Јован Јованов

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Постари фурумџии:)
Не го познавте ликот форумски на почетокот на спотот?
Збрале наш:)

Збратко ............................................................... .......... Дивајн
Го познав јас... Ама не бев сигурен :)

Иначе, девојкава на крај да не се качи случајно за воз накај Велес? Позната ми е емотивната приказна од некаде. :tv:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Постари фурумџии:)
Не го познавте ликот форумски на почетокот на спотот?
Збрале наш:)

Збратко ............................................................... .......... Дивајн
А се чудам јас од каде ми е познат типот. Ете сега знам...:helou:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Can i get my 5 minutes back. Fuck!!!

Шо би рекол Џон Малкович во Burn After Reading .... What The FUCK!?!?!!?

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Да не е Јован Јованов и песните кои ги прави радијава и телевизии не ќе имаат шо (нова) македонска музика да пуштаат.

Можеби ваѓа секоја недела по 1 песна ама квантитетот не значи дека фали квалитет, баш убави песнички прави човеков :)

Ај... од која страна ќе ме гаѓате сеа ? :vozbud::vozbud::vozbud:
Нема да имаат нова музика?!?! Има 100 пати подобри македонски бендови со 100 пати подобра музика што може да се пуштат и на ТВ и на радио. За пејачи/пејачки не можам да кажам затоа што ги нема. Освен Тоше кој ни беше најдобар, други нема. И искрено, сите песни на Јован Јованов и таа негова тајфа на која што ги праи песните, не ви личат сите исто?? Искрено, сите се исти. Само менуваат малку текст (редот на зборовите) и мелодијата (ако воопшто ја менуваат), а за спотовите немам зборови. Секоја чест на исклучоците што всушност може да се наречат радија кај нас, кај што не ги пуштаат нивните песни!

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Нема да имаат нова музика?!?! Има 100 пати подобри македонски бендови со 100 пати подобра музика што може да се пуштат и на ТВ и на радио. За пејачи/пејачки не можам да кажам затоа што ги нема. Освен Тоше кој ни беше најдобар, други нема. И искрено, сите песни на Јован Јованов и таа негова тајфа на која што ги праи песните, не ви личат сите исто?? Искрено, сите се исти. Само менуваат малку текст (редот на зборовите) и мелодијата (ако воопшто ја менуваат), а за спотовите немам зборови. Секоја чест на исклучоците што всушност може да се наречат радија кај нас, кај што не ги пуштаат нивните песни!
муабето не ми беше квалитетот туку квантитетот...
ако било кое радио се потпре на горенаведените бендови ќе сврши работа... и тоа вака ќе сврши... :drk:

гледај/слушај шо се пуштат најмногу низ светов...
хиперпродукција му е мајката... :helou:

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
муабето не ми беше квалитетот туку квантитетот...
ако било кое радио се потпре на горенаведените бендови ќе сврши работа... и тоа вака ќе сврши... :drk:

гледај/слушај шо се пуштат најмногу низ светов...
хиперпродукција му е мајката... :helou:
Батка, не можеш да споредуваш свет со нас, прцул државиче. И како можеш да кажеш дека квантитетот е важен? Тие шо вадат секој месец нов албум, ти тоа музика го нарекуваш? Сериозно? И само уште нешто, хиперпродукција, тие песни траат само по недела дена, после ќе ги заборават, додека има песни што се памтат со децении, ама тие се вистински музичари, а не денешниве искомерцијализирани, исшаблонизирани срања.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Батка, не можеш да споредуваш свет со нас, прцул државиче. И како можеш да кажеш дека квантитетот е важен? Тие шо вадат секој месец нов албум, ти тоа музика го нарекуваш? Сериозно? И само уште нешто, хиперпродукција, тие песни траат само по недела дена, после ќе ги заборават, додека има песни што се памтат со децении, ама тие се вистински музичари, а не денешниве искомерцијализирани, исшаблонизирани срања.
Да, важен е...

Јас, како човек што работел во радио и што се занимавал со топ листи ти тврдам дека е многу битен.

Бидејќи кога немаш една единствена песна да ја ставиш како предлог на топ листата со македонска музика која се емитува еднаш неделно, е тоа е веќе проблем. Проблем на целокупната музичка естрада.

Сакав да пишам уште ама пак ќе требаше споредби да правиме така да... :pipi:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
3
abre uzas e...... tezok fim covekot ima deka pravi ubava muzika:tapp::tapp::tapp: pesnite mu se kako za na zlatno slavejce plus site si licat edna na druga, katastrofa se, bez malku muzicki kvalitet.... jas nikako ne mozam da podnesam nitu edna negova pesna

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
abre uzas e...... tezok fim covekot ima deka pravi ubava muzika:tapp::tapp::tapp: pesnite mu se kako za na zlatno slavejce plus site si licat edna na druga, katastrofa se, bez malku muzicki kvalitet.... jas nikako ne mozam da podnesam nitu edna negova pesna
Не спомињај бре Златно славејче...тоа е институција за него!

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Да, важен е...

Јас, како човек што работел во радио и што се занимавал со топ листи ти тврдам дека е многу битен.

Бидејќи кога немаш една единствена песна да ја ставиш како предлог на топ листата со македонска музика која се емитува еднаш неделно, е тоа е веќе проблем. Проблем на целокупната музичка естрада.

Сакав да пишам уште ама пак ќе требаше споредби да правиме така да... :pipi:
Пак ќе кажам (не сакам да се караме) дека имаме други музичари кои имаат подобра музика од Јован Јованов и компанија. И како нема песна за предлог, искрено не верувам во тоа. Постојано се вадат нови албуми од македонски групи. На пример Ареа само што го извадија новиот албум пред недела-две. Не знам за тебе, ама за мене најважен е квалитетот на музиката.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Ареа е бенд - мошне талентиран исто така

Јован Јованов - е........ многу неталентиран. Дури во минус е отиден во талентираност.

Како да напишеш песна во стил на Јован Јованов:

1. Обавезно да е за тоа како те напуштила женската.
2. Не ми текнува ништо друго - тоа е.....

"Надвор врне, вее снег
се будам рано очи отварам
сега сам сум како на морски брег
и ми е жал што не си до мене"

Еве вака на пример. Или имаш:

"Те нема никаде да те видам
многу ми е криво
ке одам да се фрлам од некаде"

Абе тоа е. А има и ретарди што купуваат текстови од него или го викаат да им прави спот :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Не е бог знае што де. И сам си кажува така.
Е сега за Zbratko не можам да кажам дека не е бог знае што.:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Колку и да е несалам, Александар Принц пишуваше добри песни за поп изведувачите, имаше и свои добри песни, Ружица од Ареа (ако ги пишува она) пишува феноменални текстови, Игор Џамбазов е ЦАР, и.т.н.

Чекај како го викаа еден од 50 години што е текстописец демек..... Леле не ми текнува. Нешто во стилот на Ј.Јованов е :)

Ах, кога ке ми текне ке пишам и за него :) Типот продава текстови од 500 евра како алва :) Ама тоа е има толку многу ретарди-поп изведувачи овци во мк, што МОРА да има некој да ги стрижи :)

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Koj e у контакт со Збратко, нека му прати поздрав...

Kajgana Shop

На врв Bottom