30 дена притвор за Заев

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ако Заев брцнал во теглата со мед треба да одговара,ако не,тогаш да се ослободи и да продолжи на градењето модерна Струмица.
Како бе да продолжи,па да го закачат затвор на 101година?Струмица мора да биде земјоделски град,со затуцани селани на кој не им требаат трговски центри со Европски признанија.Се знае дека таму треба да има “коперација“ или бакалница како најголем шопинг центар,за да можат Струмичани да фрснат по некое пиво кога ќе се вратат од нива,или да купат масло,шекер,тутун а не овде да им биде поарно одколку на Скопјани.Оти не го обвинија Бранко за Рамстор,сигурно била ептен чиста работата,а и на Скопје му требаше еден таков лезет кога ќе ги трошат парите на земјоделците и другите “рмбачи“ од внатрешноста на Македонија.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ако Заев брцнал во теглата со мед треба да одговара,ако не,тогаш да се ослободи и да продолжи на градењето модерна Струмица.
Epa za toa dali zbrcal ili ne treba da ima nekoj dokaz...posho dokazot go nema tuku ima navodno somnenie dur ne se ispita celata postapka bez bilo kakov dokaz nema pritvor ama potpolno se slozuvam za zemanje na pasoshite na tie lica zatoa sto presumpcijata na nevinost e zagarantirana so ustavot i toa nikoj nemoze da go smeni ili promeni vo 24casa kako sto e ovoj slucaj so Zaev.

Член од
28 јули 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
Незнам што сакаш да кажеш... Инаку себеси не се сметам за голем правник, туку..само за правник.

Ако сакаш толкување, еве:
Сфати ја како што е напишана.
Или:
За она под 1.:Ниту бранам некого, ниту напаѓам. Едноставно, појаснувам некои правни постулати.
Под 2: Направеното од страна на градоначалникот (одобрено од Советот) во градот си стои, и никој неможе да негира или да преувеличува. Но, сето тоа е неважно, бидејќи друго е целата работа.
И, под 3: Ова ќе биде многу тежок случај за судијата (советот) кој ќе пресудува. Како правник, а и како човек, кој верува во државата и системот, очекувам пресуда врз основа на докажана фактичка состојба, било осудителна, било ослободителна, но која нема да остави простор за евентуални шпекулации понатаму.

@Реален: Незнам што наредил истражниот судија и како течела претходната постапка, па да коментирам околу приведувањето.
А за одредувањето притвор, не е потребно кумулативно исполнување на сите законски предвидени услови, туку доволен е само еден.

Mi se dopadja tvoeto razmisluvanje Strumiks i samo bi sakal da dodadam deka vo nasava drzava voopsto ne se pocituva pravoto na prezumcija.Ke go uapsat covekot,ke napravat spektakl a posle 1-2 meseci nikomu nisto(imavme poveke takvi slucai),za potoa nikoj da ne odgovara za naruseniot ugled i cesta na osomniceniot ako istiot ne e vinoven i se proglasi za nevin.Ne e bitno od koja partija e covekot bitno e deka negovite prava mora da bidat pocituvani vo celost do donesuvanjeto na odlukata :zver:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Како бе да продолжи,па да го закачат затвор на 101година?Струмица мора да биде земјоделски град,со затуцани селани на кој не им требаат трговски центри со Европски признанија.Се знае дека таму треба да има “коперација“ или бакалница како најголем шопинг центар,за да можат Струмичани да фрснат по некое пиво кога ќе се вратат од нива,или да купат масло,шекер,тутун а не овде да им биде поарно одколку на Скопјани.Оти не го обвинија Бранко за Рамстор,сигурно била ептен чиста работата,а и на Скопје му требаше еден таков лезет кога ќе ги трошат парите на земјоделците и другите “рмбачи“ од внатрешноста на Македонија.
Nazhalost portokalovata realnost i politika e taa sto e i nema menuvanje dodeka ne dojdat sledni izbori...Inaku potpolno se soglasuvam so tvojot post...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Струмица ја даваме Заев не го даваме !!!!!:pos2::pos2::pos2:

Па нормално дека синчињата на струмичката општинска администрација ќе се логираат и поезија да раскажуваат ( скоро и да ми насолзија очиве да си ибат векот колку го сакале Заев).

Ако оди Заев ќе одат и тие... башка “малце“ фирми држи херојов... па се чудиме од каде ангажирани “викачи“ во толпата.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Се се враќа... До сите бугараши: Македонија на МАКЕДОНЦИТЕ. ЗАЕВ ЌЕ БИДЕ ПРЕМИЕР САКАЛЕ ИЛИ НЕЈЌЕЛЕ! ДПМНЕ после ова засекогаш ќе замине во историјата. Се надевам на целосно уништување на оваа партија во која членуваат најголемите дебили, арамии, луѓе со бугарски пасоши, кои треба да одат во апсаана. Се надевам и на притварање на диктаторот НИКОЛА ГРУЕВСКИ, кој треба да одговара за становите на мајкаму, купопродажниот договор со ОКТА - ХЕЛЕНИК ПЕТРОЛЕУМ, купопродажниот договор за МАКТЕЛ со кој државата е оштетена 2 милјарди евра, НПК - 8 милиони евра во нечии џебови, земјиштето зад РАМСТОР, обидот за корупција со ТЕЦ НЕГОТИНО, 40 млн евра потрошени во рекламни спотови. Да се направи проверка на имотот на ВМРО ДПМНЕ - од каде 20-30 млн евра за маркетинг за време на изборната кампања, дали тука учествувале некои "бизнисмени" од нивната земја-мајка Блгарија? и многу други акции кои треба да ги спроведе МВР и УЈП, а резултатот да биде доживотен затвор за Груевски, Мијалков, Јанкуловск
А Вие господине БЦ кога ќе одговарате пред суд????

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
E ushte toa da go vidam da ja kandidiraat Boneva za gradonacalnik na Strumica ke vidam dali ke vleze vo zgradata na lokalnata samouprava vo Strumica...ke gi popie kako pivo na pivo fest site zemjodelski produkti od Strumickite zemjodelci :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Хехехх нели ви реков? :tv:

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Po narecjeto ke presudam deka si od Ohrid ako sum vo krivo koregiraj me ... imeno slusav interesni slucki za gradonacalnikot od VMRO sho bil pred ovoj od SDSM naprail zdelka za skalite koi vodat kon dvorecot na car samoil da bidat od mermer za vo zimo koga ke podmrzni mermerot da si gi skrsat glaite pri kacuvanje ili sleguvanje...pametno i mudro...pred se patriotski posho choekot bil od DPMNE a sto se odnesuva do Aleksandar t.e. aktuelniot gradonacalnik na Ohrid slusam mu spremaat i nego aps...za sho i kako se znae...istiot nachin i princip kako Zoran Zaev...SRAM DA TI E!!!
Грешка, и баш кур ме боли шопрат во охрид. Од Битола сум и зато знам како е да се има одличен градоначалник. Бајдавеј од ВМРО е, поуспешен е од заев ама е и поскромен. Па тебе СТРАМ ДА ТИ Е шо ги цениш луѓето спрема партиска припадност!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Струмица ја даваме Заев не го даваме !!!!!:pos2::pos2::pos2:

Па нормално дека синчињата на струмичката општинска администрација ќе се логираат и поезија да раскажуваат ( скоро и да ми насолзија очиве да си ибат векот колку го сакале Заев).

Ако оди Заев ќе одат и тие... башка “малце“ фирми држи херојов... па се чудиме од каде ангажирани “викачи“ во толпата.
Ех братот бре многу лошо размислуваш еве јас до сега секогаш сум гласал за ВМРО но ќе речам дека Заев е одличен градоначалник не сум толку задоен партиски да плукам по се што е од другата страна имам очи не сум слеп.
Се надевам дека ќе го остават судството да одлучува според законите а не според политички влијаниа инаку лошо и се пишува на оваа испартизирана наша држава.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Грешка, и баш кур ме боли шопрат во охрид. Од Битола сум и зато знам како е да се има одличен градоначалник. Бајдавеј од ВМРО е, поуспешен е од заев ама е и поскромен. Па тебе СТРАМ ДА ТИ Е шо ги цениш луѓето спрема партиска припадност!
Kolku sho znaam Akter nemalo do sea vo politika osven kaj nas i Kalifornija vo slucajot Shvarceneger...ama jeste da e daleku ovaj od toj kapacitet tuku i eden kup gluposti naprail... a i so parite od danocite na bitolcani ja vratil kolata sho ja kupil kako navodno ke bila za korist na lokalnata samouprava :tapp: Papak...a inaku go cenam Zoran Zaev zatoa shto porasnat e na niva so motika vraka ne so politikata na tvoeto DPMNE ... samo edno ke kazham...i magare da e od VMRO da e...ete toa e kaj DPMNE problemot...ne e bitno koj i sto zavrshil i kakvi rezultati imal tuku bitno od DPMNE kadar da e...manje bitno dali e chovek ili kako sho rekov magare ili bilo sho na 4 noze :vozbud:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Sto sakash da kazes so taa ironicna nasmevka deka ke vleze protiv voljata na nejziniot narod :nenene:
Па ако е избрана од мнозинството на својот народ..како може да влезе против нивната волја?

Него.. таа насмевка беше упатена од “синчината“ на моментална СДСвска администрација кои зависат од врските на Заев... тоа е мотивот, единствениот во случајот.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Кривичниот совет одредил притвор за Заев за да не го повторел делото (!?)

На донесувањето на решението на Кривичниот совет на Основниот суд Скопје 1 му претходеа многу настани кои се одиграа за многу кратко време. Најпрво Јавното обвинителство ја поднесе жалбата на само 15-ина минути пред истекот на рокот, а веќе во 16 часот, во петокот, јавниот обвинител на Македонија Љупчо Шврговски ја разреши од должност заменичката на обвинителот, која постапуваше во овој случај. Советот, по приемот на жалбата, но и одговорот на жалбата, не се состана, туку го стори тоа во саботата во доцните попладневни часови, но и тогаш не беше донесено никакво решение. Конечната одлука дојде во неделата, по шест часа расправа, но таа не беше јавно соопштена.

Љубомир Михајловски - Џанго, адвокат на обвинетите:
Нејасно е како замислува Кривичниот совет дека тие ќе го повторат делото? Можеби со изградба на уште еден трговски центар?

:toe:

Za cel tekst tuka :

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=BD6187B8BC805549AAC269F89253F48F

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom