- Член од
- 9 јануари 2010
- Мислења
- 40
- Поени од реакции
- 2
Значи сепак не е БИОС - от....а да види некоја жица да не не е поврзана....нека извади се и пак нека монтира....и дај кажи дали ова се случи после флеш на БИОС - от....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи сепак не е БИОС - от....а да види некоја жица да не не е поврзана....нека извади се и пак нека монтира....и дај кажи дали ова се случи после флеш на БИОС - от....
Јас би го средил, ама не сум блиску да ѕирнам.....еве барем упатста ќе ви дадам....
1. Би требало да има еден џампер на матичната....тој треба да се префрли од Normal Mode во Recovery Mode
2. Симни го БИОС - от од страницата на произвезителот
3. Ти треба 1 дискета - копирај ги фајловите за флеш на нејзе
4. Стави го флопито и стартувај го компјутерот
5. Сега би требало БИОС - от да се префлешува.... ( кога флешувањето ќе почни, компјутерот ќе свирни....кога ќе завршим пак ќе свирни)
5, Кога процесот ќе заврши, еден рестарт, и треба да е како нов.... :jaj:
6. Врати го џамперот во првобитната позиција....
не те разбирам ако можиш објасни со слики.те молам.
Абе најди некој шо се разбира, ако не си сигурен немој оти можиш да го заебиш цел....
Вака сега...
Прво, симни го БИОС - от од официјалната страница.....после, копирај го на дискета....пикни ја дискетата и стартувај го компјутерот....и толку....прво вака пробај, па ако не фати ќе видиме со џамперот....а има компјутерот флопи драјв ? оти ако нема, не можи да се поправи....
Аман бе уште ли ги има Пентиум 2 -ве![]()
Аман бе уште ли ги има Пентиум 2 -ве![]()
Не зезај, имам една со ABIT плоча и процесор на 466 MHz, цепа со Win XP, сè пушта, ама малце треба да се почека.
1000 долари е платено за тоа срање пред 10 години, не е заебанција.![]()
Дали некој оверклокнал Интел Дуал Кор Е2140? Доаѓа со 1.6 гигахерци брзина, но читам по нетов дека без проблем можело да се клокне до 3 гига. Множителот му е 6 пута 200. Ако некој клокнал нека ми каже, ми треба за една игра сецка баш на граница и требаат тие херци брзина. Благодарам однапред.
едит - го клокнав на 2 гига со зголемување од 200 на 250, ево скриншот доле,примеот врти саат време не крева над 53 степени на реал темп. Не знам дали да идам нагоре?
![]()