Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Аха и зато ни мочате во езерово и ни го сркате со лајца :(

и после се бунет скапо им било.Еми скапо ќе е,шо мислите,требит да се платит за да се исчистит езерово,то мочките ваши внтре...:smir:

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:Пак почнавме..:kesa:
море не требит да се караме
:helou:

часој по охридски кј мене дома,термин коа сакаш,ко за тебе без пари :pipi:
Е ова баш не ти требеше. Некако на варошки многу цепит и тие работи не ги сакам. кј = кај; ќе си речиш. Сега измислувет некој фори и од типот демек се к'пам, а требит на охридски = се капам.
И она ме нервират газ = гз.
Кој го скратил ова аман!

Е ова баш не ти требеше. Некако на варошки многу цепит и тие работи не ги сакам. кј = кај; ќе си речиш. Сега измислувет некој фори и од типот демек се к'пам, а требит на охридски = се капам.
Кој го скратил ова аман!

не знам,јас отсекогаш дома сум праела муабет така,на пр.кј ке ојш?или одам да се кпам....

Кој го скратил ова аман!
„Кј“ е охридски исто како и „зш“. Ако по твое „кај“ е охридски требит и „зАш“ да е. А сите охриѓани знајме дек ЗАШ е еден од најселските зборој.
А јас цепам многу на варошки, не живеам во стар охрид туку цела фамилија ми е од таму, од двете страни. Така да место „зш“ викам „зшчо“, наместо „ништо“ - „нишчо“ и сл.

А бе стварно охриѓанки не се ебеле? Само се БУФТАЕЛЕ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: :vozbud: Ко го слушнав ова,се убив од смеење.Или исто една случка: Аааааххх....ШТУБО МИ ГО РЕДИШ :))))))))))))))))

Ништо од горенаведеното не е на охридски.
Првата реченица можит да е на пештански, а втората е апла селски.

А бе стварно охриѓанки не се ебеле? Само се БУФТАЕЛЕ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: :vozbud: Ко го слушнав ова,се убив од смеење.Или исто една случка: Аааааххх....ШТУБО МИ ГО РЕДИШ :))))))))))))))))
Можда се буфтет, ама да се буфтАет не(уствари оние од по селана можда се буфтает).

И не шТубо, туку шубо.:)

се буфтале кј паднатине...

хелоооууу, темава станвит адулт онли а гледам многу тинејџери... полека ... :)

Се буфтале малишанине кј паднатине борци, ја зел маноф ф кола ја издупил таму, оваја не била скината досеа и цмиздрела нешо, овај и рекол „Ак не ти чинит нејдај другпат“ и такааааа.

Се буфтале малишанине кј паднатине борци, ја зел маноф ф кола ја издупил таму, оваја не била скината досеа и цмиздрела нешо, овај и рекол „Ак не ти чинит нејдај другпат“ и такааааа.

...тоаш ова демек глумела нешо и овај ко и го клал со-сејајца, во очине ко патлиџан се напрајла. Сетне шо се десило ќе ви кажит тој шо бил таму, јас нишо појќе од ова незнам.

...тоаш ова демек глумела нешо и овај ко и го клал со-сејајца, во очине ко патлиџан се напрајла. Сетне шо се десило ќе ви кажит тој шо бил таму, јас нишо појќе од ова незнам.

Абре тој отпорано барал кондоми ХХХХL за да му го соберит курот со-сејајца, ама оваја не се надевала знајш, ко и го збибарил овај нашиов, очите ко финџаљи ги превртела. Бар така кажвеа на Морис на Музички бум, кај Јован вемисија.

Абре тој отпорано барал кондоми ХХХХL за да му го соберит курот со-сејајца, ама оваја не се надевала знајш, ко и го збибарил овај нашиов, очите ко финџаљи ги превртела. Бар така кажвеа на Морис на Музички бум, кај Јован вемисија.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

ме изнасмејавте сеа!Алал да ви е,каква прикаска смисливте....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom