Overclocking

• Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Колку можам максимално да го оверклокувам процесоров на конфигурацијава
(доле)
G31 не се баш чипсети за клокање, а и Q8xxx серијата има низок мултиплеер, така да на таа плоча и со тие рамови докај 3GHz максимум. И пиши што напојување и ладење имаш.

едит - гледам дека имаш делукс напајање :pos: Со вакво напојување збогувај се со оверклок.

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
ладејне имам CM Hyper 101
P.S. другар мој клокаше исти ваков процесор на истава плоча со исто олку рам и напојувајне од 400 W
стигнавне само до 3.05 GHz понатака no away

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
ладејне имам CM Hyper 101
P.S. другар мој клокаше исти ваков процесор на истава плоча со исто олку рам и напојувајне од 400 W
стигнавне само до 3.05 GHz понатака no away
А друго нешто да те прашам... Што ќе ти е да го клокаш процесорот кога имаш интегрирана графичка? За игри очигледно - нема да ти треба. Да се занимаваш со видео процесирање не ми се верува, а за све останато default clock-от ти е и повеќе од доволен. :toe:

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
Имам намера да ставам графичка можеби gts 450 или нешто појако зато прашвам

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Имам намера да ставам графичка можеби gts 450 или нешто појако зато прашвам
На тоа напојување нема шанси освен 7300gt да ставиш друго нема да работи т.е. ќе рикне напајањето. Ако сакаш пробај клокај, ќе видш дека нема да сака многу над 3ghz да иде.

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
знам го пробав знам колку иде заборајв да напишам дека менвам и напојувајне нормално и усте 2гб рам секако

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
знам го пробав знам колку иде заборајв да напишам дека менвам и напојувајне нормално и усте 2гб рам секако
Ако сакаш да се бавиш со посериозно клокање земи си Corasir напојување. Ако не планираш да ставаш шестјадрени процесори (во иднина на друга платформа) и графички коишто влечат многу струја земи Corsair TX450, а ако сакаш подобро тогаш TX650. Скапи се, ама вреди секој денар потрошен на нив. Кулерот ти е добар за mild оверклокинг.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Corsair се доста подобри, башка кај си видел кај нас да има Gigabyte напајања?

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
нигде не сум видел ама имам прашано дека по порачке можи да се земит

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
ја иначе истестирав,има 6 слики тоа ме мрзи сите да ги ставам..
Ја само 2 ти побарав и тогаш. Сликата со температура на процесорот (првата) и сликата со 12 Volt Rail (последната).

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Океј, имаш потенцијал за клокање. Еве што ќе направиш. Треба да идеш во БИОС и рачно да го наместиш напонот на процесорот. Прво отвари ја четвртата слика од OCCT фолдерот (таа со VCore), запамти до која бројка стигнува после 1 минута (т.е. до колку ќе се искачи - кај мене на пример беше 1.14), и во БИОС подеси го тој напон. Понатаму добро би било да го следиш упатството од olikomerc

Kajgana Shop

На врв Bottom