Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Абре пак и ти, ебати скопјанчишчето, ак не ти чинит не идај.

ЗБРУВНАВ!!!
на ова сум се смеела до солзи кога прашав што значи...
одговорот беше : Па така,кога ти е жешко,како макароните кога испаруваат...:jaj:

не,не..убаво знам,на факултет беше работава,јунска сесија,знаеш колку е жешко Скопје тогаш :)
се смеевме на зборот,се смеевме на објаснението...И не друго,колешката ни рече дека е охридски збор што се користи во (јас би додала и едно НЕ)секојдневниот речник..

мене ми беше смешно коа одам во охрид и гледам тоа рекламата за мекдоналдс сеа имаТ и во охрид ... од струга сум јас ама ептен јако беше то.

БурекЏилница. ...
Газдарицата ми велит, Девојки да не ми носите, Никола ке ве испадит ни охрид ке ми видите нишо. ако?:pos2:

леле да знаете само колку ми стана убав Охридскиот дијалект ова лето :pipi: ...сега сакам стално да го слушам а зборот шо го научив е се пувам=се фалам :kez:

леле да знаете само колку ми стана убав Охридскиот дијалект ова лето :pipi: ...сега сакам стално да го слушам а зборот шо го научив е се пувам=се фалам :kez:

ехеееееее колку е старо тоа. шо се пуваш море?

А чашитвење знаете што значи? Јас скоро го научив.:pos2:

ОГОВАРАЊЕ. :pos:

најсмешно од се ми е кога некој ќе речит ама онака со чисти варошки дијалект: Ај мори ој бери грозје во ченкине:pos2::pos2:. Пред некој ден ова го слушнав и 5 мин се смеев

Бај д веј за ова сецними-титними мене ми е исто зависи како ќе ми дојт

Еј ш`убо шчо сите на Охридски зборвет... Убајни! ;))))

Требит зборојне шчо таму се употребвет да се ставет в речник... Сите да ги употребвет... Дури и Скопјанишчана, да научет нешчо. ;))))

А чашитвење знаете што значи? Јас скоро го научив.:pos2:

ОГОВАРАЊЕ. :pos:
Ne znacit bas to. Samo neznam kako da go objasnam. To ti e "zanaet" so pretezno go imet varosanki. Znacit, sedet na pendzere i go "snimet" sekoj so ke pominit i sl.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom