Црвенковски со непотпишување на закони ќе го спасува Собранието

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
што го чачкате пак Заев?
на сите треба да ни е јасно дека барем тука кај нас нема чист политичар. Сите до еден се во длабоки г***а зацапани е сега некој ќе го јаде, некој нема да го јаде

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па шо излегувате од него ако не е комплетно без вас.Ако е чист Заев ќе го ослободат...туку не му се чисти сметките има лапнато 10 милиона од кои 5 ги турил во џеб а останатите 5 отишле за финансирање на предизборната кампања на коалицијата Сонце
Има можеби,ама сигурно е дека државава лапнала 3 милиони евра од данок за изградба на објектот и ги искористила за финансирање на една друга политичка опција.:toe:
Јас што ќе и што читам ич кур да не те боли:drk:.....не бега од одговорност, тоа на друг да му го кажеш, ако не бегаше немаше цела сдсмовска машинерија да ја покрене за со улични методи да се извади.
А со какви методи го пикнаа за да се вади со улични методи,или тоа не е важно во моментов?

Нема јас за што да се лутам или не.Ме заболе за Заев исто колку утре и Грујо или било кој се најде пред судија осомничен за криминал.Иначе се користиш со глупи примери , сите знаат дека Амди е ситен лопов во споредба со Бранко , за кој скоро секое дете знае .Ова скоро доаѓа од еден дел ограничени глупи деца ,кои наместо да гледаат цртани на тв слушаат што глупости тресат мајка му и татко кои се шитнале за вреќа брашно , па после и пишуваат по форумов.
Бранко е кристално чист според логиката,кога не се најде ни еден да му стегне барем кривична за арамилакот за кого,како што велиш,знаат и децата,ама Гвујовата фабрика не знае.Или толку се “способни“ па да немаат сознанија колку и едно мало дете?Се чудам зошто Гвујо ги држи уште во состав кога знаат да соберат само по некое неосновано и јалово сомнение кое го бламира пред Европската јавност.
Исто така би било интересно на пример,да купат некое литро масло и да го испитаат во некоја пореномирана лабораторија која покрај тоа ќе биде и независна,па да му стегнат една кривична на Штерјо што не труе и кој наштанца пари многу повеќе од Заев,или немаат мадиња за тоа,зошто чичко Штерјо ќе ги исплеска по газињата и ќе им ги побара парите инвестирани во нивниот реизбор?

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=4F2EA6F73543F24DB1C3C3630C5B26A1

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А со какви методи го пикнаа за да се вади со улични методи,или тоа не е важно во моментов?
И ти ли почна со она:kesa:.... и тие правеа така, затоа ја правам вака...
или само колку контра да мавнеш па не е важно зошто?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И ти ли почна со она:kesa:.... и тие правеа така, затоа ја правам вака...
или само колку контра да мавнеш па не е важно зошто?
Не е контра бе,реалност е.Кога некого затвораш па пушташ и одново затвораш,и на крај најверојатно пак ќе го пуштиш,тогаш самиот си го бараш да ти се случи “народ“.Тоа за правењето вака па и ние така,не ти држи вода барем во случајов,оти овие сега прават и така и вака но никако не како што треба да прават.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не е контра бе,реалност е.Кога некого затвораш па пушташ и одново затвораш,и на крај најверојатно пак ќе го пуштиш,тогаш самиот си го бараш да ти се случи “народ“.Тоа за правењето вака па и ние така,не ти држи вода барем во случајов,оти овие сега прават и така и вака но никако не како што треба да прават.
А кој ти збори за случајот...тоа се однесуваше генерално за твојот променет став...кај е оној АБЦ кој цело време фрлаше дрва и камења по она...ние вака, затоа што и вие така.....

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Бранко Црвенковски продолжува да ја уништува Македонија!

Црвековски е главата на октоподот и се поочигледно е дека што е поцрно сценариото за Македонија, тоа подобро е за него и за неговата клика.

Она што ска да го направи со законот за јазиците е вовед во федерализација на Македонија. Нешто слично како фингираната “војна’’ во 2001ва која ни ја сместија со Љупчо за да се врати на власт.

Зоран Заев е виновен, нема никаква дилема за тоа, украл пари кои се испрани преку неговите браќа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А кој ти збори за случајот...тоа се однесуваше генерално за твојот променет став...кај е оној АБЦ кој цело време фрлаше дрва и камења по она...ние вака, затоа што и вие така.....
Па и ти би го променил ставот доколку ти ги отечат мадињата со безначајни акции од типот на “спектакуларни“ апсења градоначалници кога пред сопствените очи гледаме многу поважни работи па и како практично си тонеме во живиот песок.
Серијалот Македонија продолжува со секојдневни изненадувања а нашите коментари остануваат само бледи изливи на реалноста.
Секако тука помага и самиот начин на борба против “слепците“ кога ја немаш барем декларативната поддршка од неврзаните соговорници.Во секој случај барем брзо ни поминува времето кое мора да го поминеме пред компјутер за да однесеме парче леб дома.:smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
.Во секој случај барем брзо ни поминува времето кое мора да го поминеме пред компјутер за да однесеме парче леб дома.:smir:
Тоа можеби за тебе важи, кој не си излегол надвор од форум политика:pos2:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
ABC учтиво ќе те замолам да не вршиш голема нужда по темата. Постои WC за такви активности.

Не се работи за никаков серијал, туку за почеток на апсење на покрупните риби кои ја сочинуваат корупцијата во Македонија. Централното прашање е дали Заев испрал пари во висина од 700.000 евра? Одговорот е да! Тој факт никој не го поби и нема што да се бунат од октоподот односно од СДСМ и компанија.

Далеку поопасната е намерата на Црвенковски да предизвика криза и федерализација во Македонија со наметнување на закон со барање за употреба на албанскиот јазик кое воопшто не се содржи во Рамковниот договор.

Сепак, има нешто што Бранко Црвенковски не го земал до крај во предвид:

АМБАСАДА НА САД

Законот за јазиците позитивен

Американската амбасада во Македонија вчера го поздрави донесувањето на Законот за употреба на јазиците, усвоен на 25 јули годинава. Во соопштение од амбасадата се изразува задоволство што е донесен овој закон со кој се регулира официјалната употреба на јазиците. - За нас ова е позитивен чекор и е во согласност со духот на Рамковниот договор од 2001 година. Очекуваме дека ова ќе ги унапреди принципите на мултиетничко општество кое ги почитува правата на сите заедници во Македонија - се вели во соопштението од Амбасадата на САД.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=1465&ArticleID=95584

.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
G-dinot Pretsedatel napravi ubav poteg,zosto slucuvanjata pocnaa da nalikuvaat na neizleznost.Se znaese deka Zaev ne e vinoven,a sudskiot proces ke traese vo nedoglednost.Sobranie bez opozicija ne lici na demokratija,a donesuvanjeto na zakoni samo radi brojki,ne ja vodi drzavata nikade.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
G-dinot Pretsedatel napravi ubav poteg,zosto slucuvanjata pocnaa da nalikuvaat na neizleznost.Se znaese deka Zaev ne e vinoven,a sudskiot proces ke traese vo nedoglednost.Sobranie bez opozicija ne lici na demokratija,a donesuvanjeto na zakoni samo radi brojki,ne ja vodi drzavata nikade.
Ах , ми се топи срцево од вакви постови :helou:
Нашиот мил Претседател е најпаметниот човек во државата (ма и во универзумот) , само тој може да ги сотре злобните ВМРО-вци кои се на власт . Колку е само паметен, со еден удар две муви ќе утепа , ќе си ги врати своите во собрание , а башка нема да ги потпише законите кои своеволно злобните ВМРО-вци ги донесоа :vozbud:
Да живее другарот Бране , да живее слободен Заев , урааа за Социјалдемократијата :je:
П.С Што ти прави недостаток на сексуален живот значи :nesum:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Какво беше собранието 94-98?....па не се запаливте толку тогаш....околу демократијата де....

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Какво беше собранието 94-98?....па не се запаливте толку тогаш....околу демократијата де....
А што беше тогаш пичината за напуштање на собранието од страна на дпмне....?
Не ми текнува нешто.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
А што беше тогаш пичината за напуштање на собранието од страна на дпмне....?
Не ми текнува нешто.
vmro dpmne ne ni bese vo sostav na sobranie, izborniot zakon bese togas sekoja opstina izborna edinica, posle neregularnostite vo prviot krug ( sekako oceneti od vmro dpmne i dpm na gosev) tie dve partii go bojkotiraa vtoriot krug so sto parlamentot se konstituira bez pratenici od ovie partii i vo nego bea zastapeni , sdsm, lp, sp i pdp-ndp

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
vmro dpmne ne ni bese vo sostav na sobranie, izborniot zakon bese togas sekoja opstina izborna edinica, posle neregularnostite vo prviot krug ( sekako oceneti od vmro dpmne i dpm na gosev) tie dve partii go bojkotiraa vtoriot krug so sto parlamentot se konstituira bez pratenici od ovie partii i vo nego bea zastapeni , sdsm, lp, sp i pdp-ndp
Па на парламентарните партии им остана целосно отворен простор, што целосно и на нивна општа радост го искористија за незапамтена криминална приватизација и осиромашување на населението.

Kajgana Shop

На врв Bottom