Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Беха модифицирани и пригодени кум стандартите на НАТО. И МИГ-29 маи ке ги модифицират некакви израелци.Овие хеликоптери нели беше потребо да се отстранат , доколку сака некоја земја да биде дел од НАТО?![]()
Този конкурс има значение и за Македонија - когато земјата стане член на НАТО б'лгарските авиони ште имат за задача да чуват небето и, т.е. нјакој от тези авиони един ден ште се грижи за сигурността на Македонија.
Зашто мислиш така?
Аз с'м оптимист. Може би при друга влада /ВМРО заигра с национализма и това води до изолација/, но рано или к'сно ште стане. Това обаче вие ште си го решите кога и как ште стане.:smir:
Ај бе, ти, викај се место Б'лгарија - Шознамкакостан? А? Шо викаш?
Тоа нема да се случи никогаш, нели? Епа...и ние (повеќето барем) така размислуваме.
Реков...ако се најде предавник, да ми чепне по името, по она што сум, тогаш понижен и обезличен ќе ме прими и НАТО, и ЕУ, па и некоја Стар трек based организација, ако има.
И ти, навистина мислиш дека од Белград некој треба да каже нешто и да одлучува за мојата (македонската) судбина? Оди бегај таму, збери некоја откај Л'вов мост опушти се, ебаго!Пак ти казвам - дали и кога ште влезете в НАТО ште си го решите вие. Мислја че рано или к'сно ште стане. Дали ште чакате С'рбија да влезете заедно - това пак вие ште го решите /е, и от Белград ште имат думата, ама това не ви е за пр'в пат/.
Не виждам вариант, в којто Македонија е единствената земја на Балканскија полуостров /дека си Славjански/, којато да е изв'н НАТО. А ако се случи - то тогава ште сте в позиција подобна на тази на Белорусија. Не ми се сака да е така.