Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Од лажго и предавник патриот не бидува...се покажа и се усра во Букурешт...ќути покриј се...па ај шо се усра ами и прифатил промена на име т.е. и со таа цел отишол :tapp:

A kade potpisal Grujo promena na ime?
Dali treba da veruvame na Gruevski ili pak na lazgovci kako Radodajka i Brance Nenormalce, koi pred godina vikaa demek ne bile za promena na ime, za da pred 6 meseci se istoporcija so atinskite predlozi za da ne ubeduvaat da promenime ime na drzava, nacija i narod.
:tapp::tapp:

А во болдираното еве што се случи за време СДСМ :
На 22 март 2004 во Даблин, Република Ирска, Република Македонија направи крупен исчекор и поднесе апликација за членство во ЕУ. Шест месеци подоцна Република Македонија ја почнува процедурата за одговарање на прашалникот кој е алатка на Европската комисија со која темелно се скенираат перформансите на земјата апликант за членство во Европската Унија.
:helou:

А цената на тоа ја плати со новата територијална поделба во корист на Албанските општини.

Затоа Бучко се криеше по Струшките оџаци...

Него... АПЛИКАЦИЈА е КРУПЕН ИСЧЕКОР? :pos2:
Крупен чекор ќе бил кога би добиле датум за преговори, без притоа да бидат ценкани државните интереси.

2004 година ние т.е. Бранко по кој плукаат портокаловите ја доведе Македонија пред портите на самата ЕУ ама нажалост народот беше прелажан и се случи тоа што го глеаме и денеска.
А во болдираното еве што се случи за време СДСМ :
На 22 март 2004 во Даблин, Република Ирска, Република Македонија направи крупен исчекор и поднесе апликација за членство во ЕУ. Шест месеци подоцна Република Македонија ја почнува процедурата за одговарање на прашалникот кој е алатка на Европската комисија со која темелно се скенираат перформансите на земјата апликант за членство во Европската Унија.
:helou:
Да додадеше во болдираното :
Среќа што Грција не се одлучи да не блокира иначе ништо.....
Имај граници на глупостите ,јасно е зашто нема датум за преговори и членство во НАТО.Да и препишеш успех на зашекерената смрдла на рачун на вољата на Грција е повеќе од глупост.

.......
Историска златна шанса

За да може да се проникне во она што во наредните неколку години ќе се случува во Македонија, важно е да знаеме зошто на САД им е „интересна“ односно „важна“ Македонија. Фактички, зошто Македонија, која навикнала да живее со скромни надежи, добива „златна шанса“ за сопствената иднина, како што вели Џилијан Миловановиќ. Стратегиското партнерство за кое многу се зборува, изгледа има многу подлабока суштина од нејзината манифестациска форма - стотина македонски војници во меѓународни мисии. Зборуваме за стратегиските планови на САД. Старата шаховска табла на Збигњев Бжежински е подготвена за нова светска партија, во согласност со новите реалности, предизвици. Играта почнува откако Европа е темелно исчистена од големи политички играчи и оставена самата да се препелка во тињата на старите германско-француски надитрувања за превласт, на лошите стратегиски процени што ги блокираа американските глобални планови и на Вашингтон му создаваа главоболки: ја блокираа Турција во евроинтегративниот процес, со што го стимулираа буењето на исламскиот радикализам, го поткопуваа мировниот процес на Блискиот Исток, не го интегрираат Балканот, со помош на грчкото вето го компромитираат НАТО и ја обесмислуваат неговата трансформација, го ‘рчкаат Медитеранот.
.......
Цел текст, Нова Македонија, 04.08.2008

Odi fati se za metlata, samo taa rabota ti odgovara na intelektot.
Podnesuvanje aplikacija e isto kako da konkuriras za rabota, a 99% nema da te primat ako nemas vrski ili pak ako konkurentot ima vrski.

I sto predlagas da napravi Makedonija za da vleze vo EU?

Ти одамна ја наседна метлата ама уште не ти е дојден заколот...или не си ја осетил од ширината :je:Патем апликацијата беше испратена во контекст со исполнетите услови кои ги бараа во Даблин инаку без исполнети услови не следува ни покана а не пак апликација...не иди во обзир...А кога се врати Бранко од Даблин а СДСМ од Брисел ни донесоа Република Македонија по која вие плукавте...такви патриоти сте? Тешко на народов со вас...тоа перењето мозок на народов трагично ќе заврши ама најмногу ќе осетите вие портокаловите...Го чекам денот кога ние СДСМ со чисто лице ќе славиме влез во ЕУ и НАТО донесена од Бранко и СДСМ а вие срамете се и останете дома под клуч. Башибузук едни :helou:

Stom si protiv Grujo, togas toj e makedonski patriot. Shqiptarite sekogas se na stranata na nemakedoncite, Brance i komunjarite, zosto im davaat se` sto sakaat.
A za pomestuvanjeto na granicite, ne se sekiraj premnogu. Poprvo ke iscezne shqiptarskiot identitet, otkolku makedonskiot.
Da znaese samo kolku toa sum protiv brane, nikogas nemase da go kazes ova. I da znaese deka tvojata averzija kon komunjarite vo sporedba so mojata e kako da sporedis muva i slon, isto taka nemase da go kazes ova. Ama ajt....

А цената на тоа ја плати со новата територијална поделба во корист на Албанските општини.

Затоа Бучко се криеше по Струшките оџаци...

Него... АПЛИКАЦИЈА е КРУПЕН ИСЧЕКОР? :pos2:
Крупен чекор ќе бил кога би добиле датум за преговори, без притоа да бидат ценкани државните интереси.

Шо подразбираш под самиот збор КРУПЕН...не е мал него голем...или КРУПЕН зборот кај вас е употребен во криминалот и корупцијата само :baeh:

Да додадеше во болдираното :
Среќа што Грција не се одлучи да не блокира иначе ништо.....
Имај граници на глупостите ,јасно е зашто нема датум за преговори и членство во НАТО.Да и препишеш успех на зашекерената смрдла на рачун на вољата на Грција е повеќе од глупост.

2004год Грција исто така се глупираше ама со лобирање на партнерите на Македонија и со силен притисок на меѓународната заедница Грција ја голтна плунката пред да биде исплукана и се помири со ситуацијата а тоа се случи кога цел ЕУ парламент не прокламира и призна под уставното име Република Македонија за разлика од ова шо се случува денеска и се тоа беше заслуга на политиката на СДСМ и Владо Бучковски а и богами Шеќеринска, биди реален и излези малку од портокалова призма...

П.С. Државен интерес не се решава со лажен патриотизам или манипулирање со јавноста.:tapp:

Da znaese samo kolku toa sum protiv brane, nikogas nemase da go kazes ova. I da znaese deka tvojata averzija kon komunjarite vo sporedba so mojata e kako da sporedis muva i slon, isto taka nemase da go kazes ova. Ama ajt....

Jas sum dobar psiholog i vednas znam koj kako misli, pa nema potreba da se pravdas.
Mozebi ne go sakas licno Brance, no mu ja sakas politikata. Istata "averzija" kon Brance ja imaat i grculinjana.

.......
Историска златна шанса

За да може да се проникне во она што во наредните неколку години ќе се случува во Македонија, важно е да знаеме зошто на САД им е „интересна“ односно „важна“ Македонија. Фактички,

Едно ќе ја сонувате шансата за 2005/6та година и друго колку што мене ме заболе за Грујо и Хунзите толку и Америка ја заболе за нас. И среди ги фактите пред да скиниш уште некоја зелена да не ти се смеј народот па и цела Америка:uvo:

2004год Грција исто така се глупираше ама со лобирање на партнерите на Македонија и со силен притисок на меѓународната заедница Грција ја голтна плунката пред да биде исплукана и се помири со ситуацијата а тоа се случи кога цел ЕУ парламент не прокламира и призна под уставното име Република Македонија за разлика од ова шо се случува денеска и се тоа беше заслуга на политиката на СДСМ и Владо Бучковски, биди реален и излези малку од портокалова призма...

П.С. Државен интерес не се решава со лажен патриотизам или манипулирање со јавноста.:tapp:

Abe ti imas malku logika?!
Za aplikacija nema veto. Toa e isto kako da apliciras za Visa, sekoj moze da aplicira, no ako ne si pozelen, nema da ti dadat visa t.e. ke ima veto.
Ete kakvi se komunalcive. Nemaat poim od zivot.

2004год Грција исто така се глупираше ама со лобирање на партнерите на Македонија и со силен притисок на меѓународната заедница Грција ја голтна плунката пред да биде исплукана и се помири со ситуацијата а тоа се случи кога цел ЕУ парламент не прокламира и призна под уставното име Република Македонија за разлика од ова шо се случува денеска и се тоа беше заслуга на политиката на СДСМ и Владо Бучковски а и богами Шеќеринска, биди реален и излези малку од портокалова призма...

Демир Хисар ,или не си го посетил или дал Грујо и некој компјутер и таму .

Едно ќе ја сонувате шансата за 2005/6та година и друго колку што мене ме заболе за Грујо и Хунзите толку и Америка ја заболе за нас. И среди ги фактите пред да скиниш уште некоја зелена да не ти се смеј народот па и цела Америка:uvo:

Абе сдс бот, поставив линк кон текст од Нова Македонија денешна.
Што се фаќаш за мене. Боже чувај што се нема.

A sto ti precat Hunzite?
Ti zinzar da ne si?

Jas sum dobar psiholog i vednas znam koj kako misli, pa nema potreba da se pravdas.
Mozebi ne go sakas licno Brance, no mu ja sakas politikata. Istata "averzija" kon Brance ja imaat i grculinjana.
Abe psiholog sto da ti raspravam, ednas da go poglednes coveka vo oci ke znaes dali so leva dali so desna ke si go drzi koga ke moca. Patem zaboraviv i deka si mu skrien adut na putin, negova nevidliva desna raka, te nosi so sebe za da go razotkries bus, sto toa misli bus koga mu raskazuva na putin za teksaskite revolveri.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom