Е уште тоа фали да го напраи...ДПА е лута и бара аболиција и за Агим Красниќи
за ДПА нема разлика меѓу Заев и Красниќи.
- Кога можеше да го аболицира Заев, претседателот може да го аболицира и Красниќи и кој било друг..
Е уште тоа фали да го напраи...ДПА е лута и бара аболиција и за Агим Красниќи
за ДПА нема разлика меѓу Заев и Красниќи.
- Кога можеше да го аболицира Заев, претседателот може да го аболицира и Красниќи и кој било друг..
Абсолутно се слагам за ова. Законот е закон за сите.Абе и тој судот се испостра,зошто го пушти првиот пат?За да ја анимира струмичката па и дел од Македонската наивна јавност.Нема тука ни С од зборот СУД,сето тоа се нафатирани технократи кој играат како ќе им свирне Бранко или Гвујо,всушност заради нив и дојдовме до ова дереџе кога цел свет гледа како правдата не е иста за сите,кога власта поранешна или сегашна си го модифицира судот според своите дневни-политички потреби.Па криминалот е криминал бе,ако важи за Заев треба да важи и за Марјан(Прилепски градоначалник) не може правдата селективно да се применува.
dobro e da se ima i dobri "dobri" novinari - na krajot od kraistata - b,c nemorase da go "pomiluva" - ke si kazea organite nadlezni za toa - a deka mu ja unisti - sigurno go eliminira od pogolemi "predizvici" :pos2: vo negovata kariera .Онаа Ивона Т. вчера за иста вест,минимум 3-4 пати повтори БЦ му ја уништи политичката кариера на Заев..
Зошто цело време зборува дека земал(е) 8 милиони евра? Од кого тоа земале 8милиони евра ако целиот проект чинел толку? А проектот е напраен ,постои,функционира...Незнам ама добро е да се има медиум на твоја страна и да се пере мозок..и те како успева..А за тоа некој добива и Саати и Џипови , Коли ,Весници(сопственици) и што све не..
- nevin ? malce naiven da ne si ? mora da se umre makar i vo zatvor , ama "papata" pomogna , za toa e "dzverot" koj go odrzuva ili pogrebuva sds - ke kaze vremeto !Јас знам дека подобро ке беше за Заев да има постапка во која што ке докаже дека е невин,но па како и беше затворен така и е пуштен..Добар Контра удар на БЦ..Едноставно мораше да се деси ради многу работи..
- kakvi 3 , 4 meseci , ova bilo izrezirano eeeeeeeee - uste od sivata privatizacija : sega odluci se dali zaev dobi ili izgubi so "ova" -Она што мене ми е малце чудно е тоа што баш кога требаше да се добие нов лидер на СДС го затвараат ЗАЕВ еден од главните ако не и единствен кандидат за тоа место..Зошто баш овој период а не пред 4 месеци или после 3 месеци..кога веке 2 години го пратат за овој случај..
Но, како и да е..
fer e , 100 "plackovci" pred 10 kameri i "dejstvuvaj" po nasava napatena zemja - ama "vnimavaj" so kogo se druzis - mora da si otmen , da te "saka" narodot , najbitno da nosis "leopardova koza" -За то од утре сите да се фаниме со крадење, злоупотреба и ред други противзаконски мерки.... секако председникот ќе не помилува... само прво да си обезбедеме по 100тина луѓе кои би протестирале за наше помилување
Овој Александар Бичиклиски е катастрофа невидина, несреќа! Он не знае што зборува, интелегенција коефициент нула! Ми кажуваа негови соученици, кога бил во средно сите мајтап со него си играле пошо бил многу глупВМРО-ДПМНЕ: Б.Ц. знаеш ли што правиш?!
За ВМРО-ДПМНЕ, Претседателот Бранко Црвенловски со серијата помилувања на осудени лица и со аболицијата за шсите шестмина осомничени во случајот на струмичкиот трговски центар „Глобал“, им испраќа порака дека за прекрѓување на законит и не морада се одговра. Што., зпоред портпаролот бичиклиски е сосема спротивно до препораките на меѓуанродната заедница
- „Со победата на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните избори во 2006 г. почна неселективна и вистинска борбата против криминалот и корупцијата во Република Македонија. Потврдата на оваа борба беше и скокот што го направи Република Македонија, за цело 21 место според нивото на корупција. И, додека се промовираше оваа борба, без разлика на економскиот и социјален статус, без разлика на етничката и партиска припадност, преку реални акции и борба против ова зло во нашата држава, г-дин Црвенковски го ослободи и амнестира еден од најозлогласените осуденици во Република Македонија – Александар Верушевски.“, уште еднаш на денешната прес-конференција потсетија од владејачќката партија.
Според Александар Бичиклиски додека сите странски дипломати и претставници на меѓународни организации укажуваат на потребата од фер, мирни и демократски избори, како симбол на зрелоста на демократијата во Република Македонија, Црвенковски ги помилуваше Мирослав Миленковиќ и Влатко Стојановски, двајцата осудени за изборно насилство на парламентарните избори 2006 г. во Прилеп.
- „И, додека сите меѓународни организации, а пред се’ НАТО и Еврпската унија, како и разните странски претставиници го поздравуваа напредокот што нашата држава го бележи во борбата со криминалот и корупцијата, г-дин Црвенковски го ослободи насилникот-повратник Емил Јанески, поранешен началник на прилепската крим-полиција, осуден за насилство.“, потенцираше портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ.
Оттаму,. за владејачката партија логичен след е и последната од, за ВМРО-ДПМНЕ, серијата скандалозни одлуки, мислејќи на аболициајта за Зоран Заев, осомничениот за финансиски криминал тежок 8.000.000 евра.
- „И, по сиве овие случаи, г-дине Бранко Црвенковски, соберете храброст и немојте да ги избегнувате одговорите на следните прашања: Што сакате да постигнете со ваквото ваше однесување? Која е пораката што ја испраќате на сите потенцијални сторители на криминални дела во Република Македонија? Свесни ли сте каква штета и правите на Република Македонија?“, се прашањата што јавно на Претседателот му ги упати Бичиклиски.
Неговито заклучоко беше дека кога станува збор за борбата против криминалот и корупцијата во Република Македонија, политичката кариера и личноста на Бранко Црвенковски, како што рече Бичиклиски - „ќе остане засекогаш запаметена од граѓаните на нашата држава само - по лошо!“
ИЗВОР
:pos2::pos2:Овој Александар Бичиклиски е катастрофа невидина, несреќа! Он не знае што зборува, интелегенција коефициент нула! Ми кажуваа негови соученици, кога бил во средно сите мајтап со него си играле пошо бил многу глуп
Ne se zboruva za gluposta na Бичиклиски tuku za GLUPOSTITE NA SAKANIOT TI B.CRVENKOVSKIОвој Александар Бичиклиски е катастрофа невидина, несреќа! Он не знае што зборува, интелегенција коефициент нула! Ми кажуваа негови соученици, кога бил во средно сите мајтап со него си играле пошо бил многу глуп
se gleda ..si ima nekoi kompleksi deckotoОвој Александар Бичиклиски е катастрофа невидина, несреќа! Он не знае што зборува, интелегенција коефициент нула! Ми кажуваа негови соученици, кога бил во средно сите мајтап со него си играле пошо бил многу глуп
Znaam deka te boli vistinata ama Branko ne izleguva na sekoj pet minuti da tresi gluposti ko Bichikliski...veke naporen stana so presovite...lesno e da jadish gomna za koj ke stignes kaki Bicikliski ama da go dokazese toa barem ednash a od glupostite na Branko edna nemam videno osven sho gi slusam od DPMNENe se zboruva za gluposta na Бичиклиски tuku za GLUPOSTITE NA SAKANIOT TI B.CRVENKOVSKI
Znaam deka te boli vistinata ama Branko ne izleguva na sekoj pet minuti da tresi gluposti ko Bichikliski...veke naporen stana so presovite...lesno e da jadish gomna za koj ke stignes kaki Bicikliski ama da go dokazese toa barem ednash a od glupostite na Branko edna nemam videno osven sho gi slusam od DPMNE
nema ni da vidis
ne e potrebno mnogu dosetlivost za da zavede covek koj ni veruva-kronin
poarno slep na oci, nego na pamet-narodna