Бугарија ќе трупа војска кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Струмикс, огледај се - гледате телевизија с'с ср'бски субтитри, купувате си весник "Политика", знаете за ср'бските политичари повече отколкото за македонските. Не ми казвај че не така, това което ти казвам е факт.
Знам че си интелигентен и разбираш дека в Белград гледат с усмивка как сте се зап'нали за името и дека се радваха за случилото се в Букурешт.
Јас сигурно не сум од тие...но, има некои кои се интересираат за такви работи. Мојот личен став е јасен.
А и на форумов 100 пати сум кажал на некои тука дека Србите ич не ни се другарчиња, но, фала Богу, ретки се веке таквите...Србомани, Србофили...или како сакаш, наречи ги.
Туку, и вам арно ви идат нашите маки, признај си сега, не се прави мајка Богородица..не ти се лутам :)

Истината - да, има. Но от определени луге. От политическа гледна точка това беше провал и за Б'лгарија.
Четох по форумите и знаеш ли кое ми направи впечатление?
Допреди 5-6 години в Б'лгарија нјамаше да намериш човек којто да каже лоша дума за македонците. Сите б'лгари ви сакаха.
През последната година-две ми прави впечатление, дека мнението на б'лгарите спрјамо македонците вече не истото. Ти си от Струмица, имаш контакти с нас и може би имаш по-добри наблјуденија от мен, но аз ти казвам това което аз виждам. Нај-вече по материалите в'в вестниците и коментарите к'м тјах. Има и б'лгарски медии които се потрудиха да информират б'лгарите какво пишат македонските весници за Б'лгарија /знаеш - ништо хубаво/, какво пише по македонските блогове и форуми за "татарите" и т.н. В резултат се појави едно отношение, което не истото като вашето спрјамо б'лгарите, но не е и предишната симпатија.
Както и да е. Надјавам се един ден и за историја и политика да си говорим без напрежение, така както си говорим за живота ни като седнем на по жолта.
А по темата - надали има какво да се каже повече. Б'лгарија не трупа војски кон Македонија.

штом ме молиш, може и да си помислја, но не мислја че има зашто - аз с'м б'лгарин и го отбелјазвам с флаг'т на мојата земја. Имам участија и в други форуми /международни/ и там никој не се дразни от националната символика на другите участници. Опитај се да се абстрахираш от насажданите ви предразс'д'ци!
И оште ведн'ж - оценјавам факта че се об'рна лјубезно к'м мен!

Абе... да не би навиjачите на ЦСКА да са тр`гнали к`м Петрич, а при вас да са разбрали нешто за армиjата? Верно и едните и другите са армеjци, ама првите са по-опасни, штото Дуче ги води :pos2:

Кој ви го надлетуваше вашиот воздушен простор за време на Аир Полисинг?
(проблеми со интернет)

Туку, и вам арно ви идат нашите маки, признај си сега, не се прави мајка Богородица..не ти се лутам :)
Маките на РМ со името и влезот во НАТО и ЕУ са од корист за Србите и србоманите, кои што сакат да ја спречат европската интеграција на РМ - Србија да влезе во ЕУ преди РМ со цел да ја реколонизира ! :nenene:

Такво развитие не е и не може да биде од корист за БГ !

Кој ви го надлетуваше вашиот воздушен простор за време на Аир Полисинг?
(проблеми со интернет)

Без да се смееш - Словениjа, Руманиjа и Грциjа. Разбира се и САД от базата Инджирлик в Турциjа. Но това е по договореност на НАТО. От време на време наши МиГ-ове прескачат до Руманиjа и Грциjа.

Ја за 3 године ниједну лошу реч овде нисам рекао за Бугари као народ, а видим овде многи чим се региструју први пост им је "вие сте србомани, кењ, кењ.... " Угледајте се на Недев, форумџија за пример.

Маките на РМ со името и влезот во НАТО и ЕУ са од корист за Србите и србоманите, кои што сакат да ја спречат европската интеграција на РМ - Србија да влезе во ЕУ преди РМ со цел да ја реколонизира !

Е и како сакаме да ја спречиме Македонија? Играме индијанско оро?

Јас сигурно не сум од тие...но, има некои кои се интересираат за такви работи. Мојот личен став е јасен.
А и на форумов 100 пати сум кажал на некои тука дека Србите ич не ни се другарчиња, но, фала Богу, ретки се веке таквите...Србомани, Србофили...или како сакаш, наречи ги.

Да, ретки се ама ви и нисте опседнути са Срби као неки други који вам баш то замерају, и у ствари не знам што им се правдате.

Знам че си интелигентен и разбираш дека в Белград гледат с усмивка как сте се зап'нали за името и дека се радваха за случилото се в Букурешт.

Зна ли ти татко дека си педер? Одговори да или не, трето нема.

Този конкурс има значение и за Македонија - когато земјата стане член на НАТО б'лгарските авиони ште имат за задача да чуват небето и, т.е. нјакој от тези авиони един ден ште се грижи за сигурността на Македонија.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:...ох мори мајко....као дневна доза сте

Ја за 3 године ниједну лошу реч овде нисам рекао за Бугари као народ, а видим овде многи чим се региструју први пост им је "вие сте србомани, кењ, кењ.... " Угледајте се на Недев, форумџија за пример.

Абе... и мен ме хваштат понекога бесните, ама тогава гледам да не пиша :vozbud:. Просто не искам да се караме, нали се знаем - ако седнем на една маса, на ракиjка или мастичка и не си говорим за политика или историjа, то тогава ште сме болни нешто ;-)

Между другото, БГ и МК немат какво да дельат. Малко требва да се уточним на спокоjствие за историjата и всичко ште е о.к.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom