Noctua имаше некаде, али заборавив каде . А од останативе работи, ништо не сум сретнал тука.Јас никогаш не би дозволил 70 степени, би се извадил од памет на таква температура :wink:.
Има ли во МК да се купат добри кулери како на пример:
Thermalright IFX-14
XigmatekAchilles S1284
Scithe Ninja 2
Noctua NH-U12P
EKL Alpenföhn Groß Clock'ner
или се главно но неим од Тајван?
нема ниеден освен предпоследиот....и скап е ....Јас никогаш не би дозволил 70 степени, би се извадил од памет на таква температура :wink:.
Има ли во МК да се купат добри кулери како на пример:
Thermalright IFX-14
XigmatekAchilles S1284
Scithe Ninja 2
Noctua NH-U12P
EKL Alpenföhn Groß Clock'ner
или се главно но неим од Тајван?
Noctua имаше некаде, али заборавив каде . А од останативе работи, ништо не сум сретнал тука.
Претпоставувам дека е околу 3000 денари (50 Евра). Вентилаторите на Ноктуа се доста скапи (20 Евра) така да тоа ја подига непотребно цената.нема ниеден освен предпоследиот....и скап е ....
Добро предпоставуваш.....Претпоставувам дека е околу 3000 денари (50 Евра). Вентилаторите на Ноктуа се доста скапи (20 Евра) така да тоа ја подига непотребно цената.
Не се најдобри но се меѓу најдобрите (перформанси/бучава) :smir:.Добро предпоставуваш.....
вентилаторите се најдобри затоа се и најскапи...
Imam Pentium 4 HT 3.0 ednas pocnav da go overclock-uvam ama na 3.2 i ocrne cel ekran pa moram da ja vadam baterijata od maticnata za da go resetiram.sega sakam pak da probam i do kolku bi mozel da go klokam i po koj redosled da odam od kaj da pocnam.ladenje imam extra za toa ne mi e strav.
најдобри се (проток/dB)Не се најдобри но се меѓу најдобрите (перформанси/бучава) :smir:.