Пушачи... Unite yourself!

• Креатор на темата Креатор на темата Handsome
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пушите??

• Да

Гласови: 106 37,2%
  • Не

Гласови: 179 62,8%

• Вкупно гласачи
    285
Темава се вика Пушачи Unite yourself а гледам постови во стилот анти-пушач сум ова она. луд1

Пушам цигари повеќе од 2 години и купувам 1 кутија на 2 дена иако се дешава и за 1 вечер да отиде цела пакља. Почнав и си останав на Тексашката Родејка за пеефче шо е.

^ЉОЉ!:vozbud::vozbud:
-не е скап спорт бе,мајка на сите спортови е:pos2:
-пушам,така да не е ОТ мислењево :)

^ЉОЉ!:vozbud::vozbud:
-не е скап спорт бе,мајка на сите спортови е:pos2:
-пушам,така да не е ОТ мислењево :)

Скап е. Секој ден по 2 кутии и запалка оти честко ги губам (мое секој ден), па и одење до дуќан, чекање ред за една кутија, па ги нема моите омилен цигари...:turn:

Од Родео се префрлив на San Slims (демек помеки) и чувствувам како белите дробови да ми се распараат, не можам да се смирам од кашлање.
Можно ли е да е од нив? :(

Никој нема искуство со San Slims или? :(

Ги имам пробано,женска цигара...лесни се
-инаку тебе дробовите ти се распаруваат оти мењаваш цигари...не е кај сите така...имам мешано и до 5 различни цигари у ден,немам мака...ама ете некој го фаќа грлото ако смени родео лајт во голд,или од голд на вест силвер на пример

Ги имам пробано,женска цигара...лесни се
-инаку тебе дробовите ти се распаруваат оти мењаваш цигари...не е кај сите така...имам мешано и до 5 различни цигари у ден,немам мака...ама ете некој го фаќа грлото ако смени родео лајт во голд,или од голд на вест силвер на пример

Па затоа баш сменив. Родеото ептен ми се јаки и прстите мирисаат од една цигара после ни сапун помага ни ништо не ја трнува миризбата асално. А овие не ги ни чувствувам, исто ко да не сум запалила. И мене ми се случувало да менувам и јас така во една вечер Malboro, West, Rodeo, па San Slims и што знам уште што не ама вака не ми било никогаш.

Јас си мавам само Родео и немам никаков проблем со кашлање (а за други си мислам дека немам)

Па затоа баш сменив. Родеото ептен ми се јаки и прстите мирисаат од една цигара после ни сапун помага ни ништо не ја трнува миризбата асално. А овие не ги ни чувствувам, исто ко да не сум запалила. И мене ми се случувало да менувам и јас така во една вечер Malboro, West, Rodeo, па San Slims и што знам уште што не ама вака не ми било никогаш.
мој совет ти е Родео лајт...тоа е најслабата цигара кај нас...морам да признаам дека малку ме фана грлото коа пушев лаки страјк...Ама тоа не е цигара бе,ОТРОВ!!!:vozbud:-Битно ме бендисаа:smir:

Не сакам и не планирам да се откажам од никотинот. После јадење,посла плажа,после туширање,после.....
Нема замена!
И не е толку опасно по здравје колку што трубат на ТВ. Поопасен е обичен сок...со конзерванси и други срања...

Имаше еден комичар кој рече - `Докторот со години ми досадуваше колку е опасно пушењето...дека ќе умрам млад...дека сум глуп што не ги оставам цигарите...
На сево ова се присетив на погребот на мојот доктор...`

Пушам редовно веќе една година.
Имам сменато полно цигари дури да си ги најдам најпогодните.
Ама и проблемот ми е шо ако пушам подолго еден вид цигари почнува да ми се гади од нив. (што беше проблем на почетокот со родеото).
После почнав Вест да пушам. Ама не секогаш имав пари за вест.
Босс - срање на векот. Имам повраќано од босс.
И сега пушам родео трилоџик. убај се.:smir:

Не сакам и не планирам да се откажам од никотинот. После јадење,посла плажа,после туширање,после.....
Нема замена!
И не е толку опасно по здравје колку што трубат на ТВ. Поопасен е обичен сок...со конзерванси и други срања...

Имаше еден комичар кој рече - `Докторот со години ми досадуваше колку е опасно пушењето...дека ќе умрам млад...дека сум глуп што не ги оставам цигарите...
На сево ова се се присетив на погребот на мојот доктор...`

Така е, и јас имам некое задоволство кога пушам цигари ама сега е помало за разлика од пред 5 години. Сега ми е некако рутински тоа.
Родео синото се најдобри ем ефтини ем добри. Сум мењал цигари многу и сум имам проблеми. Сега сум си на родео и цепам.

Прерано почнав :toe: година ипол пушам....не ме личи за мои години али шо да правам :nesum:

ни сум запалил ни пак планирам да запалам цигара. некои помали копиљаци ги гледам по улица и со цигара в уста демек кој сум, а тој не знае носот да си го избрише

Немам искуство, прв пат слушам за нив уствари, под препоставка дека се тенки и со мал процент катран и слично не може да кашлаш дека ти се јаки. Кашлаш од промена на цигарите, јас кога транзитирав од Родео на Бос партал праев на почеток ама сеа немамгајле четри години веќе.
Така да ќе ти помине не се секирај, само треба редовен тренинг : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom