie veke ne samo sto ne se produktivni, tuku se kontraefektni i sami po sebe so svojata nametlivost mnogu govorat.

Владата директно влијаат врз одлуките на судот. Тоа го потврдија со завчерашниот пример, кога Елена Гашева, мајка на советничка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во советот на Град Скопје, е избрана за претседател на Советот на јавни обвинители на Македонија. Претходно, кумот на собранискиот спикер Вељановски, како што тврдат до СДСМ експресно бил избран за претседател на Врховниот суд. - Во Македонија не постојат услови за фер судење на Зоран Заев и за неговите соработници. Целиот случај е политички монтиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ, за да се уништи личниот углед на градоначалникот. Нервозните реакции на премиерот и целата ВМРО-ДПМНЕ само го докажуваат тоа - рече Борче Демитриев, член на СДСМ од Струмица. Локалните социјалдемократи побараа одговор од ВМРО-ДПМНЕ, кој бил поводот на пратеничката Силвана Бонева за честите посети на Основниот суд Скопје 1, додека траел притворот на Заев и на неговите соработници.

Дали уште некој верува (освен вмровците) дека Заев ќе имаше фер и чесно судење.Со Маневски и компанија јас не верувам и само едно ќе речам. ...бати власта која не може и не знае да намести еден градоначалник.

Дали ќе имал или не сега е ирелевантно да се дискутира. Затоа што никогаш повеќе нема да дознаеме, предметот не смее повторно да биде отворен.
Бранко стави АМИН, на било какво докажување невиност.

А само несериозен човек сега откако Бранко му пресудил на својот партиец, да продолжи да ги обвинува ВМРО за пристрасност или наводно “нефер“ судење кое никогаш не се случи.

Заев самиот си призна дека жали што неможе да ја докаже невиноста на суд.

Фер судење ?

Господине Ве молам приложите имотен лист.
Заев: Повелете.
Ве молам Решение за градба.
Ве молам тендерска документација.

Судијата: Доставена е целокупната документација и се е по пропис, Заев е слободен и херој на народот.

Или втората опција.
Нема решение за градба и земјиштето е во процес на денационализација.
Кривично дело по член тој и тој и Заев е затворен.
Без тендер дадено за градба.
Кривично дело по член тој и тој и + години апсана.

Ако е све легално многу е едноставно.
Се работи за објект од 15 милиони евра, не е тоа гаражичка или индивидуална куќа.
Има предмет со докази по тој предмет а ние не успеавме да ги видиме.
Многу брзо се случи амнестијата.
Али голема пара е во игра, така да.....

Дали ќе имал или не сега е ирелевантно да се дискутира. Затоа што никогаш повеќе нема да дознаеме, предметот не смее повторно да биде отворен.
Бранко стави АМИН, на било какво докажување невиност.

А само несериозен човек сега откако Бранко му пресудил на својот партиец, да продолжи да ги обвинува ВМРО за пристрасност или наводно “нефер“ судење кое никогаш не се случи.

Заев самиот си призна дека жали што неможе да ја докаже невиноста на суд.

Nitu ke molcime,nitu ke trpime.Ovoj slucaj bese cisto politicki montirano.Premierot i negovata vlada pripremaa linc protiv gradonacalnikot na Strumica.Se gleda po nervozata sto ja pokazuvat ovie denovi.So ovaa ja pokaza i nivnata nesposobnost.Ako bea sposobni trebase prvo dobro da bidat potkoveni so dokazi pa da apsat.Vo denesno vreme vakov nacin na apsenje se osuduva vo celiot svet.No sto da i pravime na vladata koga sama si dava avtogolovi.

Nitu ke molcime,nitu ke trpime.Ovoj slucaj bese cisto politicki montirano.Premierot i negovata vlada pripremaa linc protiv gradonacalnikot na Strumica.Se gleda po nervozata sto ja pokazuvat ovie denovi.So ovaa ja pokaza i nivnata nesposobnost.Ako bea sposobni trebase prvo dobro da bidat potkoveni so dokazi pa da apsat.Vo denesno vreme vakov nacin na apsenje se osuduva vo celiot svet.
No sto da i pravime na vladata koga sama si dava avtogolovi.

Хехе, како се фаќаш самиот во својата мрежа.

Во присуство на ЦВРСТИ докази за невиноста на Заев, никој ама баш никој немаше да може да изведе апсење и судење.
Никој не би се дрзнал да покрене толкава постапка против најголемиот миленик на комуњарите, знаејќи со каков ризик во случај на неуспех се соочува.
Значи ризикот бил пресметан, а поткрепен на докази.

Меѓутоа во присуство на докази за кршење на законот, од страв да се откријат слични малверзации, некој реши да ја заташка работата.

И да точно, политички монтирана или мотивирана беше неговата аболиција.

Никаде во демократскиот свет не се помилуваат обвинети за ПРОНЕВЕРА на пари!

Најголема трагедија за ДПБНЕ е што тие пари не завршија кај Грујовистите во неговата влада а завршија кај самиот инвеститор...колку сакате негирајте го и до утре сабајле ама вистината боли...или сте слепци портокалови.

Mислиш,или си сигурен?Се помилуваат кога парите не се од ДПМНЕ или од народот.А си се запрасшал ли дали се обвинуваат оние кој потрошиле сопствени пари и кога уредно платиле данок за тоа,некаде во светот освен кај нас?Си се запрашал ли кој беше обвинет за ОКТА каде само за казна по судско решение се проневерени или потрошени народни пари колку за 10 Глобали,значи минимум 100 луѓе како Заев требаше да ги тртнат во притвор додека не ги вратат парите продавајќи дел од своите имоти стекнати со продажба на ОКТА,зошто парите потрошени за ОКТА се мои и твои а не на некаков близок роднина на Заев.Тоа се вика проневера на пари,а не доколку некој потроши сопствени пари па ние да го обвиниме за проневера дури и кога уредно си платил данок.Биди реален малку,ебаго.:smir:

Mислиш,или си сигурен?Се помилуваат кога парите не се од ДПМНЕ или од народот.А си се запрасшал ли дали се обвинуваат оние кој потрошиле сопствени пари и кога уредно платиле данок за тоа,некаде во светот освен кај нас?Си се запрашал ли кој беше обвинет за ОКТА каде само за казна по судско решение се проневерени или потрошени народни пари колку за 10 Глобали,значи минимум 100 луѓе како Заев требаше да ги тртнат во притвор додека не ги вратат парите продавајќи дел од своите имоти стекнати со продажба на ОКТА,зошто парите потрошени за ОКТА се мои и твои а не на некаков близок роднина на Заев.Тоа се вика проневера на пари,а не доколку некој потроши сопствени пари па ние да го обвиниме за проневера дури и кога уредно си платил данок.Биди реален малку,ебаго.:smir:

Земјак, и што имаше ова врска со остатокот од светот?

Никој не ги оправдува едните или другите, по тоа ја гледам реалноста.

А не оправдувањето од другата страна да биде “ ама и вие крадевте“ па и нам ни е дозволено.
Сите проневери се за осуда.

И сите алибија за Заев паѓаат во вода, по аболицијата. На форуми не се докажува невиноста туку во суд.

Земјак, и што имаше ова врска со остатокот од светот?
Никој не ги оправдува едните или другите, по тоа ја гледам реалноста.
А не оправдувањето од другата страна да биде “ ама и вие крадевте“ па и нам ни е дозволено.
Сите проневери се за осуда.
И сите алибија за Заев паѓаат во вода, по аболицијата. На форуми не се докажува невиноста туку во суд.

Дека ти го спомна светот,инаку јас не го бранам Заев и не тврдам дека е невин,само укажувам на фактот дека пред Заев и да помисли на некакво криминално дело,истите судски власти имаа прилика да се покажат со една ОКТА на пример.Или не им држеше газето ни на судиите ни на премиерот да покренат некакво обвинение за 100 милиони евра навистина проневерени народни пари,па сега ќе глумиме правда со Глобал центарот и Струмичкиот градоначалник кој можеби направил криминално дело гледајќи (како и сите ние) што се прави пред наши очи со оние кој всушност ги крадат нашите пари.
Јас не одам со девизата :“И вие крадевте“ туку одам со мислата: “Абе и овие сега моментално крадат“ итоа многу повеќе одколку Заев,а плус тоа крадат и наши пари за кој реални да бидеме Заев не можеме баш да го обвиниме,и ништо не им фали.Или мислиш дека 100 милиони евра народни пари помалку болат одколку 10 милиони евра,пари на приватен инвеститор?Па само поништениот тендер за ТЕЦ-Неготино ќе не чини колку еден Глобал бе,а која корист ја виде Македонскиот народ со фарсата од тој поништен тендер,дали виде барем дел од користа со изградбата на Глобал?Во тоа е штосот а не во: -помилувал,осудил,дрн-мрн-дрн,мрчење во јавноста и фаќање за огламникот иако отиде кравата.:toe:

Nitu ke molcime,nitu ke trpime.Ovoj slucaj bese cisto politicki montirano.Premierot i negovata vlada pripremaa linc protiv gradonacalnikot na Strumica.Se gleda po nervozata sto ja pokazuvat ovie denovi.So ovaa ja pokaza i nivnata nesposobnost.Ako bea sposobni trebase prvo dobro da bidat potkoveni so dokazi pa da apsat.Vo denesno vreme vakov nacin na apsenje se osuduva vo celiot svet.No sto da i pravime na vladata koga sama si dava avtogolovi.
:tapp:

Најголема трагедија за ДПБНЕ е што тие пари не завршија кај Грујовистите во неговата влада а завршија кај самиот инвеститор...колку сакате негирајте го и до утре сабајле ама вистината боли...или сте слепци портокалови.

gledam kaj teb e nervozata fatila ogromen razmer - sto zapocnuvas da "stavas nepostoecka bukva" vo - DPMNE vo tvojot zakoraven komunjarski mozok da ti bila "b" - kaj investitorot koj e drugarce na "pulenikot" na sds i b.c - 8 ooo ooo evra / na trojca = na dosta dobar zivot za kraj ko sto e sr , b.c naravno so abolicijata ke lapne pogolem del on e precednik , pa mn trbaat poveke paricki za "imidz" - slepcite portokalovi ili "zadoenite" lazgovci , koi nemaat doblest ni da se odbanat za toa sto go storile = zaev placko = abolicija od papata = heroj vo tvoite prekrasni ocinja :):smir:
davaj komentari : ...

na sud , a ne pod "fustanot" na b.c ili radka . ama aj dokazi im ... posle nekoj bil zaslepen so svetla boja , a nekoj poveke od noseto ne si gleda :)

pozZ

Абе како шо тргнала работава кога никој не покренува обвинение за ОКТА при на очи потрошените 100 милиони евра од народот,изгледа дека некој се крие во гаќите на ЉуБџо итоа онакви валкани од нерафиниран Бугарски памук.Или што се 100 милиони евра народни пари при буџет од 2.5 милјарди евра?Тие не болат многу затоа што инвеститор е народот а не некој близок роднина на Заев.

Абе како шо тргнала работава кога никој не покренува обвинение за ОКТА при на очи потрошените 100 милиони евра од народот,изгледа дека некој се крие во гаќите на ЉуБџо итоа онакви валкани од нерафиниран Бугарски памук.Или што се 100 милиони евра народни пари при буџет од 2.5 милјарди евра?Тие не болат многу затоа што инвеститор е народот а не некој близок роднина на Заев.

Епа изгледа се кријат повеќемина во гаќите на Љубчо, бидејќи остана нечепнат за периодот 2002-2006.
Ниту за ОКТА ниту за имотот на Водно и неплатениот данок и ред други работи.

По се изгледа добро ја поделиле “питата“ за никој да не остане гладен од... функционериве ни вечни.

А Љубчо изгледа си ја плати цената на алчноста со бугарската тапија и повлекување од политиката, што и не го здоболе баш, си обезбеди генерации удобен живот. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom