Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Со кратки зборови,

“ЈАС“ незнам што правам, ама затоа Бранко прави за мене, он најдобро знае како “ЈАС“ сакам и мислам, и да грешам... сигурно е за “МОЕ“ добро!
Со уште пократки зборови

Тоа е мој избор ,се надевам нема да ме осудиш ради тоа !?
Сепак ова е слободна земја,секој има право на мислење...сеуште.

На крајот на краиштата,кој фактор си па ти па за ти да преудицираш
што тоа јас мислам или Бранко го праи за мене и за мое добро !??
Или па ти си најпаметниот ,ја имаш проценето целата ситуација .ти си сигурно некој внатрешен експерт што знае се, ги знае сите ситници,сите идни чекори ..ти знаеш се ,нели !?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Си го искористи Претседателот правото на аболиција. Сосема во склад со Уставот.
Припадниците на двете спротиставени страни на форумот можете околу тоа да си вадите очите колку сакате, но си искористи човекот правото на аболиција.
Колку со тоа му направи услуга на Заев и останатите 5 притворени, времето ќе покаже.
Ме интересира стручно , од правна гледна точка.Дали Заев можеше да не ја прифати аболицијата, во име на тоа што е абсолутно невин, за да се расчисти случајот во негова корист.И дали во тој случај поред тоа што политички ДПМНЕ би добиле голем удар , би можел да бара голема сума оштета?????

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Според моја теорија така што може да грешам или не по дифолт ДПМНЕ навивате за Бранко Црвенковски зад решетки
Од ДПМНЕ навиваме?

Ако не се согласувам со криминалните и во најмала рака бедни постапаки на Бранко, тоа автоматски ме прави ДПМН-овец?
Типично затуцано штабско размислување. Сериозно, разочарувате. Не може сите Македонци да ги делиш на ВМРО-вци и СДСМ-овци. Не мора да сум симпатизер или приврзаник на партија за да видам кој прави поголеми гомна и кој амнестира криминалци. Прво Верушевски, па сега Заев. Кој е следен? Мислам... Дете од петто одделение ќе сфати по која основа вршат аболициите.е

Бранко е паметен, способен и курназ, но за жал - разочарува. Штета, а стварно го бива.

Далеку сум од ДПМНЕ. И разочаран сум од некои нивни постапки во изминатиов период.
Но, човек кој има барем грам свест може сам да процени зад чиј г'з пливаат повеќе гомна.

Навивам за секој што го крши законот да биде зад решетки, откако ќе биде прогласен за виновен.
Не навивам за политичко амнестирање, кое ги коси судовите.
партиско слепило :helou:

П.С. ако се лажам ти должам големо извинување...моја теорија и верување :salut:
Партиско слепило?
Мислам дека сепак ми должиш извинување...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ме интересира стручно , од правна гледна точка.Дали Заев можеше да не ја прифати аболицијата, во име на тоа што е абсолутно невин, за да се расчисти случајот во негова корист.И дали во тој случај поред тоа што политички ДПМНЕ би добиле голем удар , би можел да бара голема сума оштета?????
Аболицијата е дискреционо право на Претседателот, и тој не прашува сакам-нејќам. Си аболицира.
Доколку имаше докажана невиност, Заев (и останатите) би имале право да ја тужат државата, и да земат сума која судот би ја досудил како оштета.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Која аболиција бе,значи сега председател на Македонија во иднина ќе може да аболира или помилува некого уште кога ќе се роди,без разлика дали тој некој подоцна ќе стане убиец или криминалец.Па тоа ни Господ нема,и не би можел да го стори бе,да помилуваш човек кој не е осуден е рамно на лудост.:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Која аболиција бе,значи сега председател на Македонија во иднина ќе може да аболира или помилува некого уште кога ќе се роди,без разлика дали тој некој подоцна ќе стане убиец или криминалец.Па тоа ни Господ нема,и не би можел да го стори бе,да помилуваш човек кој не е осуден е рамно на лудост.:toe:
Аман бе АБЦ, аболицијата, сто пати кажавме тука, е ослободување од кривично гонење, а не помилување.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Грешиш. Мене не ми е сеедно а не гласав на изборите. Јас го поддржувам БЦ во намерите, и кога би се кандидирал повторно јас би гласал за него. Само да ги сопнува ВМРО повторно во нивните намери да изградат нацистичка држава. Бранко - the show must go on.
Samo da te popravam, vsusnost da dodadam okolu boldiranoto - da ja rasturi drzavata. Na toa celi uste od pocetok, amaaaaaaa, ima li koj toa da go uvide... na kraj pak "oni" ke bidat krivi, Albancite.... ne za dzabe se dezurni.

Бранко е тешка пропалица а со ова шо го направи,се докажа тоа....
Brane nas e se, samo teska propalica njet. Sakal nekoj toa da go priznae ili ne, toj e seuste najmokniot covek vo drzavava ( bez razlika za sto ja koristi taa mok ), i tesko deka surtuci ( da gvujo e surtuk, i toa neviden ) ko gvujo ke mozat da go porazat.

Во ред ги почитувам другите мислења...но за среќа му се ближе крајчето на Бранко.Иден претседател на МАКЕДОНИЈА ке биде брат Љубе.:smir:
E togas definitivno ke ja oprajme, nesomneno.

Си го искористи Претседателот правото на аболиција. Сосема во склад со Уставот.
Припадниците на двете спротиставени страни на форумот можете околу тоа да си вадите очите колку сакате, но си искористи човекот правото на аболиција.
Колку со тоа му направи услуга на Заев и останатите 5 притворени, времето ќе покаже.
Kratko, jasno, ednostavno. PAMETNO.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Од ДПМНЕ навиваме?

Ако не се согласувам со криминалните и во најмала рака бедни постапаки на Бранко, тоа автоматски ме прави ДПМН-овец?
Типично затуцано штабско размислување. Сериозно, разочарувате. Не може сите Македонци да ги делиш на ВМРО-вци и СДСМ-овци. Не мора да сум симпатизер или приврзаник на партија за да видам кој прави поголеми гомна и кој амнестира криминалци. Прво Верушевски, па сега Заев. Кој е следен? Мислам... Дете од петто одделение ќе сфати по која основа вршат аболициите.е

Бранко е паметен, способен и курназ, но за жал - разочарува. Штета, а стварно го бива.

Далеку сум од ДПМНЕ. И разочаран сум од некои нивни постапки во изминатиов период.
Но, човек кој има барем грам свест може сам да процени зад чиј г'з пливаат повеќе гомна.

Навивам за секој што го крши законот да биде зад решетки, откако ќе биде прогласен за виновен.
Не навивам за политичко амнестирање, кое ги коси судовите.
Партиско слепило?
Мислам дека сепак ми должиш извинување...
Кога обвинетиот ја добива одлуката од апелациониот суд ја добива преку обвинителството не преку телевизија со национална концесија....поради тој ситен факт се разликува дали е судството партизирано или не...

И две прашања ама да ми бидеш директен да не ги избегнеш
1. Кој според тебе направил поголемо прекршување на устав и закон ДПМНЕ или Претседателот?
2. По која ставка од уставот и законот претседателот направил грубо кршење на законот и уставот?

П.С. Се извинувам за погоре наведеното :smir:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
282
Samo da te popravam, vsusnost da dodadam okolu boldiranoto - da ja rasturi drzavata. Na toa celi uste od pocetok, amaaaaaaa, ima li koj toa da go uvide... na kraj pak "oni" ke bidat krivi, Albancite.... ne za dzabe se dezurni.

Brane nas e se, samo teska propalica njet. Sakal nekoj toa da go priznae ili ne, toj e seuste najmokniot covek vo drzavava ( bez razlika za sto ja koristi taa mok ), i tesko deka surtuci ( da gvujo e surtuk, i toa neviden ) ko gvujo ke mozat da go porazat.

E togas definitivno ke ja oprajme, nesomneno.

Kratko, jasno, ednostavno. PAMETNO.
ДПМНЕ најавиле прес конференција и рекле дека аболицијата е еднаква на државен удар!? Од кај државен удар кога му е уставно право тоа...Мислам дека Бранко знаел дека работата за импичмент е средена и дека ќе нема после можност за аболиција ако го осудат и затоа побрза. Штом овие најавиле дека е тоа државен удар ("државен удар" е добра причина за импичмент), тогаш сигурно ќе прават импичмент. Друга работа е што искористување уставно право не е државен удар.

Изгледа пак ги прејде :je:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Аман бе АБЦ, аболицијата, сто пати кажавме тука, е ослободување од кривично гонење, а не помилување.
Дрн,дрн,дрн,знам што кажавме бе,само да ослободиш некого од кривично гонење доколку постојат очигледни факти дека тој убил,украл или силувал е рамно како да си го прогласил за Бог во земјата каде си ти председател.Затоа не треба на секој морон да му се дава устав да прави кога нема три чисти од правни акти.Дури сега гледаме дека функцијата премиер била “нула“ во однос на председател.Гвујо ќе си остане само “кученце што џафка“.Интересно би било кога Бранко би се “аболирал“ сам себе пред крајот на мандатот(нели тоа е негово дискреционо право),така да сите што се против него ќе можат за таквото да му се фатат.Море ум ова Бранково бе,ццццц........цццц.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
1. Кој според тебе направил поголемо прекршување на устав и закон ДПМНЕ или Претседателот?
2. По која ставка од уставот и законот претседателот направил грубо кршење на законот и уставот?
Струмикс ,dali -so abolicijata-ne se prekrsheni ustavnite pravata na sopstvenost na trite semejstva.?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Абц бее доста со иронии...

Председателскта функција е како англиската кралица но сепак има една таква можност за дискреционо аболитирање на осомничени за криминал...

Самиот неможе да се аболицира пошо занего нема покренато кривична постапка ... тој си има имунитет прво требе да му се симни имунитетот па со тоа по автоматизам да му престанат „државничките“ функции и да има правично судиење...

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Аболицијата е дискреционо право на Претседателот, и тој не прашува сакам-нејќам. Си аболицира.
Доколку имаше докажана невиност, Заев (и останатите) би имале право да ја тужат државата, и да земат сума која судот би ја досудил како оштета.
Не верувам дека тоа го направи Бранко без одобрение на Заев , тогаш останува прашањето зашто Заев се откажал од расчистување на случајот ако немало никакви докази , и со ваквото наследство што ке си го носи, а при тоа и да се откаже од голема сума на пари и оцрнување на политичкиот противник .

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Дрн,дрн,дрн,знам што кажавме бе,само да ослободиш некого од кривично гонење доколку постојат очигледни факти дека тој убил,украл или силувал е рамно како да си го прогласил за Бог во земјата каде си ти председател.Затоа не треба на секој морон да му се дава устав да прави кога нема три чисти од правни акти.Дури сега гледаме дека функцијата премиер била “нула“ во однос на председател.Гвујо ќе си остане само “кученце што џафка“.Интересно би било кога Бранко би се “аболирал“ сам себе пред крајот на мандатот(нели тоа е негово дискреционо право),така да сите што се против него ќе можат за таквото да му се фатат.Море ум ова Бранково бе,ццццц........цццц.:toe:
Фактите не се докажаа, аболицијата прекина се. Заев е невин! Уставот така вели. Пресумпција на невиност.
А сам себе Бранко да се аболира неможе, бидејќи не се води постапка против него, а и функцијата го заштитува.
Струмикс ,dali -so abolicijata-ne se prekrsheni ustavnite pravata na sopstvenost na trite semejstva.?
Не се. Пазарот беше и си остана јавен интерес, во секој случај, семејствата би добиле паричен надоместок, во обврзници. Местото, т.е. земјиштето во ниеден случај не би го добиле. Освен ако не би излегло од режим на „јавен интерес“, а за такво нешто нема шанси.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Кога обвинетиот ја добива одлуката од апелациониот суд ја добива преку обвинителството не преку телевизија со национална концесија....поради тој ситен факт се разликува дали е судството партизирано или не...

П.С. Се извинувам за погоре наведеното :smir:
malce off topic.....
da ne go zaboravivte Zmisko Oko.... pravea samo reklama na televizija da vidat deka parce pravat so kriminalcive a usvari nikogo ne zatvorija neli e taka.
pred izbori sega go uapsija na aerodrom mislam gradonacalnikot i pak go pustija neli i toj perese pari......Abe se se isti tasak samo nie go jademe.site se kriminalci...
Inaku mu cestitam na Brane za potegov.pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom