СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
ако се Француски судииве не ме радвит многу,многу.Тешко ќе е против 7 мина Данци и 2-ца Французи
Чеси не те радвет, Французи не, Португалци да не зборуваме.Никој не те радвет, ама што да правиме кога тие се судиите, нема Македонци таму.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ако имаше Македонци судии знаејќи го нашиот менталитет ни до овде немаше да стасаме,судии по наша мерка Германци,Италијани,Исланѓани и сл.на нив зш знает да ценет борба машка и да поможвет све друго не чинит

Член од
19 јануари 2009
Мислења
174
Поени од реакции
39
Rukomet konačno i kod Kreše

http://sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=370859

Nakon kvalifikacija za Olimpijske igre u šestom misecu prošle godine Krešina je dvorana okusila slatki kolač Svjetskog rukometnog prvenstva na svojoj koži. Nakon prvog dana, ja sam još uvik prepuna svakakvih dojmova, toliko da ne znam odakle bi počela...

U dvorani smo bili uru ipo prije početka prve utakmice, a već tad je bilo teško naći slobodnu sidalicu i komad stola za parkirati laptop, torbetinu i jaketu. Pa smo se smistili na jedino slobodno misto di se ne moramo gurati s nikim, gle čuda, pored Srba. Simpatični su dečki bili, pa ih, ukoliko čitaju blog, ovim putem pozdravljam.
Dvorana je izgledala impresivno. Malo promijenjeno u odnosu na košarku, ali dobro. Osobno mi je bilo žao što su klupe s igračima bile premištene ispod vip gostiju, a ne više kod nas novinara, no na to nisam mogla previše utjecati. Možda i bolje da je bilo tako, s obzirom da ima par dobroizgledajućih rukometaša koji bi me sigurno dekoncentrirali u radu. Još da mi pogled na onaj udaljeniji gol nisu zaklanjale kamere... di bi mi bija kraj!!
Čitajući blogove od rukometne urednice, mlade dame Strahije vidila sam kakav su na nju dojam ostavili makedonski navijači, no kao osobu koja obožava Fince, sve finsko, sve ledeno, snijegasto, skokove, hokej, svjetlo-plavo i tome slično, nikako mi ta njena mala opsesija nije bila jasna.

No, sat prije početka, dok sam izbečenim očima gledala u njih svatila sam u čemu je fora! Crveno-žuta boja nije ispunila jedan dio dvorane, istok, jug ili sjever, oni su bili posvuda! I toliko su glasno, fanatično i fer navijali za svoju malu i ponosnu zemlju i njihove rukometaše da ih je bila milina gledati i slušati! Malo je reći da sam se osjećala ka na finalu državnog prvenstva di Zadar pred 10 000 domaćih navijača tuče Cibonu sa 15 razlike, a svi u glas pivaju "A sve to more, more moje zna..." Ludilo, ljudi, ludilo!! Sutra sigurno nastavljam Ivaninu tradiciju i dolazim u crvenoj majici! :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
тебе ти е грешна инф.Сигурен сум дека се од навивачка група само не носеле обележја и не се праи паметен!! Ако не пишале во весник дека се членови на навивачка значи дека не се?! мисли малце! Праи се паметен на др теми на оваа немој!
Нападнат е човекот од тројца луѓе со црни капи од кои едниот носел дрвена палка, од зад грб. Тоа е информацијата што дојде вчера, а јас со шпекулации не се занимавам.

Може да се членови на навивачка група. Може и да не се. Може да се и Срби кои сакаат да ја расипат атмосферата помеѓу Хрватите и Македонците. Може да е некој исфрустриран тип од поразот на Хрватска на градски. Може да ги помешале Македонците со Срби во моментот....

Може многу работи. Тоа го оставам на шпекуланти и запаленковци како тебе. Луѓе што не се научиле да дискутираат со факти туку да шпекулираат. Луѓе кои подгреваат атмосфера таму кај што не треба.

Јас дискутирам со факти, а фактите се тие што се. Не се правам јас паметен, туку тебе ти фале даска.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Колку коефициент ни дават вечер со Данците?
Да не ги урочам на србите добро им тргна :):)

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
1.20 е за Данска да победи, за нашиве можеш самиот да претпоставиш.
Само за со србиве се оштрам, мора нив да ги плеснеме.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Уф Полска сеа се засилиа. Мислам дека не го дадоа максимумот во групата и тек сеа влагаат во форма зашто Србија не се нешто слаба репрезентација што го докажаа вчера. Ке ни биде тешко да ја поминеме групава...

1.20 е за Данска да победи, за нашиве можеш самиот да претпоставиш.
Само за со србиве се оштрам, мора нив да ги плеснеме.
4.50 е за наша победа....

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.823
Поени од реакции
5.629
Полска ја збриша Србија, десет разлика е после 22 минути во прво полувреме. шест гола постигнаа Србиве за 22 минути ...

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Полска ја збриша Србија, десет разлика е после 22 минути во прво полувреме. шест гола постигнаа Србиве за 22 минути ...
Шмал ги мрдна, 54% одбранети удари има. ПОЛСКА, ПОЛСКА :pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Колку коефициент ни дават вечер со Данците?
Да не ги урочам на србите добро им тргна :):)
Најсигурна варијанта според мене да се игра на Македонија со хедникеп за Данска од -5. Фаќаш ако тепаме, а и не дај Боже да се изгуби, -5 се многу.

K

kaiser soze

Гостин
Нападнат е човекот од тројца луѓе со црни капи од кои едниот носел дрвена палка, од зад грб. Тоа е информацијата што дојде вчера, а јас со шпекулации не се занимавам.

Може да се членови на навивачка група. Може и да не се. Може да се и Срби кои сакаат да ја расипат атмосферата помеѓу Хрватите и Македонците. Може да е некој исфрустриран тип од поразот на Хрватска на градски. Може да ги помешале Македонците со Срби во моментот....

Може многу работи. Тоа го оставам на шпекуланти и запаленковци како тебе. Луѓе што не се научиле да дискутираат со факти туку да шпекулираат. Луѓе кои подгреваат атмосфера таму кај што не треба.
Може и постои полиција во Задар,па ќе ги разреши сите ваши шпекулации и дилеми.
Што се однесува до натпреварот Србија-Полска,очигледно србите се исцрпија физички по вчерашниот одличен натпревар со германците,па веќе губат со огромна разлика од полјаците.И нив му е значајно намален ростерот со оглед на повредите на Ангелковиќ и Никчевиќ,а и осетно разнишана атмосфера во тимот,па нема некои посебни амбиции тимот.Единствено се надевам дека вака инфериорни ќе бидат и со нас.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пољациве газат...
Вечер ние си ја имаме судбината в раце дефинитивно.:toe:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Идеалната комбинација може да се оствари ако тепаме денес. Полска е во форма и вака ќе ја збрише и Норвешка, а при делба на место со Полска подобри сме. Далеку е за калкулации, треба да се направи подвиг денес прво.

Има ли нови информации за Мојсо, ќе игра или отпаѓа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom