Црвенковски со непотпишување на закони ќе го спасува Собранието

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Извини брачед, али за функционери од СДСМ не важи правилото, користи го филмот Бегство во Блгарија, зш Бранко сепак нема резервна држава. За 2 години ако се врати во СДСМ ќе биде премиер на Македонија, а тогаш НИколас Грујос ќе биде у затвор со сето достоинство и почит кои ќе ги нема.
Ќе се врати на пролет какви 2 години и во продолжение на репликава се повикувам на мојот пост бр.41 да не се повторувам.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Добро
1. Јака опозиција (Б.Ц. во аут заедно со другите салонски политичари)
2. Консензус (вистински) за име
Доста е за почеток!
Не постои опозиција во светов, која ќе биде по мерка на позицијата.
Но во моментов и не е толку битно.
Значи, најважно во следниве недели е опозицијата СДСМ и ДПА, да се врати во парламентот.
Но ете позицијата мисли, дека опозиција не е потребна.

Дали треба да разговараат, и двете партии да дадат по некоја жртва, за да се среди ситуацијава.
Или добро е и вака ?

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Не постои опозиција во светов, која ќе биде по мерка на позицијата.
Но во моментов и не е толку битно.
Значи, најважно во следниве недели е опозицијата СДСМ и ДПА, да се врати во парламентот.
Но ете позицијата мисли, дека опозиција не е потребна.

Дали треба да разговараат, и двете партии да дадат по некоја жртва, за да се среди ситуацијава.
Или добро е и вака ?
А кој ви брани да се вратите или да излезете.Него ти кажи дали ги утврдите причините за поразот или уште е рано?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
nikakvi politicki ostapki ( citaj molenja) za opozicija.

ne moze od kabaetlii ,zrtvi da mi izigravaat.

nikoj n gi izbrka nadvor, izlegoja samite

kolku i da ne im se dopagja statusot i brojkata na pratenici ke se pomirat deka vo ovoj moment se faktor koj moze da elaborira ama da nosi odluki ne\

i dali napustanjeto na sobranie ke go nametnat za vo idnina kako uslovuvanje za sekoja opozzicija

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ваууууууу.. па вие вмровците и пушки ќе земете вауууууу
бране не треба толку да се плаши од вмровците колку што треба да си ги стресе гаќулињата од народот

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
nikakvi politicki ostapki ( citaj molenja) za opozicija.

ne moze od kabaetlii ,zrtvi da mi izigravaat.

nikoj n gi izbrka nadvor, izlegoja samite

kolku i da ne im se dopagja statusot i brojkata na pratenici ke se pomirat deka vo ovoj moment se faktor koj moze da elaborira ama da nosi odluki ne\

i dali napustanjeto na sobranie ke go nametnat za vo idnina kako uslovuvanje za sekoja opozzicija
А на мене нивната практика за бунт пред судот ми се гледа како доста успешен модел ајде да го предложиме како законско решение.Во зависност од тоа како изгледа толпата надвор таква да биде и пресудата.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А кој ви брани да се вратите или да излезете.Него ти кажи дали ги утврдите причините за поразот или уште е рано?
Значи токлу од конструктивната дискусија.
Но добро е.
Успех е да ги извади некој наочарите, па макар и на десет секунди.

Ако не сега, можеби во блиска иднина ќе ви текне, оти вака неоит.
Знам, те разбирам дека ако напишеш оти треба да седнат засегнатите страни и да се договорат, веднаш ќе добиеш укор, ако не од партијата, од некој војник од форумов.

Во меѓувреме може да почекаме едно десетина/дваесет години, за да осетиме потреба од тоа како вистински треба да се рашаваат проблемите.

Инаку околу поразот на СДСМ, би требало да се обратиш до нивното седиште, мислам дека и страна имаат, па види...или евентуално да прашаш некого на форумов кој е многу покомпетентен по тоа прашање од мене.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Значи токлу од конструктивната дискусија.
Но добро е.
Успех е да ги извади некој наочарите, па макар и на десет секунди.

Ако не сега, можеби во блиска иднина ќе ви текне, оти вака неоит.
Знам, те разбирам дека ако напишеш оти треба да седнат засегнатите страни и да се договорат, веднаш ќе добиеш укор, ако не од партијата, од некој војник од форумов.

Во меѓувреме може да почекаме едно десетина/дваесет години, за да осетиме потреба од тоа како вистински треба да се рашаваат проблемите.

Инаку околу поразот на СДСМ, би требало да се обратиш до нивното седиште, мислам дека и страна имаат, па види...или евентуално да прашаш некого на форумов кој е многу покомпетентен по тоа прашање од мене.
Ако од било каква причина во тебе сум препознал член на сдс а не си јас ти се извинувам.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Циганштаана ,мислат дека се на бит пазар , а не пратеници во собранието.По кој пат Македонија трпи поради нивните глупости.Препотентни говеда кои ,ако може да искористат некоја кризна ситуација за да влезат на власт ок , ако не ,ке се препичаваат на овој начин.Зарем не се свесни дека народот се гади од коњот Крадемарули покрај глупостите што ги треска со неговото џ и ш човек пролив го фаќа.:ija:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Циганштаана ,мислат дека се на бит пазар , а не пратеници во собранието.По кој пат Македонија трпи поради нивните глупости.Препотентни говеда кои ,ако може да искористат некоја кризна ситуација за да влезат на власт ок , ако не ,ке се препичаваат на овој начин.Зарем не се свесни дека народот се гади од коњот Крадемарули покрај глупостите што ги треска со неговото џ и ш човек пролив го фаќа.:ija:

Треба и нив да ги разбереш по 60 години изгледа не е лесно да гледаш дека не си на местото каде мислиш дека вечно треба да бидеш.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ако од било каква причина во тебе сум препознал член на сдс а не си јас ти се извинувам.
Нема проблем Јоакиме...толку сум многу јас партиски жигосуван, што веќе утрпнав, и не осеќам потреба да објаснувам.

Ете на пример, мене страшно ми смета оти нема опозиција во парламентот.
Во најмала рака одлуката на сдсм е избрзана и непромислена.
Но ми смета и што власта е толку популистички настроена и арогантна.
Со овие инаетења, губи само Македонија.
И затоа Јас доаѓам до заклучок дека они мора да седнат и да се договорат за насоката во која ќе се движи ова држава, и мора да најдат заеднички јазик...
Се разбира, не за доброто на ВМРО ДПМНЕ или на СДСМ.
Ако ја имаат во прв план Македонија, многу лесно ќе дојдат до компромис.

Инаку секогаш ќе има некој кој ќе каже да се исчистат комунистите, или дека ќе им дојде крајот на врховистите.
Како на пример GORAZDS.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Нема проблем Јоакиме...толку сум многу јас партиски жигосуван, што веќе утрпнав, и не осеќам потреба да објаснувам.

Ете на пример, мене страшно ми смета оти нема опозиција во парламентот.
Во најмала рака одлуката на сдсм е избрзана и непромислена.
Но ми смета и што власта е толку популистички настроена и арогантна.
Со овие инаетења, губи само Македонија.
И затоа Јас доаѓам до заклучок дека они мора да седнат и да се договорат за насоката во која ќе се движи ова држава, и мора да најдат заеднички јазик...
Се разбира, не за доброто на ВМРО ДПМНЕ или на СДСМ.
Ако ја имаат во прв план Македонија, многу лесно ќе дојдат до компромис.

Инаку секогаш ќе има некој кој ќе каже да се исчистат комунистите, или дека ќе им дојде крајот на врховистите.
Како на пример GORAZDS.
Собранието ќе функционира непродуктивно со или без опозиција во него,се додека не се направат навистина коренити измени во законот за избор на пратеници.Се до моментот додека некој “џвртул“ од Струмица или од Скопје ме представува и ми ги решава моите егзистенцијални и воопшто општествени потреби во Прилеп,со тоа што е носител на некоја листа,се дотогаш ќе имаме антимакедонско и антидемократско собрание.:toe:
Треба нови и навистина демократски избори без право на ниту еден досегашен пратеник во собранието да се кандидира,а сите кандидати да бидат од општината во која се гласа за нив,па да тргнат работите во вистинска насока.Инаку само ќе имаме типична маргинализација на сите други општини освен Скопје и секој обид на напредок во некоја општина ќе биде казнет од моменталната власт во парламентот.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Собранието ќе функционира непродуктивно со или без опозиција во него,се додека не се направат навистина коренити измени во законот за избор на пратеници.Се до моментот додека некој “џвртул“ од Струмица или од Скопје ме представува и ми ги решава моите егзистенцијални и воопшто општествени потреби во Прилеп,со тоа што е носител на некоја листа,се дотогаш ќе имаме антимакедонско и антидемократско собрание.:toe:
Треба нови и навистина демократски избори без право на ниту еден досегашен пратеник во собранието да се кандидира,а сите кандидати да бидат од општината во која се гласа за нив,па да тргнат работите во вистинска насока.Инаку само ќе имаме типична маргинализација на сите други општини освен Скопје и секој обид на напредок во некоја општина ќе биде казнет од моменталната власт во парламентот.
Пропорционалниот модел ми изгледа нај фер, со мнозински ќе биде кланица а за втор круг нејќам ни да помислам.Коментар за бројот на граѓанството во однос Скопје и другиот дел на Македонија и маргинализација на другите општини не е потребен.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ти па ако не истресеш некоја глупост нема да заспиеш.Концептот кој сме го одбрале како држава се стреми према тоа да секој може да си ги отстварува своите права во најмалата општествена единица .Со крајната фаза на децентрализацијата би требало да се одствари тоа .Иначе е крајно глупаво да размислуваш дека 2 милиони народ треба да се подели на 120 пратеника и секој од нив да им ги реши проблемите кои ги има секој граѓанин.Е сега немој да навлегуваш во тоа зашто тој процес се одвива така споро , и зашто уште нема никој никаква намера да си ги испушти ингеренциите од раце во врвот на државата , па слатки се парите кои се во една торба .Товари на грб а ако се скине некоја торба , нека се потепа народот да го земе тоа што на земја паднало.Да го употребеше бугарскиот пасош попаметно ,и наместо да паѓаш на гз на циганските супермаркети од Ш класа , си можел малку да видиш како функционира системот на запад.:toe:Парламентот не се оптоварува со глупости какви што ги гледаме во македонското собрание.Таму се решаваат регионалните проблеми на помалите општествени единици , како и проблемите од државен интерес , и за кои најчесто се употребува референдум.Не може да дојде некој дебил и да смени име , знаме , пари или слично , без пред тоа да го праша народот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Пропорционалниот модел ми изгледа нај фер, со мнозински ќе биде кланица а за втор круг нејќам ни да помислам.Коментар за бројот на граѓанството во однос Скопје и другиот дел на Македонија и маргинализација на другите општини не е потребен.
Потребен е коментар бе Јоакиме,како не?Знаеш и сам зошто “граѓанството“ на Скопје станува се побројно на сметка од “селанството“ во другите сега веќе “рурални средини“.Само затоа што ние сме толку мала земја за да ги запоставиме и маргинализираме сопствените хумани ресурси од сите други општини во Македонија.Властите во државава не се потрудија да воспостават еднакви критериуми за пристап до државната администрација,па доколку не си жител на Скопје твоите шанси се реално многу мали а викаат дека млекото од “државна цицка“ било најубаво.Па погледај малку во министрите на оваа влада и сам ќе знаеш што се случува кога никој од нив практично не живее во рурална средина,сите се “стари“ Скопјани,барем според последното место на живеење.
Никој не сака да сади тутун кога може доколку живее во Скопје да цица млеко од “државната цицка“.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom