СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да по 11 на натпревар ама не заборавај дека имаме и 1 напревар за место да играме така би требало да го сруши рекордот!!!!

да те исправам малку! 1 натпревар најмалку! значи играме уште минимум 4 натпревари, а јас се надевам на уште 5 натпревари!:vozbud:

siguren si vo ova sho go velish, se kladime deka ke igrame minimum za 5 mesto
и јас на сите им викам дека во новата група ќе бидеме најмалку на 3 место , што значи најмалку меч за 5 место, а јас сум сигурен дека имаме квалитет и за полу финале само треба да го икористиме

И доколку ги изгубИме наредниве 3 утакмици, јас не верувам дека ќе има некој Македонец кој ќе плука по нашите ХЕРОИ
Дадовме 100% од себе, но зошто да не дадеме и 150% и спортски е да се надеваме на добар пласман, ако не здравје,
овој момент сега се памети - моментот на еуфоријата која владее кај нашиов народ- нешто што ретко се доживува, но вечно се памети.

НАПРЕД МАКЕДОНИЈА- ТИ МОЖЕШ !!!!!!!!!

новинаров или се збуни или грешно му напишале, кај нас на плоштад кога игравме против русија се собрале 100 илјади(тисучу) навивачи ? ? ?

Се имаат мајтапено нашите таму :pos2:

Што не значи дека нема да биде...

Утре у колку саато и со кој играме? .... Имаше ли некој организиран превоз до Задар од Струмица бе знаа ли некој?(сакам да одам):jaj:Спортот е најголем амбасадор на Македонија во светот:)

Утре у колку саато и со кој играме? .... Имаше ли некој организиран превоз до Задар од Струмица бе знаа ли некој?(сакам да одам):jaj:

Тешко дека ќе стигнеш навреме :pos2:

Тимче, имаш тема за договарање за одење, а утре ќе играме од 15:30.

Данска 4
Германија 4
Србија 2
Македонија 2
Полска 0
Норвешка 0

Ова е бодовната ситуација.

Мои лични видувања. Доколку се продолжи да се игра како што се играше, јас мислам дека и можеме да атакуваме на второ место во групата односно да се пласираме во полуфинале. Србија ја победи Норвешка во групата, а јас лично мислам дека сме подобар тим од србите. Кога се играше купот во Велес, толку многу добро ги изнатепавме што го напуштија мечот (плаченката), барем оние што го гледаат во Велес натпреварот знаат какво шоу им приредовме. Па ако србите ги тепале норвежаните, зошто да не ги тепаме и ние. За Данска нема што да се предвидува. Се знае со кој се игра и многу многу не треба да се тревожиме ако изгубиме. А за Германија лично сметам дека овде ке биде крајот. Сите натпревари ги изиграа со судиите. Мислам дека веќе попуштање ке нема. Групите се веке сериозни и се подобри судии ке судат. Со двечки победи мислам дека ке можеме некако да ја избуткаме до финале.

И немојте многу да пишувате како погоре дека и ова е доволно и дека нема потреба повеќе да се мачат ракометарите за подобар пласман. Ниеден човек во Македонија не памти ваков состав да игра до сега за Македонија. Некој ке речат еееее на времето Пепи Манасков шо праеше не зборуј. Пепи да ама другите беа чиста утка у центар. Сакам да кажам дека ова можеби ке биде и последна шанса за нашите ракометари на вакви мундијали да испаднат со ваков состав. Затоа треба да максимум да се искористи оваа прилика.

Ајде Кирца !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kire_lazarov1.jpg

Супер е штом ќе има од повеќето навивачки групи. Мислам дека загледав и еден мал транспарент од Фемили на претходните два натпревари или само на последниот беше, беше помеѓу тој на Чкембари и другите не ми текнува кој беа таму.
Супер е тоа што се заедно, барем на репрезентативните настапи и нека бидат заедно секогаш, а кога ќе им играат клубовите тоа останува нивно што ќе прават.

:oeoeoe:

да, да имаше 2 транспарентина Фемили, Brave Heart и Грбот наш !!! мора да бидеме обединети во вакви моменти !!!

Ако ја прегазиме утре Норвешка 100% се пласираме во полуфинале полска се надевам дека ке ја растури Данска ајде можат нашиве само да нема повредени :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Сакам да кажам дека ова можеби ке биде и последна шанса за нашите ракометари на вакви мундијали да испаднат со ваков состав.

Зошто? Има некој престарен?

Освен Алушот, сите други продолжуваат понатаму. Имаат уште добри 4 години заедно. Најдоброто од нив допрва доаѓа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom