igranjeto na mirkulovski za raprezentacija e 0 vo sporedba kako on igra za metalurg!!! toa sto paga i mu pravat fauli top e , megutoa na kontra da utinjas e toa nemozam da go razberam!!! drugarka moja e najdobra drugarka so devojka mu na fico, i vo petokot se slusnaa i devojka mu vika neznam sto mu e , ima nekoja trema na utakmicive sto nemoze da se pokaze vo pravo svetlo!!!!Абе таленту еден се гледа дека врска немаш ракомет само тропаш, тоа што паѓа и како паѓа е дел од игра и обид за исклучување на противнички играч за груба игра мисли малце со тоа мозочето. Миркуловски е добар играч кој има уште многу да се надоградува но далеку од тоа дека нема појма или слично.
Многу е точно ова, кога ќе се сетам како само играше Миркуловски против Кил и Барселона и гледајќи го сега ми се плаче, не ми е јасно како можеше да ја меша одбраната на европскиот клупски вице-првак а е волку слаб на СП, психологот слабо работи со него изгледаigranjeto na mirkulovski za raprezentacija e 0 vo sporedba kako on igra za metalurg!!! toa sto paga i mu pravat fauli top e , megutoa na kontra da utinjas e toa nemozam da go razberam!!! drugarka moja e najdobra drugarka so devojka mu na fico, i vo petokot se slusnaa i devojka mu vika neznam sto mu e , ima nekoja trema na utakmicive sto nemoze da se pokaze vo pravo svetlo!!!!
ali jas se nadevam deka ke nadmine se i deka ovie dve utamici ke gi izigra vo pravo svetlo
Од шо да се разочараме бе другар, од тоа шо ракометната репрезентација ни е во светската елита?јас мислам дека со победа денес би биле близу до полуфинале иако реално не се надевам на победа од повеќе големи причини па ви предлагам да се смирите за да не се разочарате после и да не можете да спиете!!
Така е. И јас искрено денес не очекувам победа, бидејќи Данска е ранет лав од вчерашниот пораз со Полска.Од шо да се разочараме бе другар, од тоа шо ракометната репрезентација ни е во светската елита?
Од тоа што ги имаме најдобрите навивачи?
Дај не заебавајте, постигнавме неверојатен успех, колку и да изгубат јас пак ќе бидам горд на нив.
Значи не можев да се возджам и морав да цитирам:Прво, многу ми е криво што не отидов во Задар, иако се беше спремно да идам.
1.Гледав прилог на СителТВ како наш навивач збори во името на Хрватите како тие немале допирни точки со хрватските ракометари, а нашите цело време биле со навивачите. Епа тоа е најголема грешка. Имено, Хрватските ракометари се во карантин, и немаат никаков допир со јавноста...сконцентрирани се на своите грешки, на анализирање на играта на противникот. Основната грешка кај нас е тоа што при навидум лесен противник во моментите после Русија, Норвешка, навивачите им ствараат дополнителен притисок при нивната заедничка средба. Нешто што ниедна репрезентација не го прави после натпреварот е тоа да слави заедно со навивачите иако следниот ден игра тежок натпревар. Тоа е реалноста, колку на нас(ние што бевме во ХРВ) ни се свиѓаше што можеше да се сликаме со јунаците, да им дадеме подршка, толку и им одмогнавме.
2.Незнам каде ви е годроста на вие што ги пљукате нашите како изиграле слабо. Нашите не се навикнати на вакви натпреварувања, а посебно не во рок од 8дена да изиграат 6натпревари. Го оставија срцето на терен, самиот пласман во топ12 ни е ОГРОМЕН успех. Сите играат со мини повреди, и речиси е невозможно да играат онака како што знаат. Така да никој во Макеоднијава нема право да им пререче на нашите ракометари.
3.Сега, конкретно за натпреварот со Норвешка.
Незнам како може Филип Лазаров да игра во оваа репрезентација. Дечкото на овој натпревар имаше 3голови од 9удари, а имаше и три класични технички грешки...што би кажало дека продаде 9напади. Откако на првиот натпревар против Тунис се виде дека не е за во репрезентацијава, не ми е јасно кој го држи во репрезентацијава. Па за еден разбивач како Раде Стојанович да нема место т.е Ф.Лазаров да му го земе местото навистина не ми е јасно.
Норвешка изигра еден маестрален натпревар. Одлично ја прочитаа нашата игра, а имаат и предиспозиции да ги решат нашите напади во нивна полза...неверојатно брза игра во одбраната, и со многу груба игра, али помошта од судиите кој замижуваа на одредени ситуации, наполно им одговараше и тоа го користеа. Се виде колкаво искуство имаат дечките, во ВИСТИНСКИ моменти знаеа кога да ја смират играта и да играат на време, да не брзаат и да идат по сигурен напад па макар и до одземање на топката со пасивен напад.
Лазаров беше прочитан. Подвижната одбрана овозможи да се запре Кире. Таман кога требаше да се дигне на шут, излагаше еден играч на него и му прави ситен фаул. Сепак, Кире не одигра толку лошо, колку што немаше среќа бидејки 3-4пати ја погоди стативата
Нашите грешки се тоа што неможат да изиграат брз напад. Неколку пати бевме во полуконтра, моменти кога норвешката одбрана не беше поставена...тогаш треба центарот да се открие, да прими топка и да реализира. А нашиот центар во тие моменти се бутна со нивната зона за да направи простор за удар од далечина...а кој да шутне кога Кире е покриен а брат му е дупка, и Мојсовски полу-жив(повреден) ?!
4.Друго, се гледа слабоста на Борко Ристовски. Незнаш што е толку летнат типот. Си мисли дека он е неприкосновен на голот, и дека неможе никој да го смени. На натпреварот со германија ОДБИ да влезе во игра кога тоа се бараше од него. Многу е статичен на голот, и освен една одбранета топка, не направи ништо денеска. Со него во игра Норвежаните отидоа на +6, а откако влезе Ангелов таа предност да се стопи. Сериозно треба да се анализира односот на Ристовски и неговиот допринос кој го дава за репрезентацијата на ова Светско првенство.
5.Но, и покрај се, јас ја сакам Македонија и сум год на нашите репрезентатици, за нивниот допринос за ова мало парче земја.
Сега, откако ке се смират малце навивачите, и откако играчите ке се фокусираат на Данците...а не на пеење во шаторот на Алкалоид, мислам дека против Данците ке го видиме вистинскиот сјај на оваа рперезентација. Данците ке не потценат, не не сметаат за квалитетни...и тука е нашата шанса.
6.Во понеделник дотолку се организира идење во Задар специјално за со Србија, обавезно идам. 30евра превоз + 20евра карта. Стигаме сабајле во Задар, гледаме утакмица, славиме и си идеме дома ноќта.
7.Нешто офтипик. Првпат гледам утакмица со коментаториве. Оној "стручнот" коментатор неможе да се поднесе. Кажува апсолутно непотребни работи, и само допринесува за нервоза кај нас гледачите. Од далеку се приметува дека му е криво бидејки нема функција во репрезентацијата...али тоа е, ке трпиме.
Што кажувал Латас? не успеав да го фатам ај у кратки црти кажетеПуштите Сител и видете Латас што зборува.Многу убаво си кажува.
благодариме! таквите навивачи како тебе не се потребни:pusk:mameto na nasite da im go ebam od ristovski do filip lazarov sudiite ne bea pricinata za nasiot poraz!!!!barem deneska so Danska da ja ispravime greskata