Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
неофицијално вмро вечерва ќе објави за импичмент на претседателот :D .... очекувајте претседателски избори во септември :D и брз развој на настаните пред катастрофалниот извештај од Меѓународната заедница и ЕУ во Ноември.
Па поголеми катастрофи од тие што наводно ќе ни давале извештај за катасртрофално работење нема.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Македонија има скоро 3 пати повеќе граѓани со право на глас. Така да, можеби тие 500 000 звучат како многу, ама во ниту еден момент не заборавај дека околу 1 200 000 граѓани со право на глас не се изјасниле или гласале за опозицијата.
Значи само 200 000 гласаа за СДС, а тие што не гласале значи се согласуваат со исходот пошто им е сеедно.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Денеска излегоа документи од сопствениците на земјшитето каде точно се гледа дека дадено е решение за стопирање на промената на изгледнот на пазарот додека не се реши денационализацијата која е во процес. Предупреден бил и Заев дека не смее да гради ништо на тоа земјиште се додека процедурата не се заврши.
Што беше со онаа изјава на адвокатот на Заев дека сопствениците земале на два пати пари?
Парите никаде ги нема.

Лудило, фатени се на дело неможат да направат конструкција за опструкција и ја ставаат Македонија на свршен чин или ние СДСМ вечни или нема да ја има Македонија.
Е ќе ја има а вие еднаш да видите како е на биро за вработување а богами и Шутка е интересна со пазарчето.

P

Princ

Гостин
Значи само 200 000 гласаа за СДС, а тие што не гласале значи се согласуваат со исходот пошто им е сеедно.
Грешиш. Мене не ми е сеедно а не гласав на изборите. Јас го поддржувам БЦ во намерите, и кога би се кандидирал повторно јас би гласал за него. Само да ги сопнува ВМРО повторно во нивните намери да изградат нацистичка држава. Бранко - the show must go on.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Грешиш. Мене не ми е сеедно а не гласав на изборите. Јас го поддржувам БЦ во намерите, и кога би се кандидирал повторно јас би гласал за него. Само да ги сопнува ВМРО повторно во нивните намери да изградат нацистичка држава. Бранко - the show must go on.
A тоа што практично изврши државен удар,не те тангира нели?

J

Johnny Stulic

Гостин
Македонија има скоро 3 пати повеќе граѓани со право на глас. Така да, можеби тие 500 000 звучат како многу, ама во ниту еден момент не заборавај дека околу 1 200 000 граѓани со право на глас не се изјасниле или гласале за опозицијата.
Издржано мислење уште би додал ако гласале 500000 или 100000 гласачи тоа не ги прави дека се безгрешни ама изгледа дојде дека само форумиве се контролен механизам на власта зошто читам по веснициве се е според планот,во парламентот законите се гласаат хируршки само треба да имаме трпение .

Во врска со аболицијата сум против од проста причина што Бранко даде добар сигнал до запад колку верува во независното судство во неговата држава значи ако самиот не верува како ќе ги убеди останатите дека судствот ни е независно.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Не се сложувам со Silen, ниту пак со тебе. Аргументот е небитен дали се многу или малку, што сепак е релативен поим. Се бројат тие што гласале т.е. што учествуваат во политичкиот живот.

Сметам дека ова е погрешен чекор на Бранко затоа шпто маските сега целосно паднаа. Односно се работи за серија чекори (законот за јазиците никако не смееме да го забораваме, тоа е слично на “војната’’ во 2001ва) со кој Б.Ц. сака да се заштити и да си го пробие патот до власта.

Докази за Заев - ИМА, затоа мислам дека се плаши/плашат, но истовремено мислам дека Бранко го користи Заев за својот политички камбек.

Штета што влегол во криминал, Заев беше способен човек, а такви им/ни се потребни.

;-)

P

Princ

Гостин
A тоа што практично изврши државен удар,не те тангира нели?
Не ме тангира. Реков и на друга тема.
Претседателот го има своето дискретно право да одлучи кој закон ќе го потпише, а кој нема. Не му е дадено тоа право за да се слика со пенкало во рака. За лепе очи.

Претседателот на државата НЕ МОРА да ги потпише законите кои ги носи владата. Да мораше, не ќе се ни најдеа пред него. Значи тој одлучува посебно за секој закон дали ќе го потпише, негово право. Ако проценил дека со непотпишување на два закона ќе ја среди политичката состојба кај нас, нека му е.
А дека заеба работа со Заев, заеба.
------

Не се сложувам со Silen, ниту пак со тебе. Аргументот е небитен дали се многу или малку, што сепак е релативен поим. Се бројат тие што гласале т.е. што учествуваат во политичкиот живот.
И јас со тебе не се согласувам :)
Не се бројат само тие што гласале. Океј, се бројат тие во одреден момент (на избори на пример) ама секогаш се важни.
Замисли хипотетичка ситуација:
ВМРО прави се што може најлошо. Имаш 500 000 задоволни граѓани (оние што ги имаат изгласано). Во тој момент, и тие неутралните стануваат определени. Знаеш, јас бев неутрален додека не почнаа по стомакот да ми удираат. Е сега веќе сум определен.

:):):)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не ја разбирам споредбава ВМРО-Нацизам???
па никој не зборуваше за нацизам кога СДСМ лажираше избори,ВМРО го бојкотираше собранието и сл.:toe:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Тоа на Princ е бегање од суштината на темата.

Темата е потегот на Бранко Црвенковски, кој не е основан и кој многу што кажува ЗА него и за партијата му, и ќе му се врати.

P

Princ

Гостин

Темата е потегот на Бранко Црвенковски, кој не е основан и кој многу што кажува ЗА него и за партијата му, и ќе му се врати.
Чекај малку.
Зошто моите коментари се бегање од тема (го оправдувам потегот на Бранко) а твоите коментари се во контекст на темата (го осудуваш потегот на истиот). Морам да се согласам со тебе за да бидам он топик? :uvo:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192

Потегот на Бранко е сличен на потегот од Никола,едниот фрчи со закони секој 5 минути по два пати,другиот со аболиции без пресуди.Обајцата се за во Шутка па да се отрезнат малку од власта,особено доколку им доделат по еден така “четворен“ цимер.Море бе,будала власт,абе овие си играат “курташак“ со нас.:tapp:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Чекај малку.
Зошто моите коментари се бегање од тема (го оправдувам потегот на Бранко) а твоите коментари се во контекст на темата (го осудуваш потегот на истиот). Морам да се согласам со тебе за да бидам он топик? :uvo:
Абе какво време дојде па и мора да се слагаш ,иначе тешко тебе ..:)

M

_MACA_

Гостин
Бранко е тешка пропалица а со ова шо го направи,се докажа тоа....
Очигледно е дека нешто се крие,а и не се сомневам дека Заев е крив...како и да е вистината ке испадне на виделина,ништо не е скришно :star:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Бранко е тешка пропалица а со ова шо го направи,се докажа тоа....
Очигледно е дека нешто се крие,а и не се сомневам дека Заев е крив...како и да е вистината ке испадне на виделина,ништо не е скришно :star:
А Гвујо не е,штом штанца закони како во печатница,итоа по два пати на ден ист закон во собрание,абе ајде одете у к.... и едните и другите,ах,шо државче бевме,мајката му ибавте.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom