Imam drugarka sto studira Ekonomski vo Germanija i plaka po 100 evra od semestar (ili od godina, ne sum 100% siguren). toa moze da varira od eden do drug univerzitet (a i fakultet, na primer jas posto masinski studiram plakam 500 evra od semestar skolarina posto na fax imame mnogu laboratorii so najrazni masini i tehnologii i potrebni im se povisoki skolarini za da gi ovozmozat site tie sredstva) ali u sekoj slucaj toa e najvisoka cena, nad 600 evra od semestar mislam deka nikoj ne ti naplaka bez razlika na koj univerzitet si i sto tocno studiras... Toa e barem za drzavnite fakulteti (site nudat post-diplomski na angliski kolku sto znam), privatnite se veke daaaaleku poskapi.Дали знае некој колкави се цените за пост-дипломски по економија во Германија или Австрија (на англиски)...
Јас сум во Романија. Ако сакаш нешто информации пиши ми ПП.дајте давајте инфо за студирање надвор кај можи и како можи да се аплицира ако можете пишете со време да си ја пробаме среката пред да се пишиме на наши факултети:helou:
дајте давајте инфо за студирање надвор кај можи и како можи да се аплицира ако можете пишете со време да си ја пробаме среката пред да се пишиме на наши факултети:helou:
Master studii za sto i kade? Kako prasuvate site "aj kazete mi sto opcii ima za studiranje u stranstvo", ko boze ke ti izleze nekoj so tabela za site zemji kade sto kako, kolku kosta i koga i kako se aplicira. Prasaj konkretno sto (sakas da) studiras, za kade se interesiras i sto tocno te interesira, a ne "dajte informacii za studiranje u stranstvo" i aj sea ke ti pisuvame nie analizi za cela Evropa i Amerika kade tocno sto se bara, kolku kosta, koga se aplicira itn.a nesto za master studii ????
Master studii za sto i kade? Kako prasuvate site "aj kazete mi sto opcii ima za studiranje u stranstvo", ko boze ke ti izleze nekoj so tabela za site zemji kade sto kako, kolku kosta i koga i kako se aplicira. Prasaj konkretno sto (sakas da) studiras, za kade se interesiras i sto tocno te interesira, a ne "dajte informacii za studiranje u stranstvo" i aj sea ke ti pisuvame nie analizi za cela Evropa i Amerika kade tocno sto se bara, kolku kosta, koga se aplicira itn.
kade mozam da gi najdam aplikaciite i koi dokumenti se potrebniВладата на Република Словачка ќе додели една стипендија на еден кандидат од Република Македонија стипендија за целосни Магистерски студии ( вклучувајќи и една година Словачки јазик подготвителен програм, ако е потребно) почнувајќи од септември 2010 година на една од следниве области:
- Настава, образовни активности и педагошки науки
- Општествени науки
- Економија и менаџмент
- Екологија
- Земјоделие
- Шумарство
- Менаџмент за водени ресурси
- Немедицински науки од областа на здравството
Апликациите со останатите потребни документи во два примерока треба да бидат доставени до Министерството за образование и наука на Република Македонија на адреса: бул. Мито Хаџивасилев – Јасмин б.б. Скопје до 03.05.2010 година.
Друже, мене ме интересира ептен Словенија, посебно откако го воведоа бесплатното студирање за македонци. Кажи ти од кој град си, како студент си таму, како животот, стандардот, редовни (животни) трошоци, сместување, ќирии .. СЕИсто важи и за Словенија, некој ако се интересира, слободно нека опита :wink:
Како бре пријателе 20 евра семестар ?!?!?! :icon_eek::icon_eek:Vo viena mi e 20 evra od semestar hahahahha. Btw ima li nekoi nasinci u Wien, da napravime edna Makedonska zurka . Ja tuka znam se na se 3ca sto studiraat a se od Mkd
Пријателе ако не ти е тешко да ми објасниш малце поопширно за ова студирањево во Шкотска, пошто таа нулата некако ептен ми убоде око. Ти таму некаде живееш во УК, студент си, илии ..А, доколку пак учиш во Шкотска а си држ. на ЕУ, партиципацијата е 0.