Туууу , имам да се исповедам за оваа тема бааѓи .. играм спортска веќе 9 години , 4 од нив полу-професионално . Имаше години , пред 2 години коа нон-стоп имав над 100 евра у новчаник у секој момент , ама има и години , кои оваа , кога немам ни 60 денара у новчаник .
Си реков пред 5 години да почнам малче посериозно да играм спортска , прво почнав по 200-300 дена само викенд на едно ливче , тоа шо ми беше најсигурно , без инфо или посериозно следење . Со тек на времето , ко еволуција , почнав да намалувам утакмици и коеф на тикет , да зголемувам уплата и френкфенција на уплата .
Пред 3 години почнав да играм на секои два саата по 2-3 тикета ,секој ден од неделата . Така терам и до сега .
Најмонгу успеџ имав на игрите со сингл ( најмногу пари ) или дабл . Најлесно правев пари на Еуро и Светските првенства , до оваа години тука спаѓаше и Афричкото првенство , ама оваа година ме заклаа ..
Од националните првенства , најмогу направив на Англиско и Италијанско , додека Швабското и француското ме испокинаа во текот на овие години .
Oсвен футбал следам секој спорт кој се нуди у билтен ( NHL , NBA , MLB , тенис , националните хокејки и баскет првенства од секоја лига итн .. ) . Информации за клубови , статистика , промена на коеф , сето тоа . имаше периоди коа 24 часа у ден само ова го правев , ама се исплаќаше , имаше пара .
Сега терам секојдневно по еден тикет ( толку ми е банката

) со над 2 до 5 коеф , 3-4 натпревари макс на тикет ,со уплата од 500 до 1200 ден на тикет . Али нешо ко да не сум у форма , да топло-ладно , фанам пари , губам пари и така у круг на периоди ..
Неќна фатив 8700 ден на два тикета во вторникот , а вчера Стабек ми зеде 3200 од нив .. :S Денеска чекам уше НБА и NHL ( надевам се дека ќе излезат ) .
како и да е , не верувам дека некогаш ќе прекинам да играм спортска , премногу ми се допаѓа и ми леже за да прекинам .