Hellz Guardian
We do what we want
- Член од
- 2 февруари 2008
- Мислења
- 7.128
- Поени од реакции
- 1.730
Дефинитивно ДА со Груевски на власт се движиме на прав пат и кон нато и ЕУ само да не беа грците до сега ке бевме ТОП!
Јас сум љубител на добра дискусија, а понекогаш за добра дискусија се потребни и долги објаснувања.Не сум љубител на долги постови ќе ти поставам за мене неколку битни.
1. Одбрана на Македонскиот идентитет, обратно од приемот на БЈРМ во УН со потпис на Бранко и промена на знаме и Устав.
2. Отварање на македонското прашање во Грција.
3. Раст на БДП над 5%.
4. Пораст на плати и пензии.
5. Борба против организиран криминал и корупција без разлика на партиска припадност.
До денеска не ми е јасно велиме Македонија имаше најкриминална приватизација а за тоа ниту еден не одговара.
Еве сега се фати покрупен криминал од 7 милиони евра и се амнестираше без да почне процесот. Заштитени ли се комуњарите во РМакедонија?
Точно тоа е процесот обратен од тој на СДСМ.
1. Шитнаа име и знаме за ништо.
2. Бетонирано македонско прашање од 1945г.
3. Економска политика никаква
4. Плати и пензии замрзнати од 1980 година.
5. Немаме затворен член на СДСМ за криминал и корупција.
Како марсовци да ни ја направиле приватизацијата.
Majcin covek.Sto covek ke bese ovoj BC ??
Se cekase prvo zaminuvanje na togasnata JNA,pa tek posle toa da se proglasi nezavisnost.Bidejki kako stoeja rabotite ako se proglasese nezavisnost dodeka JNA seuste bese vo Makedonija,postose edno mrachno scenario za koe veruvaj deka i jas i ti sme imale gooolema sreka sto ne sme go dozivealeМакедонија чека !
Што чека на мајчина и , се се распаѓа.
.
Vidi, jas ne go podnesuvam B.C. ama ona so crvenoto barem za toa vreme ne e tocno. B.C. na nivo na vlada ja odbi referencata i se zakani deka ke bara od sobranieto da ja odbie ako Kiro ja postavi, po toa Kiro otide interventno vo UN i potpisa na 13 septemvri 1995, stavajki ja Makedonija pred svrsen cin. Obidot za atentat vrz Kiro, koj za zal neuspesen, bese na 3 oktomvri 1995 godina. Ti tekinja. A se pretpostavuvase deka e odmazda na B.C. kon Kiro za fyromaniziranjeto.OK. Ќе дискутираме за првата точка.
Година 1990 септември,јас 18 годишен, регрутиран во Словенија, Логатец, ракетна единица.
април 1991 , мојата септемвриска генерација Словенци заминуваат дома, одлука на Генералштабот на ЈНА.
мај 27, плебисцит и војна во Словенија.
август 1991, Хрватите моја генерација заминуваат дома, истиот месец, војна Хрватска.
На 18 години со минимално познавање на политика сваќам дека е договорен распад на Југославија.
Киро Глигоров уште 3 ГЕНЕРАЦИИ од 1972,1973, праќа на боиштата.
Се признаваат посебно републиките.
Македонија чека !
Што чека на мајчина и , се се распаѓа.
Бадентер носи препорака дека само Словенија и Македонија се држави за признавање.
Се чека БЕЛГРАД.
БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ПРИФАЌА неговата држава да биде примена под БЈРМ.
Преседан во ОН.
Прифаќањето на референцата значи согласност за преговори околу името.
Крај за името Р.Македонија.
Господ не не вади од таа кал.
Кај што сме плукнале сега треба да лижеме.
Многу си контрадикторен.Vidi vaka "realen" sega veke e jasno deka Makedonija se dvizi , kon sto , ke pokaze vremeto.Iskreno ne znae nikoj od nas do sto ke ne odvede vakviot nacin na vodenje na drzavata.No moe mislenje e deka se' e podobro od onie ponizuvacko beskarakterni godini od referendumskoto prasanje navamu
Абе ај... па што не го блокирал? Што го спречило..?Vidi, jas ne go podnesuvam B.C. ama ona so crvenoto barem za toa vreme ne e tocno. B.C. na nivo na vlada ja odbi referencata i se zakani deka ke bara od sobranieto da ja odbie ako Kiro ja postavi, po toa Kiro otide interventno vo UN i potpisa na 13 septemvri 1995, stavajki ja Makedonija pred svrsen cin. Obidot za atentat vrz Kiro, koj za zal neuspesen, bese na 3 oktomvri 1995 godina. Ti tekinja. A se pretpostavuvase deka e odmazda na B.C. kon Kiro za fyromaniziranjeto.
Vidi, jas ne go podnesuvam B.C. ama ona so crvenoto barem za toa vreme ne e tocno. B.C. na nivo na vlada ja odbi referencata i se zakani deka ke bara od sobranieto da ja odbie ako Kiro ja postavi, po toa Kiro otide interventno vo UN i potpisa na 13 septemvri 1995, stavajki ja Makedonija pred svrsen cin. Obidot za atentat vrz Kiro, koj za zal neuspesen, bese na 3 oktomvri 1995 godina. Ti tekinja. A se pretpostavuvase deka e odmazda na B.C. kon Kiro za fyromaniziranjeto.
Inaku, po fyromaniziranjeto, iako se prpelkavme site, kako da si podlegnavme na brasno i samo cekame da se dovrsi macniot proces na priomena na naseto ime.
Темава @brainbug е сосеман на место.Многу безвезе пост најискрено.
Ова беше поставено пред народот пред нецел месец.. народот одговори со апсолутно мнозинство. Никола играше со отворени
карти.. во кампања кажа одиме со победникот на фер избори кај абанскиот електорат, мене тоа најмалку ми се допаѓа но
народот си знаеше и повторно го подржа.
Јас јасна позиција негледам.Јасно и недвосмислено беше кажана нашата позиција за името.
Мене не ме интересира каде СДСМ сака да се движи државата.Едно е сигурно Македонија не се движи во насока што СДС-то би сакало да ја види РМ дека се движи.. ако ова ти беше поентата
пријателе што ја отпочна оваа тема во ред еве погоре е наравоучението.. малиот исклучок што го потврдува правилото
(наравоучението н.з ) е дека се движи во насока што беше јасно укажана, со дефинирана брзина и цел!.. насока која што ја
подржа апсолутното мнозинство на македонските граѓани.
Ако те заболе законот за приватизација, кој беше донесен без опозицијата, и сите други лоши закони кои беа донесени како плод на бојкотот на ДПМНЕ врз парламентот, тогаш би требало да те загрижи неучеството на опозицијата во парламентот, токму поради тоа, да не после пет години расправаме за закони кои се против државните интереси, а кои биле донесени без опозиција.Ако јас се прашувам, ме заболе дали е СДС-то во парламент или не.. едноставно немаат капацитет да
бидат коректив на власта.. немаат доволен широк видик ниту пак визија. Тоа што ме боли е што се нема капацитет кај
опозицијата да се роди вистински квалитетен коректив на власта.. коректен, ревносен, стабилен.. со видик и визија.