Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Не го направи народот по нивна воља ами беше прелажан самиот народ од него...беше прелажан за стечајците, за пензиите , за земјоделците...му вети за пченицата а абер немаат земјоделците од парите ветени, му вети за млекото дека ќе го зема поскапо од минатиот пат а сега му го намали и го зема поефтино ... а зина а излага а уште повеќе ги излагал за ЕУ и решавање со спорот со Грција во врска со името.Даноците ни ги крена плаќавме 200денари за стан а сега 840денари, за вода плаќавме ѓубре параси и комунални услуги 350денари а сега плаќаме 3 сметки т.е. една плус за комунална хигиена за водата која ја НЕМА 3те сметки вкупно плаќаме 1,000денари а брашното беше 370денари а сега 720денари а кренал 3%...на кого 3% плус двоцифрена инфлација и кај ќе одиме во ЕУ со двоцифрена инфлација и ваков опустошен народ плус тоа шлаг на се ова и излажан безобразно.Ќе сонувате 2004та година кога Бранко беше да ја поднесе апликацијата за полноправна членка на ЕУ ама ќе добиете шипки портокалови :helou:Ете со кои лаги го направил СДСМ опозиција...останатото народот ќе си го пресуди кога ќе ја увиди штетата.Како на пример со картичките му дадовте картички на народот за да може да се прехранат да си земат пари е сега сите се заглавени по 1.000 до 1.500 евра и кога ќе почнете да им ги земате а кога нема да може да ги вратат е тогаш ќе си го видете народот...ама тогаш нема да имаш аргументи овде да кривиш дека СДСМ е крив...не е СДСМ на власт него Пиноче.

Пензиите по втор пат ги покачи(овој пат од 5-8%), продажната цена на пченицата достигна рекордни 13 ден. а земјоделците сеуште чекаат да порасне и да ја продадат(поевтино ке се фати да увезува пченица),делумно го реши проблемот со стечајците кои СДСМ ги фрли на улуца(доказ: после долго време кампување пред собрание сеа нема ниту еден шатор)... А инфлацијата прекинете да ја мешате затоа што тоа е секаде во светот и никој не ја контролира...Не е власта крива што во Македонија нема нафта( а од нафтаа произлегува цела инфлација), земјоделците добија стимулации како никогаш до сега, прашај и ке видиш дека 80% од нив се задоволни со оваа власт!......А СДСМ е мн. крив....Сите тие стечајци ги остави СДСМ на улица, ги затвори фабриките,не ни проба да направи нешто во врска со името, сега си оди од собрание и само ломоти како власта и е крива и дека власта ја злоупотребува демократијата....ПА КОЈ ГИ БРКА ОД СОБРАНИЕ????

Значи како што те разбрав, доколку неговото Височество најголемиот патриот во државава распише референдум, и он ќе биде комуњар, предавник, антимакедонец.....
Така....или ?

ЗА МЕНЕ ДА. ДОБРО СИ РАЗБРАЛ. ГРУЕВСКИ У СУШТИНА СПОРЕД МЕНЕ И ПРОИЗВОД НА КОМУЊАРСКАТА МАТРИЦА И ЗАТОА Е ЕНИГМА ЗА СМРДСМ. И самиот потекнува од ДА, а најблиските соработници му се многу блиски до таа матрица (Габриела Коневска, Владо Поповски, Гордана Јанкуловска, Ставревски, Ивица Боцевски). Значи не сум фан на Грујо, меѓутоа она во што сум 100% сигурен е дека СМРДСМ е проверено и докажано АНТИМАКЕДОНСКА опција која им служи на Антимакедонските центри однадвор и која треба да се уништи, така да Грујо како на национално ориентиран антикомуниста, ми е поприфатлив во релизацијата на крајната цел ДЕКОМУНИЗАЦИЈА на МАКЕДОНИЈА и креирање на Македонија на Македонците, која ќе почива на принципите на МАКЕДОНИЗМОТ.

Исто така небулозни се коментарите за Грујо како диктатор. Смешни се овие тези посебно кога доаѓаат од матрица која беше воспоставена со диктатура и преку сите полуги на стариот систем неприкосновено влијаееше и ги креираше процесите во Македонија.
Уште посмешни се и паролите и стилот кој го користат кој се сведува на копирање на Србите кој од секогаш им биле идоли на нашиве Југокомуњари. Еве и пример користењето на лозунгот СВИ СМО МИ РАДОВАН во Струмица. НАВИСТИНА СМЕШНО.

ЗА МЕНЕ ДА. ДОБРО СИ РАЗБРАЛ. ГРУЕВСКИ У СУШТИНА СПОРЕД МЕНЕ И ПРОИЗВОД НА КОМУЊАРСКАТА МАТРИЦА И ЗАТОА Е ЕНИГМА ЗА СМРДСМ. И самиот потекнува од ДА, а најблиските соработници му се многу блиски до таа матрица (Габриела Коневска, Владо Поповски, Гордана Јанкуловска, Ставревски, Ивица Боцевски). Значи не сум фан на Грујо, меѓутоа она во што сум 100% сигурен е дека СМРДСМ е проверено и докажано АНТИМАКЕДОНСКА опција која им служи на Антимакедонските центри однадвор и која треба да се уништи, така да Грујо како на национално ориентиран антикомуниста, ми е поприфатлив во релизацијата на крајната цел ДЕКОМУНИЗАЦИЈА на МАКЕДОНИЈА и креирање на Македонија на Македонците, која ќе почива на принципите на МАКЕДОНИЗМОТ.

Исто така небулозни се коментарите за Грујо како диктатор. Смешни се овие тези посебно кога доаѓаат од матрица која беше воспоставена со диктатура и преку сите полуги на стариот систем неприкосновено влијаееше и ги креираше процесите во Македонија.
Уште посмешни се и паролите и стилот кој го користат кој се сведува на копирање на Србите кој од секогаш им биле идоли на нашиве Југокомуњари. Еве и пример користењето на лозунгот СВИ СМО МИ РАДОВАН во Струмица. НАВИСТИНА СМЕШНО.

Соработнициве што му ги спомна се повеќе ми изгледа дека работат на нова ПОСТКОМУЊАРИЗАЦИЈА одколку на ДЕКОМУНИЗАЦИЈА,мислам гледано вака малку од непристрасен аспект.Замисли Сталин бил сеуште најпопуларен во Русија,работел најмногу на неговиот рејтинг зошто други резултати очигледно немало,како што нема ни кај нас ама премиерот има најголем рејтинг после Путин во Европа.:toe:

Пензиите по втор пат ги покачи(овој пат од 5-8%)

Татко ми е пензионер па ако ми одговориш на прашањето зошто зема 350 денари помалку ќе ти дозволам да ме корегираш за тезата за пензиите само без партиски бројки и тези него чисто реален муабет и општ одговор.

Не ми е чудно да ги гледам ваквите портокалови војничиња под нервоза...голтни еден лексилиум за нервоза...изгледа не само лидерите ваши кога ќе ги фатат во небрано се нервираат и вреѓаат или пак криват друг за нивните некадарности и глупости на квадрат него и членството ваше патриотско...и плус тоа како шлаг на постов што го залепи не само што не му е местото туку и оф топик си :pos2:

Бога ми смешно..ама мачно смешно, да гледаш еден добар дел од Македонциве “забулени“ на интелектуално ниво.

Не ми е чудно да ги гледам ваквите портокалови војничиња под нервоза...голтни еден лексилиум за нервоза...изгледа не само лидерите ваши кога ќе ги фатат во небрано се нервираат и вреѓаат или пак криват друг за нивните некадарности и глупости на квадрат него и членството ваше патриотско...и плус тоа како шлаг на постов што го залепи не само што не му е местото туку и оф топик си :pos2:

А ти модератор или админстратор да не си што влегуваш во оценување на други и редиш којзнае колку оффтопици по ред?

Башка доволно покажа, дека во недостаток на аргументи ти се уклучува папагалскиот синдром, кој рака на срце те прави изгледаш ко недоветен човек без средно образование, најмен да изигрува “викач“ на форумов и руши нормална издржана дискусија.

Незнам дали повеќе БОТови пишувате на смени од твојов ник, искрено се плашам да верувам дека воопшто не си спиел, според бројот на наредени мислења ( идентични едно на друго)..тебе стварно ти треба стручна помош!

Соработнициве што му ги спомна се повеќе ми изгледа дека работат на нова ПОСТКОМУЊАРИЗАЦИЈА одколку на ДЕКОМУНИЗАЦИЈА,мислам гледано вака малку од непристрасен аспект.Замисли Сталин бил сеуште најпопуларен во Русија,работел најмногу на неговиот рејтинг зошто други резултати очигледно немало,како што нема ни кај нас ама премиерот има најголем рејтинг после Путин во Европа.:toe:

Сега малку ќе скокнеме од темава, со оглед дека го спомена Сталин. Сталин покрај негативностите имал и позитивни резултати Советскиот Сојуз (Русија) за прв пат геостратешки контролира територии кои што ни царска Русија не ги контролирала, СССР станува една од водечките воени сили, СССР има водечка улога во освојување на вселената, затоа е сеуште популарен во Русија. Во големи држави автократијата е присутна отсекогаш, некогаш е дури и неопходна за да се избегне анархија.
Груевски е далеку од диктатор и не верувам дека има такви амбиции. Обвинувањата за популизам се депласирани, затоа што сите политички партии се популистички ( еве на пример Бранко и СДСМ добија избори со ветување по еден вработен од секое семејство, популистички се делеа брашно и зејтин, итн.)

Na pocetok da kazam deka ne sum partiski opredelen i ne sum za promena na imeto za da ne bidam odnapred osuduvan.

Moe mislenje:
Nikoj ne e kriv sto Makedonija dozivea poraz vo Bukurest. Citam ovde obvinuvanja poradi taa ili taa partija ili taa i taa licnost dobivme veto. Koja partija i da bese, istoto ke se slucese.

Vo vrska so referendumot go opravduvam Gwujo (toa sto bara referendum ne znaci deka e za promena na imeto). I jas bi postapil isto, a znaete zosto? Setete se sto se sluci koga go dobivme vetoto... SDSM obvinuvaa deka sega ne sme vo Nato poradi tvrdoglavosta na Gruevski, a Sekerinska vetuvase deka ako pobedi na izborite za sest meseci ce bideme vo Nato. Kako? site uslovi za clenstvo bea ispoleti, ostanuvase samo "imeto" kako precka. Ako Gruevski prifatese promena na imeto, togas ke bese predavnik. I jas na negovo mesto bi napravil referendum, a jasno e deka golemo mnozinstvo od gragjanite ke glasaat protiv, taka da imeto nema da se smeni i ne ke moze nikoj da go obvinuva za "predavstvo" ili deka raboti "protiv interesite na Makedonija". Taka saka narodot, neli?

Od druga strana, ne e bas taka deka ne ni treba Nato i EU. Site novi clenki na EU se vo razvoj otkako vlegoa vo EU, ima paricna pomos, investicii, se otvoraat rabotni mesta... Ja zemate za primer Bugarija i velite deka nisto ne dobila so clenstvoto. Imase sansi da dobie mnogu, no za nejzina nesreca premnogu e korumpirana. Zemete gi za primer Ceska, Slovacka, Polska...

Drugo, koga bi trebalo da izbiram pomegju identitetot i ovie institucii, se razbira deka go izbiram identitetot i se slozuvam so del od vas koi velat deka treba samo da ja podobrime ekonomijata, da izgradime normalna drzava (imase sporedbi do Norveska i Svajcarija), no dali e toa mozno kaj nas? Za zal mislam deka ne e zatoa sto narodot premnogu se zanimava so politika i ima golema podelenost, a i da ne e toa taka imame drug problem. Ima odredena grupa gragjani koi mislat na drugi raboti, imaat svoi celi, vodat svoja politika... so eden zbor vnatresni problemi za koi ne gledam resenie.

Сега малку ќе скокнеме од темава, со оглед дека го спомена Сталин. Сталин покрај негативностите имал и позитивни резултати Советскиот Сојуз (Русија) за прв пат геостратешки контролира територии кои што ни царска Русија не ги контролирала, СССР станува една од водечките воени сили, СССР има водечка улога во освојување на вселената, затоа е сеуште популарен во Русија. Во големи држави автократијата е присутна отсекогаш, некогаш е дури и неопходна за да се избегне анархија.
Груевски е далеку од диктатор и не верувам дека има такви амбиции. Обвинувањата за популизам се депласирани, затоа што сите политички партии се популистички ( еве на пример Бранко и СДСМ добија избори со ветување по еден вработен од секое семејство, популистички се делеа брашно и зејтин, итн.)

Прилично добро резонирање,разликата е во тоа што денес автократијата е заменета со Гвујова технократија,а Руската територијална експанзија со Гвујова малициозност и поделба на Македонија со тапија и закони по мерка на коалиционите партнери,како што се законот за јазици и законот за употреба на кирилското писмо само на онаа територија каде доминираат Македонците,па од Групчин понатаму не го интересира кој каков натпис на фирмата ќе има оти тоа нели не е во интерес на Македонија.:toe:

Moe mislenje:
Nikoj ne e kriv sto Makedonija dozivea poraz vo Bukurest. Citam ovde obvinuvanja poradi taa ili taa partija ili taa i taa licnost dobivme veto. Koja partija i da bese, istoto ke se slucese.

Зошто не се случи истото кога беше СДСМ на власт во 2004та со Грчко вето ами се случи да добиеме покана за апликација во Даблин а додека со овој портокалов квази патриот ни лупнаа грчко вето и троа повеќе како да попуштија земјите членки на ЕУ па не нарекуваат повторно под фиренцата ФИРОМ...си се запрашал за тоа или ич не му ја мислиш :tapp:

А ти модератор или админстратор да не си што влегуваш во оценување на други и редиш којзнае колку оффтопици по ред?

Башка доволно покажа, дека во недостаток на аргументи ти се уклучува папагалскиот синдром, кој рака на срце те прави изгледаш ко недоветен човек без средно образование, најмен да изигрува “викач“ на форумов и руши нормална издржана дискусија.

Незнам дали повеќе БОТови пишувате на смени од твојов ник, искрено се плашам да верувам дека воопшто не си спиел, според бројот на наредени мислења ( идентични едно на друго)..тебе стварно ти треба стручна помош!

Ни едно ни друго ни модератор ни администратор ама човек за да води една аргументирана расправија мора да се сведе бар на секунда на ваше ниво на дебата пошо ако е повеќе од една лошо влијае портокаловото слепило...а за вакви пациенти како вас да дриблам по форуми да ти кажам и ми се исплаќа....пациентала невидена ни сте.:uvo:

Ни едно ни друго ни модератор ни администратор ама човек за да води една аргументирана расправија мора да се сведе бар на секунда на ваше ниво на дебата пошо ако е повеќе од една лошо влијае портокаловото слепило...а за вакви пациенти како вас да дриблам по форуми да ти кажам и ми се исплаќа....пациентала невидена ни сте.:uvo:

Би ти фрлил еден КРЕКЕР оти ова е дефинитивно најдолгата реченица што еден папагал може да ја повторува двесте и кусур пати.

Се’..ама аргументирана дискусија од тебе не видовме, постојано користиш едни исти излитени фрази,етикетирања и бегаш од реалноста.

Зошто не се случи истото кога беше СДСМ на власт во 2004та со Грчко вето ами се случи да добиеме покана за апликација во Даблин а додека со овој портокалов квази патриот ни лупнаа грчко вето и троа повеќе како да попуштија земјите членки на ЕУ па не нарекуваат повторно под фиренцата ФИРОМ...си се запрашал за тоа или ич не му ја мислиш :tapp:

Toa vo 2004 ne bese pokana za clenstvo.
So portokaloviot kvazi patriot ni lupnaa veto poradi imeto, site drugi uslovi bea ispolneti. A sto bi napravil ti na negovo mesto? Kazi mi edno mozno resenie za Bukurest, iskreno, sakam da znam dali imase izlez. Ne se odnesuva samo na SuicideMessiah, vazi za site.

P.S. Ne go branam, nemoj da mislis deka sum portokalov. Za mene site se isti gomna.

Прилично добро резонирање,разликата е во тоа што денес автократијата е заменета со Гвујова технократија,а Руската територијална експанзија со Гвујова малициозност и поделба на Македонија со тапија и закони по мерка на коалиционите партнери,како што се законот за јазици и законот за употреба на кирилското писмо само на онаа територија каде доминираат Македонците,па од Групчин понатаму не го интересира кој каков натпис на фирмата ќе има оти тоа нели не е во интерес на Македонија.:toe:

Македонија сеуште не е поделена дефакто, затоа и велам надежта последна умира. Мораме да се консолидираме и да веруваме во МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ. Проблемот на контролата на територијата не можеме така лесно да го дефинираме и да се обвини Груевски. Груевски има најмала историска одговорност по однос на ова прашање, сега за сега. Како резултат на повеќедецениската демографска, национална и економска политика на Југокомунистите во Македонија, огромен број на македонско население емигрираше. Сите социјалистички експерименти најревносно беа спроведувани во Македонија (колективизација, експропријација, селански задруги итн.). Додека останатите ЈУ републики се штитеа од доселување на население Македонија дозволи масовен прилив на немакедонско население од Албанија, Косово и Санџак. За тоа време нашите браќа од Беломорјето ги нарекувавме со погрди зборови кои што сеуште се во употреба од типот Егејци, небаре тие не се Македонци. По осамостојувањето за потребите на изборите во 1994 се дадоа 140000 државјанства на Косовари кои се селеа во Македонија, под притисок на режимот на Милошевиќ. За истото тоа време илјадници млади ја напуштаа земја како резултат на последиците на транзицијата и приватизацијата на неокомунистите. Со тоа се направи демографски дизбаланс, кои беше официјализиран со предавничкиот Рамковен договор (потпишан од Љубчо и Бранко) од кои произлегуваа и сите дополнителни отстапки. Обидот да се консолидираат редовите со Референдумот во 2004 година пропадна под притисок на тогаш владејачката СДСМ и страшниот медиумски притисок од конторолираните медиуми и НВО петтата колона. Она што го очекуваме од Грујо е да обезбеди владеење на правото над целата територија на Македонија.

Како што гледам, референдум ќе има.

И ќе гласате „за“ НАТО и ЕУ, по цена на промена на името или „против“ промена на името, макар тоа да значи и неодење во НАТО и ЕУ (можностите на референдумот може и да се поинаку поставени, ама тоа е суштината).

Изборот е тој. Па кој што сака нека гласа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom