Бесплатни учебници за сите ученици од 2009-та

А

Ајсшутер

Гостин
Во нашето школо фалат уште 3 учебници. Во нашето школо многу малку се оптимисти дека ќе стигнат тие учебници. Па не тераат професорите да позајмуваме или да купираме :toe:
Добро е само уште три што ви фалат, во стручниве училишта како што ни кажаа по повеќето предмети ќе треба да си ги купуваме а тие што ќе ни ги дадат 5-6 највеќе (не се ни половина) ќе стигнат може до Октомври.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај мене професоркиве почнаа да си крадат една од друга учебници за своите класови, така да, од клас ќе почнеме да кампуваме од понеделник во полициска сала за да ги пречекаме дистрибутерите :перење:

Член од
13 септември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
golema lazga

za sekoj ucebnik se potpisuva izjava deka vo slucaj na ostetuvanje ce se plati a znae li nkeoj kakvi se nezni ovie ucebnici! znaci na kraj na godinata ce gi platime i ce ne cini poskapo namesto sega da kupevme koristeni ucebnici za pola cena...

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
za sekoj ucebnik se potpisuva izjava deka vo slucaj na ostetuvanje ce se plati a znae li nkeoj kakvi se nezni ovie ucebnici! znaci na kraj na godinata ce gi platime i ce ne cini poskapo namesto sega da kupevme koristeni ucebnici za pola cena...
Па купи и си и сега користени учебници никој не те брани па учи си носи си ги на училиште тије.А овије што ти ги дале чувај си ги.Ни даваат без пари се буниме, ни речат да купиме се буниме и никако да ни угодат а ?
:tapp:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
абе на нас ни дадоа ама 10000% сум сигурен дека на крај сите 80 посто ќе си ги плаќаме. демек оштетени се бла бла. е ај ќе ги чувам ко очиве и да видам дали ќе ми најдат забелешка.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Досега ни немаат дадено ниту еден учебник ... само пишуваме во тетратките по 3-4 страни на час ... ненормална работа :uvo:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
и кај мене ги немаат дадено секој ден викаат утре утре ама курац инаку учам СОТУ Ѓорѓи Наумов Битола(техничко) и секој ден пишиме по тетратки

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Бесплатни учебници MY ASS! Не ни ја вратија ланската партиципација, згора на тоа плативме и оштета па сега и си купуваме СКРИПТИ ко и секоја година, учебник немам видено од осмо. Си го упропастив образованието упм...

СОЕПТУ Кузман Јосифоски - Питу, Прилеп. Најрезилското училиште ever.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
5 уебника ни имат дадедо, и рекоа дека секоја недела ќе стигаат нови :) Инаку сум 3 година гимназиско образование и учебниците се по МАкедонски, МАтематика, Социологија, Вовед во Право и Биологија :pipi: А партиципацијата ни ја вратија лани :kesa: ^^

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Кај нас уште од самиот почеток кажаа дека незнаат кога ќе дојдат учебниците,и кажаа дека додека да дојдат ќе пишуваме во тетратка пообилни планови.
Уште немаат стасано,а рацете буквално почнуваат да не болат и после вториот напишан ред,веќе некои професори почнаа да испрашуваат и бараат големо знаење кое што неможе да ни се овозможи само преку еден план ма и колку сака нека е голем!
Некои викаат снаоѓајте си се сами за книги,другите чекаат..
Будала работа,барем да кажат точно дали ќе даваат или не и кога.
Инаку јас сум прва во „Васил Антевски Дрен“ правен смер.

M

Mario Gómez

Гостин
Kниги имаме освен англиски и бизнис, имаше од првата недела. Рекоа дека ќе донеселе и тие, ама нигде ги нема.

ЦСНО "Здравко Чочкоски" Дебар.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Брат ми е втора година - стручно.. и нема ни трага ни глас од учебниците, сеуште никој ништо не знаел.. Еден проф. им рекол дека како што изгледа немало да им даваат.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
I nas ni rekoja deka za strucnite da si barame knigi bidejki nema da ni dadat.A za opstite predmeti kako mat,mak i angliski ke ni daele ama ni to ne bilo sigurno.

Kajgana Shop

На врв Bottom